Drámai végjáték döntött a match play final fourban
Páros FMPL

A Páros Footgolf Match Play League izgalmasabban nem is zárulhatott volna. A Flink-Zsuppán duó a hosszabbításban tudott nyerni a Papp-Podusil kettőssel szemben és 2020 után ismét ők a bajnokok. A bronzérmet szoros találkozón kaparintotta meg a Cziffra-Pap páros Bodócs és Lévai ellen.

A négyes döntőt a Kisorosziban található Magyar Golf Club Fekete pályáján bonyolították szombaton délután.

Flink-Zsuppán – Bodócs-Lévai: 7-4

Alaposan bekezdett mindkét kettős és négy lyuk után 2-2-re álltak. Bodócsék innen kettővel elléptek (2-4), de féltávnál már Flinkék álltak jobban (5-4). A táv második felében igen kiegyenlítetten zajlott a mérkőzés, hétszer is ikszeltek a felek. Két szakaszon volt csak győztes, ez pedig Zsuppánék nevéhez volt köthető, így készülhettek a késő délutáni fináléra.

Cziffra-Pap – Papp-Podusil: 5-7

Gyors pontváltás után Papp Péterék 4-1-re elléptek a nyolcas szakasz végéig. Cziffráék időben zárkóztak még, és feljöttek 4-3-ra. Megint Podusilék periódusa következett és megint három volt közte (6-3). Papék kettőse megint minimalizálta a hátrányt (6-5) és így érkeztek az utolsó kettőhöz. A mindent eldöntő utolsó lyukon Papp Péterék voltak jobbak és így be is jutottak a döntőbe.

3. helyért

Bodócs-Lévai – Cziffra-Pap: 5-7

Lévaiék ezt a mérkőzést is jól indították, (1-0) három szakaszt követően vezettek. A hetes után azonban már Cziffráék álltak jobban (1-3) és a meccs felénél is kettővel mentek (2-4). A tizenegyest követően már néggyel mentek Papék (2-6) és innen már nem tudtak egyenlíteni Bodócsék, pedig nem voltak messze tőle. Meccsben voltak az utolsó három lyukig, de ötödik pontjuk már későn született (5-7 a 17-es után). A harmadik helyet így Cziffráék ünnepelhették.

Döntő

Flink-Zsuppán – Papp-Podusil: 5-4 (hosszabbítás után)

Méltó befejezése volt a finálé a párosok match play ligájának. Két szakasz után 1-1-re álltak, majd Podusilék kerültek előnybe a hatoson (2-1). A tizenkettesen jött az egyenlítés (2-2). Pappék kétszer előnybe kerültek a hajrában, de Flinkék kétszer is egalizáltak. A 18-asra 4-4-gyel érkeztek, és az ottani iksz azt jelentette, jöhetett a hosszabbítás. A hirtelen halált egyetlen rúgással az egyes szakaszon Zsuppánék (kiemelt képen jobbra: Flink és Zsuppán) nyerték, akik így 2020 után újra megnyerték a páros FMPL-t.

EREDMÉNYEK

Hírlevél

ne maradj le semmiről!