Betöltés...

Jön a páros match play rájátszása

FOOTGOLF
MATCH PLAY

Befejeződött a páros match play sorozat csoportköre. Keddtől már a negyeddöntőket bonyolítják, miközben az egyéni sorozatban soha nem látott izgalmak következnek az utolsó fordulókban.


Az egyéni FMPL-ben idén már öt ligában versengenek a játékosok a bajnoki címekért és a feljutó helyekért. Íme, az összefoglaló:

7. forduló

A Liga

Bodócs - Cziffra: 8-5

A kezdeti ütésváltás után (2-2) Bodócs András lépett el 4-2-re a mérkőzés feléig. Cziffra Zoltán itt még feljött egyre, de két, sőt, három pont is volt a felek közötti távolság. A meccs a tizenhatoson dőlt el, amikor Bodócs 7-4-re ellépett és továbbra is vezeti az elitligát.

Bacskai B. - Pap: 8-3

Bacskai Bence tapad a listavezetőre, pedig a kiesés ellen küzdő Pap Ferenc kezdett jobban ellene és szerezte meg a vezetést. Sőt, 1-2-nél és 2-3-nál is ő állt jobban, utóbbinál a meccs felénél jártak. Innentől viszont csak Bacskai szerzett pontot és megfordítva a meccset megszerezte ötödik győzelmét.

Podusil - Gelencsér: 7-4

Podusil György az első nyolc lyukon 4-0-s előnyt szorgoskodott össze. A tizenegyes befejezése után Gelencsér Gábor feljött 4-2-re. Az utolsó három lyuknak is kétpontos különbséggel (5-3) futottak neki, ahol a tizenhatos megnyerésével Podusil bebiztosította győzelmét.

Vígh - Szabó: 1-5

A két tizenkét egységgel bíró játékos csatája sokáig szoros volt. Szabó László 0-2-vel nyitott, de Vígh Péter a nyolcason szépített. Mivel azonban innen csak ikszeltek vagy Szabó szerzett pontot, a BFGT játékosa tudott előrébb lépni a tabellán.

Papp P. - Mayer: 4-7

Papp Péter a kiesés elől igyekszik menekülni, Mayer Zoltán pedig a bajnoki címre hajt. 2-0-s Mayer vezetéssel indult a mérkőzés, de Papp gyorsan egyenlített. A fordulás után nem sokkal újra visszaállt a kétpontos Mayer vezetés és mivel hárommal a vége előtt már 2-7 volt az állás, a három pont sorsa el is dőlt.

Bodócs András megőrizte éllovasi pozícióját, három ponttal mögötte hárman is próbálják még megelőzni az utolsó két fordulóban. A kiesők a Pap, Papp P., Gelencsér, Cziffra kvartettből kerülnek majd ki.

B Liga

Lengyel - Mikulik: 11-0

Váratlanul nagyarányú győzelmet aratott Lengyel Béla Mikulik Norbert fölött. A második szakaszon nyerte az első pontját, majd a meccs középső harmadában bemutatott 5-0-s szériával nagyon elhúzott és a tizenhármas után már nem volt kérdés a győztes kiléte.

Nagy B. - Balázsi: 1-7

Balázsi Csaba két minigyőzelemmel nyitotta a meccset, de Nagy Balázs a hetesen szépítve úgy tűnt, szorossá teszi a találkozót. Ellenfele máshogy gondolta és több szakaszt nem engedett át, így versenyben maradt a feljutásért folyó csatában.

Biró - Albert: 5-4

Csak a hosszabbítás döntötte el Biró László és Albert László mérkőzését. Az első kilenc szakaszon hét iksz mellett egy-egy szakaszgyőzelmet tudtak felmutatni. A folytatásban Albert 2-1-es vezetésére hárommal felelt Biró (4-2). A hajrában egyenlítő Albert hosszabbításra mentette a meccset, ahol az első szakaszt nyerő Biró örülhetett a három pontnak.

