Hatalmas pályacsúcs a bajnokság 10. fordulójában
németh gábor

Ismét száz fő fölötti mezőny a HUN Footgolf Trophy Tour aktuális fordulóján, ráadásul rekordszámú, 28 nevezés érkezett az Open kategóriába. A teljesen átalakított lakiteleki Nimród Footgolf Park pályáján bőven repkedtek a mínuszok.

Alaposan oda kellett tennie magukat a dobogóra vágyóknak, ugyanis jó sok mínusszal lehetett csak éremközeli eredményt elérni. Ez Németh Gábornak sikerült a legjobban, aki egészen -16-ra (összesen 56 rúgás a kijelölt 72-höz képest!) tornázta le az újonnan átalakított pálya rekordját. Mögötte csupán hárommal maradt le Lengyel Béla, aki szintén 60 alatti eredménnyel (59) fejezte be a versenyt, ezzel a szenior első helyet is megkaparintotta. Playoff döntött a harmadik helyről a férfi mezőnyben. Itt Balán Gábor jobbnak bizonyult Zsámboki Sándornál és állhatott a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

A szenioroknál Lengyel Béla mögött holtverseny alakult ki a második helyen. A szétrúgást a két klubtárs között Balázsi Csaba nyerte Podusil György ellen.

Az 55 évnél idősebbek legjobbja Tóth György volt, megelőzve Karakas Attilát és Bársony Farkast. A hölgyek 45 év feletti kategóriáját Bölcsföldi Ágnes nyerte.

A hölgyeknél is mínuszos eredmény volt a legjobb. Ujvári Izabella mögött Bacskai Anna lett a második, a harmadik helyről Csontos Mónika és Dreilinger Andrea között csak a szétrúgás döntött.

A junioroknál a -8-ig jutó Sipőcz Artúrnál nem volt jobb, a második Palásti Dávid három, a harmadik Kenéz Dániel hatra közelítette meg.

A magyar bajnokságból már csak két forduló van hátra és külön pikantériát ad az utolsó két játéknapnak, hogy azokat egy hétvégén rendezik. A 11. fordulót Zsirán, a 12. kört Bükön tartják. A végelszámolásnál az egyéni Pro kategóriákban a 10 legjobb eredmény számít.

EREDMÉNYEK

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA (hamarosan frissül)

Az open kategóriában közel harminc footgolfos állt rajthoz, köztük az I. Siket Footgolf Kupa legjobbjai is.

Open kategória:

Férfi:

I. Mogyorósi Bence

II. Horváth Attila

III. Katona István

Női:

I. Jarabik Imola

II. Palásti Kitti

III. Feszt Bernadett

Hírlevél

ne maradj le semmiről!