Betöltés...

A versenybizottság közleménye

FOB
FOOTGOLF

A Footgolf Országos Bajnokság 2. fordulója után érkezett óvást a versenybizottság kivizsgálta és az alábbi döntést hozta.


Bacskai Annát az érintett versenyből kizárja, 2. fordulóbeli eredményét törli és ott megszerzett ranglista pontjait elveszi.

Indoklás

Az óvásban megfogalmazottak szerint a fenti játékos az utolsó szakaszt nem a rögzített 7, hanem 9 rúgásból teljesítette. Állításukat szemtanúk beszámolóira, valamint az érintettel folytatott beszélgetésre alapozva, több vallomással együtt nyújtották be az óvás keretein belül.

A versenybizottság meghallgatta Bacskai Annát, aki szóban elismerte, elszámolták flighttársaival az utolsó szakaszt, állítása szerint végül 8 rúgásból fejezte azt be, nem a rögzített 7-ből.

A szabálykönyv 1.3.9 Büntetések és óvások című paragrafusa szerint a versenyből kizárható az a verseny lezárását követően, aki az alábbi szerint:

"A leadott score kártyán kevesebb rúgást jeleztek, mint amennyit valójában elértek, ez esetben a büntetés kizárás."

A versenybizottság helyt ad az óvásnak, annak díját visszautalja az óvást benyújtónak. Külön köszönetét fejezi ki az érintettek sportszerű hozzáállása és a gördülékeny munkamenet biztosítása kapcsán.


HATÁROZAT