Ujszászi - Dreilinger N.: 7-6

Maradt esélye Ujszászi Balázsnak a feljutásra, miután a kiesés ellen küzdő Dreilinger Nándort egy szoros csatában legyűrte. Dreilinger háromszor is vezetett az elején, de félidőben már 4-3 volt az állás Ujszászinak, aki később már hárommal is elment (6-3). Erre még volt válasza Dreilingernek, mert 6-5-re, sőt 7-6-ra is visszajött az utolsó lyuk előtt, de ott ikszeltek, amivel Ujszászi szerzett három pontot.

Hinora - Renczés: 9-2

A listavezető és még veretlen Renczés Gábor pontjával indult a mérkőzés, de a négyesen Hinora Ferenc egyenlített, majd a meccs felénél már 4-1-re vezetett. Ugyan a 10. lyuk után 4-2 volt az állás, innen viszont már csak öt Hinora-pont volt hátra, amivel Hinorának is lesz sansza feljutni a véghajrában.

A csoport erősségét jelzi, matematikailag még heten is végezhetnek feljutó helyen. A kiesés réme még szintén hét (!) játékos feje felett lebeg.

C Liga

Rigó - György: 6-5

Sorozatban "elkövetett" hetedik győzelmére készült György Dániel, aki jól is kezdett (0-1, 1-3, 2-4). A szintén feljutásra ácsingózó Rigó Zsolt a tizenötösön érte utol (4-4). Az utolsó lyuknak 5-5-tel vágtak neki, amit az Albert pályán Rigó három rúgásból befejezett és megnyerte vele a rangadót.

Bogár - Szmolicza: 0-5

Bogár Krisztián nem állt ki a mérkőzésre, így Szmolicza Gáboré lett a három pont.

Molnár - Csatári: 5-6

Csatári Zoltán a második szakaszon szerzett vezetést, amit Molnár Attila azonnal kiegyenlített, de Csatári újra előnybe került, és hol eggyel, hol kettővel vezetett. Molnár két lehetetlen távolságból és szögből mentett pontjával meccsben maradt az utolsó szakaszra, ahol ikszeltek, így Csatárihoz vándorolt a három egység.

Sipőcz - Érchegyi: 7-6

Érchegyi Csaba 2-0-s vezetésre tett szert rögtön a meccs elején, de a hatoson már iksz volt (2-2), sőt, a második kilencre is 3-3-mal fordultak rá. Ott öt lyukon 6-3-ra ellépett Sipőcz Béla, Érchegyi viszont egy nagy hajrával hosszabbításra mentette a meccset. A háromszakaszos playoff első lyukán jobbnak bizonyuló Sipőcz megőrizte sovány előnyét és fontos három ponthoz juttatta magát.

Lévai - Cziráki: 3-4

Sokáig Lévai Richárd győzelmét jelezte előre az eredmény, hiszen 3-1-re vezetett a meccs felénél, sőt, még a tizenkettes után is. Cziráki Csaba a tizenhármason feljött 3-2-re, majd megnyerte az utolsó két lyukat és egyetlen egyszer vezetve megnyerte a mérkőzést, igazán izgalmassá a végjátékot az alsóházban (is).

György Dániel egy győzelemre van a feljutástól, de a B ligába tartó vonatot még a hetedik Sipőcz is elérheti matematikailag.

D Liga

László - Kurdi: 6-7

Fontos meccset nyert a feljutásra pályázó Kurdi Tamás. Pedig László Barnabás kezdett jobban, 2-0-ra, majd 4-2-re is vezetett. A tizenegyes után 4-4-re álltak, majd Kurdi jutott előnyhöz. Jött az egyenlítés, majd ezt a menetrendet még egyszer megismételték és 6-6-ról várták az utolsó lyukat. A tizennyolcason dőlt el a meccs, ahol a BFGT játékosa egy rúgásnyival jobbnak bizonyult.

