A csoportkör egyharmada után így áll a Páros FMPO
Footgolf Match Play Open

A most először fourball formátummal útjára indult páros match play sorozat második köre is bőven tartogatott meglepetéseket és éles végjátékokat.

A csoport

Másodszor is győztesen hagyhatta el a pályát Hajdara és Sipőcz. A kezdeti adok-kapok után 2-2-ről sokáig nem mozdult el sem a fenti kettős, sem a Kálló-Sain duó. Aztán utóbbiak a 14-esen előnybe kerültek, de a drámai hajrát produkáló Hajdaráék az utolsó kettőn fordítani tudtak. Két nagyon hasonló „félidőt” produkáltak a Csatári-Szabó – Ferencz-Hinora mérkőzés résztvevői. Ennek utóbbiak örülhettek kevésbé, hiszen a két 5-1-gyel zárult 9 szakaszon egyaránt Csatáriék voltak jobbak és szerezték meg első győzelmüket.

B csoport

A három ponttal rajtolók összecsapása után a Balázsi-Mayer kettős maradt száz százalékos. Jobban kezdtek, mint Dreilinger és Nagy, de a meccs felénél még csak 3-2-re vezettek. Aztán nagyon belelendültek Balázsiék és végül 8-3-ra győzni tudtak. A két nyeretlen csatáját a Pivarcsek-Tóth kettős kezdte jobban, de nem is akárhogy. Az első tíz lyuk után 5-0-ra vezettek. Kárpáti és László ugyan kétszer is faragott a hátrányból, végül aztán maradt az ötpontos különbség a végén (7-2).

C csoport

Sokáig úgy tűnt, kimondottan szoros meccs kerekedik a LengyelSimonyi – Palásti-Zsidai meccsből. Ugyan az előbbieké volt az első pont már az elején, de féltávnál csupán 2-1-re vezettek. Innen viszont Lengyelék nem engedtek át szakaszt és újabb ötöt szerezve arattak magabiztos győzelmet. A Koreny J.-Papp R. – Hegyi-Weiszenberger mérkőzés 2-2-re végződött, a Continentalban játszott mérkőzés playoffjára azonban már nem volt lehetősége a két duónak, így azt egy későbbi időpontban pótolják.

D csoport

Csak a hosszabbítás döntött a Papp-Podusil – Főfai-Ujszászi meccsen. A BFGT-sek négyszer vezettek, de Ujszásziék négyszer egalizáltak. Az igazán kiegyenlített csata végén Főfaiék kerültek előnybe (5-4), de Podusilék is tudtak egalizálni. A playoff első szakaszán aztán Ujszásziék eggyel jobbak voltak, így övék lett a döntetlenért járó egy ponton felüli pluszpont. A Bársony-Vörös – Bogár-Rigó mérkőzést nem játszották le. Utóbbiaknak ez a második ki nem állása volt, így a kizárás sorsára jutottak. A mérkőzéseiket az ellenfeleik 5-0-s különbségű győzelemként kapják meg.

E csoport

Igazán kiélezett csata alakult ki a három pontért Bodócs és Lévai, valamint a két Németh között. Előbbiek hat lyuk után már 3-0-ra vezettek, és úgyis nyerni tudtak, hogy innen többször nem nyertek szakaszt. A kilencest és a tizennégyest nyerő Némethék feljöttek ugyan 3-2-re, de a rengeteg remivel fűszerezett meccs végén négyszer ikszeltek, így maradt a 3-2-es Tungsram előny a 18. lyuk végén.

F csoport

Friss FMPL-győztesként mutatkozott be az FMPO-ban a Flink-Zsuppán kettős, pedig az első körben magabiztos győzelmet arató, címvédő Bendly-Török duó várt rájuk. Törökék jól rajtoltak, 2-0-ra és 3-2-re is vezettek, de a 10-es szakasz után nem tudtak pontot szerezni, ezt pedig Flinkék hatszor büntették és mutatkoztak be győzelemmel a szériában.

G csoport

Elsöprő lendülettel indított a Balán-Karakas kettős a most debütáló Gelencsér-Molnár párossal szemben és hamar 3-0-ra elhúztak. Innen még időben feljöttek 3-2-re az EMFGSE játékosai, és öttel a vége előtt is csak egy volt közte (4-3). A tizenhetesen aztán eldőlt a derbi Balánék javára (5-3), akik két kör után veretlenek.

A harmadik fordulót csütörtöktől két héten át, november 2-ig lehet lebonyolítani.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!