Bendly - Balogh: 9-2

Bendly András négy lyuk után 3-0-ra vezetett és így is fordultak rá a második kilencre. Öttel a vége előtt, 6-0-nál jött az első pont Balogh Istvántól, de ez már csak a szépségtapaszt jelentette, mert addigra el is dőlt a három pont sorsa.

Balán G. - Nagy I.: 7-4

A kezdeti döntetlenek után Nagy István kezdett el pontokat gyűjteni (2-0), de a meccs felénél 2-2 volt az eredmény. Balán Gábor ráadásul fordított is (4-2) és a kétpontos előnnyel jól gazdálkodott, a tizenhetesen kialakult ikszet követően már nyugodtan játszhatott az utolsó szakaszon, ahol még növelte is előnyét.

Zsuppán - Dreilinger A.: 5-0

Dreilinger Andrea nem állt ki a mérkőzésre, az eddig is veretlen Zsuppán Péter így már hetedik győzelmét szerezte.

Szinte - Hegyi: 4-3

A két hatpontos meccsét Hegyi Zoltán kezdte jobban és vezetett az első lyuk megjátszását követően. A hatos után már Szinte András állt jobban (2-1), de a tizenkettest befejezve 2-2 volt az állás. Innen jött két Szinte pont, majd remik, és mivel Hegyi már csak az utolsó szakaszt tudta behúzni, Szinte mozdult el hat pontról és lépett előrébb.

Zsuppán három ponttal vezet Kurdi és Balán előtt, de még Bendly is megpróbálhat odaérni a feljutó helyek egyikére.

E Liga

Török - Ferencz: 9-3

Fontos meccset nyert a ligagyőzelemért folyó csatában Török Tamás. 1-1-ről ő lépett el és a mérkőzés feléig kétpontos előnyre tett szert. Ferencz Róbert ekkor még feljött 3-2-re, de három gyors ponttal megnyugtató előnyre tett szert Török (6-3). Innen pedig már csak ő szerzett pontot, amivel pontszámban beérte Ferenczet.


Császár - Pusztai: 0-10

Félbeszakadt Császár Zoltán és Pusztai Tamás mérkőzése villámlás miatt, de mivel a győztes kiléte ekkorra meglett, nem kívánták későbbi időpontban folytatni a mérkőzést, a szervezők az addig kialakult eredményt tekintik végeredménynek.

Páros FMPL, 7. forduló

A csoport

Bendly-Cziráki - Cziffra-Pap: 5-0

Cziffráék nem álltak a ki a mérkőzésre, ezzel eldőlt, hogy Bendly Andrásék végeznek a csoport élén, mögöttük a Bacskai Bence - Lengyel Béla kettős jut tovább.

Szmolicza-Zsók - Hinora-Renczés: 3-7

Szmoliczáék pontszerzése után Hinoráék egyhuzamban öt lyukat behúztak. A tizennégyeshez sétálva 1-6 volt az állás, mikor Zsókék megindultak és a következő kettőt nyerve még reménykedhettek az egyenlítésben, de a tizenhatoson kialakult iksz eldöntötte a három pont sorsát.

B csoport

Balánék továbbjutása biztos volt, rajtuk kívül négy páros 9 ponttal reménykedett, hogy valahogy továbbverekszi magát a legjobb nyolc közé.

Bérczes-Török - Flink-Zsuppán: 1-12

0-4-gyel indítottak az újpesti fiúk a vegyespáros ellen. A nyolcason szerezték első pontjukat Bérczes Katiék, de többször nem tudták meglepni Flinkéket, akik 1-7-es "félidő" után még növelni tudták előnyüket és jobb pontkülönbséggel bejutottak a nyolcaddöntőbe.

Kenéz-Kenéz - Papp P.-Podusil: 0-7

Kenézék az elején még tartották a lépést a BFGT kettősével, Podusilék "csak" három szakaszt nyertek az első kilencből. Az utolsó haton indultak be igazán, amikor még négyet hozzátettek a korábbi részsikerekhez. 12 pontjuk mellett azonban rosszabb pontkülönbségükkel lemaradtak a rájátszásról.

Balán G.-Ujszászi - Balán Z.-Biró: 6-7

A fair play mintamérkőzése volt a találkozó, hiszen Biróék már továbbjutottak és a két Balán testvér ellenfélként találkozott a záró körben, ahol Gáborék egy esetleges győzelemmel elcsíphették volna a második helyet. De itt szó nem volt meccsfeladásról vagy elrontott befejezésekről, hosszabbításban nyertek Zoltánék, amivel testvére duója nem juthatott tovább. Két ellentétes "félidő" után Ujszásziék egyébként az utolsó szakaszon mentették hosszabbításra a meccset (5-5), ahol három szakasz sem volt elég a győztes kilétének megállapítására (6-6), a negyedik lyuk döntött Biróék javára.

C csoport

Kun-Papp K. - Balázsi-Mayer: 0-13

Balázsiék nem bízták a véletlenre a csoportelsőség kérdését. 0-6-tal fordultak rá a táv második felére, ahol kettőt leszámítva minden szakaszon kevesebb rúgást produkáltak és magabiztosan nyertek az újonc páros ellen.

Bölcsföldi-Kuts - Füzesi-Karakas: 1-11

Füzesiék 3-0-val rajtoltak, ami után Bölcsföldi Ágnesék gyorsan szépítettek, de az újpesti duó nem kímélte a milános vegyespárost és több szakaszt át nem engedve masíroztak a negyeddöntőbe.

Hajdara-Sipőcz - Németh-Németh: 8-7

Karakasék győzelmével a két Németh már nem juthatott tovább, de így is parádés mérkőzést produkált a két páros. A kezdeti adok-kapokból Hajdaráék jöttek ki jobban és 5-2-re vezettek a meccs felénél. Két szakasszal később már 5-4 volt az állás, de néggyel a vége előtt 8-4-re elhúztak Sipőczék. Némethék mindent megpróbáltak, de csak hármat nyertek a maradék etapokból, így egyenlíteni már nem tudtak.

D csoport

A Bogár-Rigó, a Csatári-Szabó és a Czirbus-Simonyi kettős egyaránt 12 pontról várta az utolsó fordulót.

Bacskai A.-Major - Czirbus-Simonyi: 2-13

A forduló utolsó mérkőzése volt a royalos hölgyek és a ferencvárosi urak meccse, ahol Czirbusék igyekeztek minél nagyobb arányú győzelmet aratni, hogy továbbjussanak és akár a csoportelsőség is meglegyen. Ez sikerült, igen kalandos úton, hiszen Rigóékhoz hasonlóan 31 lett a pontkülönbségük, a szabályok értelmében a több nyert szakasz rangsorol, amiből Simonyiék 47-et, Bogárék 44-et tudnak felmutatni. Érdekesség, hogy a tavalyi kiírás szerint az egymás elleni meccs döntött volna első körben, amit Rigóék nyertek a harmadik fordulóban 6-3-ra.

Császár-Felde - Bogár-Rigó: 0-5

Császárék nem álltak ki, Bogárék ezzel biztosították helyüket a legjobb nyolc között, a fent taglaltak szerint a második helyen.

Gubán-Kurdi - Csatári-Szabó: 4-6

Csatáriék ragadták magukhoz a kezdeményezést és 2-0-ra vezettek, de Gubánék a féltávig kétszer is minimalizálták a hátrányt (2-3). Innen egy 3--0-s rohammal (2-6) megalapozták győzelmüket. Kurdiéknak 4-6-nál még négy szakasznyi lehetőségük volt egyenlíteni, de mivel innen csak ikszeltek, Szabóéké lett a három pont. Ugyanúgy 15 pontot gyűjtöttek, mint a két továbbjutó, de a pontkülönbségük 10 volt a negyeddöntőbe jutottak 31-31-éhez képest.

A negyeddöntő kedden kezdődik és három hétig, augusztus 2-ig tart.

A negyeddöntő programja: