Betöltés...

Maratoni forduló

FOOTGOLF
MATCH PLAY

A második fordulóval folytatódott az egyéni és a páros match play sorozat az elmúlt két hétben. A szokásosnál is több mérkőzésen is csak a háromszakaszos playoff vagy a hirtelen halál döntött a három pont sorsáról.


Az egyéni FMPL-ben idén már öt ligában versengenek a játékosok a bajnoki címekért és a feljutó helyekért. Íme, az összefoglaló:

2. forduló

A Liga

Papp - Szabó: 5-6

Ahogy az várható volt, igazán kiélezett meccset hozott a BFGT-s házirangadó. Hol Szabó László, hol Papp Péter került egypontos előnybe, 13 szakasz után így álltak 4-4-re. A 14-es és 16-os Szabóé lett, amire válaszul a 17-est Papp hozta, de 5-6-ról már nem tudott egyenlíteni, az utolsó szakaszon ikszeltek.

Pap - Vígh: 8-1

Négy szakasz után még 1-1 volt az állás, majd a meccs felénél 2-1-re már Pap Ferenc vezetett. Itt még nem sejthettük, hogy a vége már nem lesz szoros, ugyanis Pap innentől szinte tarolt, hatot is behúzott a második kilencen és egyet sem engedett át Vígh Péternek.

Gelencsér - Bacskai: 2-4

Második vereségét volt kénytelen elkönyvelni a címvédő. Pedig övé lett az első szakasz, de az előny csak a négyesig tartott ki. Ötszakasznyi iksz után Bacskai Bence 3-1-re hozott egy négyszakaszos etapot a "fordulás" után, amivel idejekorán, öttel a vége előtt kialakult a végeredmény.

Mayer - Cziffra: 5-7

Cziffra Zoltán 2-0-val indította a mérkőzést, a kétpontos fórt a meccs felénél is tartotta (1-3). A "második félidő" elején növelte is az előnyt 5-2-re, de Mayer Zoltán gyorsan feljött egy pontra. 5-6 volt az állás, mikor már csak a 18-as volt hátra, ott Cziffra volt jobb egy rúgással, amivel meg is nyerte a találkozót.

Podusil - Bodócs: 4-6

Két ellentétes "félidőt" és hosszabbítást hozott a Podusil György - Bodócs András meccs. Bodócs nullára hozta az első kilencet (0-3), majd Podusil következett és kettővel a vége előtt már ő állt jobban (4-3). Az utolsó lyukon tudott Bodócs egyenlíteni, ami a háromszakaszos playoffot eredményezte. Itt Bodócs hozta az első kettőt, megszerezve második győzelmét is a sorozatban.

B Liga

Lengyel - Renczés: 4-8

Két, győzelemmel rajtoló, feljutásra aspiráló játékos meccsén Renczés Gábor 5-0-ra hozta az első kilencet, és ugyan Lengyel Béla még 6-3-ra visszajött, de klubtársa a tizenötös után már győztesként várhatta a befejező szakaszokat.

Biró jr. - Hinora: 2-3

Pontszegény derbit játszott egymással Biró László és Hinora Ferenc. Az első kilenc után csak 1-1 szakaszt tudtak elcsenni a másiktól. Hinora a tizenhármast és a tizenhatost nyerte, majd mivel ikszeltek a tizenhetesen, már csak minimalizálni tudta a vereség mértékét Biró az utolsó lyuknál.

Mikulik - Dreilinger: 9-4

Mikulik Norbert 2-0-val indította a mérkőzést és bár viszonylag gyorsan jött Dreilinger Nándor első pontja, féltávnál így is 4-1-re a ferencvárosi vezetett. A tizenhármas után pedig már csak a különbség volt kérdéses, amikor Mikulik már 7-1-re vezetett.

Nagy B. - Ujszászi: 5-4

Ujszászi Balázs négy lyuk után már 3-0-ra vezetett, de féltávnál 3-3 volt az állás. A tízest Ujszászi nyerte és előnye egészen a tizenhetesig kitartott, amit viszont Nagy Balázs kaparintott meg, ahogy az utolsót is, két szakasz alatt fordítva, és egyetlen egyszer vezetve a meccs során.

Balázsi - Albert: 7-3

Balázsi Csaba nem engedett át szakaszt az első kilencen (3-0), de Albert László így is visszajött a meccsbe (4-3 néggyel a vége előtt). Egy 3-0-s széria viszont Balázsi pontgyűjteményét gazdagította három egységgel.

C Liga

Rigó - Csatári: 9-5

Igazi adok-kapokkal indult a meccs, hol Csatári Zoltán, hol Rigó Zsolt vezetett. 5-4-ről indultak neki a második kilencnek, Rigó pedig több iksz mellett két fontos pontot szerezve 7-4-re ellépett (öttel a vége előtt így álltak). Itt jött egy gyors szépítés, de Rigó még két lyuknál jobbnak bizonyult.

György - Cziráki: 8-3

2-2-ig még fej-fej mellett haladt György Dániel és Cziráki Csaba. Innen előbbi fokozatosan ellépett, féltávnál 4-2-re vezetett, majd a tizenhatosnál 8-2 volt az állás, ahonnan már csak egy szépségtapasz-részsikerre futotta Czirákinak.


Bogár - Molnár At.: 7-5

Öt szakasz után meglepetésre még Molnár Attila vezetett (0-2), de a nyolcas után már a friss FMPO-győztes Bogár Krisztián állt jobban (3-2). Molnár így is megnehezítette a ferencvárosi dolgát, ugyanis még kétszer vezetéshez jutott. A tizennyolcasnak már 5-5-tel vágtak neki, ott viszont ikszeltek. A háromszakaszos playoff első két lyukát behúzó Bogár végül - ha nehezen is, de - behúzta a három pontot.

Sipőcz - Lévai: 4-5

Lévai Richárd hat lyuk után 2-0-ra vezetett, Sipőcz Béla a tízesen érte utol. A tizennégyes után 3-3-ra álltak, ahonnan Lévai lépett el 5-3-ra, de így is maradt izgalom a végére. Sipőcz ugyanis behúzta a tizenhetest, de egyenlíteni nem tudott, mert ikszeltek az utolsó lyukon.

Érchegyi - Szmolicza: 6-3

Szmolicza Gábor kétszer is vezetett a meccs első felénél (0-1 és 1-2). Érchegyi Csaba a tízest és tizenegyest behúzva fordított, majd az egypontos különbség megmaradt a hajrára is (4-3 kettővel a vége előtt). Az utolsó kettő viszont mind Érchegyihez vándorolt, aki így megőrizte veretlenségét.

D Liga

Balán G. - Zsuppán: 4-5

Ahogy az várható volt, igazi ki-ki meccset produkált a két, feljutásra is esélyes játékos. Balán Gábor kétszer is előnybe került az elején, de Zsuppán Péter mindkétszer befogta riválisát. A második kilencen fordítottak egyet a megszokott menetrenden és az újpesti szerzett kétszer is minimális előnyt, amit Balán mindkétszer egalizált. Hosszabbításra azért nem volt szükség, mert a Fekete pálya tizennyolcas szakaszát Zsuppán egy rúgásnyival kevesebből fejezte be, amivel a győzelmet is megkaparintotta.

Bendly - László: 8-2

Bendly András 2-0-val indított és féltávnál is őrizte a kétpontos előnyét (3-1). A második kilencen aztán igazán beindult, hat szakaszon bemutatott 4-0-s szériájával eldöntötte a mérkőzést, László Barnabás már csak szépíteni tudott a hajrában.

Szinte - Kurdi: 5-6

Szinte András 3-0-s rohammal indított, és még a meccs felénél is 4-2-re vezetett. Kurdi Tamás a tizenkettesen hozta be lemaradását, de a tizennégyes elrúgóhoz már 5-4-es Szinte vezetés tudatában sétáltak. Volt azonban még fordulat, a tizenhatoson jött az újabb egyenlítés, majd Kurdi egyetlen egyszer vezetett, a legjobbkor, a tizennyolcason...


Hegyi - Dreilinger A.: 6-2

A footgolf amazonjai már többször megmutatták, alaposan meg tudják nehezíteni a férfiak életét a footgolf pályán, és egy ideig úgy tűnt, Dreilinger Andrea borsot törhet Hegyi Zoltán orra alá. Tíz szakaszig két pontra volt csupán ellenfelétől (3-1), de aztán Hegyi néggyel ellépett és ezt a különbséget meg is tartotta a végéig.

Nagy I. - Balogh: 7-6

Egymás állóképességét is tesztelték az Istvánok a meccsen, 22 lyukig meg sem álltak. A "félidei" 3-3-ról Balogh lépett el kettővel és az utolsó kettő előtt is még kettővel vezetett (4-6), de a hajrá Nagyé lett, jöhetett a playoff. A háromszakaszos rájátszás során nem született döntés, végül a 22. szakaszt egyetlen rúgással Nagy nyerte.


E Liga

Ferencz - Török: 7-5

4-0-val rajtolt Ferencz Róbert az első körben szintén nyertesként debütáló Török Tamás ellen. Féltávnál már 5-0 volt az előnye és ugyan még 5-2 is volt az állás a végjáték előtt, de a tizenötösön pontot tett a nagy kérdések végére Ferencz (7-2 volt ekkor).

Pusztai - Császár: 13-3

Pusztai Tamás 5-0-s rajttal alapozta meg nagyarányú győzelmét, összesen 13 lyukat húzott be, de Császár Zoltán így is el tudott csenni tőle három szakaszt.

Gáll - Molnár Ar.: 0-5

Gáll Viktor nem állt ki a mérkőzésre.


Páros FMPL

A páros sorozatban 4 csoportban 7-7 játékos szerepel, csoportonként az első két helyezett jut a negyeddöntőbe.

2. forduló

A csoport

Bacskai B.-Lengyel - Hinora-Renczés: 7-3

Sokáig kimondottan szoros volt a "házi rangadó", 2-2-vel várták a második kilencet a "királyi" csapat játékosai. A 11-es és a 17-es között viszont csak Lengyelék voltak eredményesek, Renczésék az utolsó szakaszon tudtak már csak pontot elcsípni.

Szmolicza-Zsók - Badó-Gelencsér: 2-9

Gelencsérék startoltak sikeresebben, de négy lyuk után már Zsókék vezettek 2-1-re. Itt viszont elfogyott a puskapor, több szakaszt nem engedtek már át Badóék és 2-3-as "félidő" után még hat szakaszt behúztak.

Ferencz-Gáll - Cziffra-Pap: 0-5

Gáll sérülése miatt nem tudott kiállni társával, így játék nélkül gazdagodott a Pap-csapat három ponttal.

B csoport

Bérczes-Török - Balán-Biró jr.: 7-8

Nem elírás, 24(!) szakaszig tartott a mérkőzés. Bérczes Katalin és Török Tamás alaposan megnehezítette a rutinos match play-páros dolgát. 3-3-mal fordultak a második kilencre, néggyel a vége előtt 5-4-re, az utolsó előtt 6-5-re is vezettek. Biróék a tizennyolcason egyenlítettek, jöhetett a playoff. Törökéké lett az első, a másodikon ikszeltek, az utolsón egyenlítettek Balánék a háromszakaszos rájátszás során. A hirtelen halál még három lyukig tartott, a 24. lejátszott szakaszon született döntés és nyerték Biróék a maratoni derbit.

Kenéz-Kenéz - Bodócs-Lévai: 5-12

Csupán egyetlen szakasz maradt "árván", a hármason tudtak ugyanannyi rúgást produkálni a felek. Öt szakasz után 2-2-re álltak, majd Lévaiék 5-3-ra vezettek a meccs felénél, ahonnan egy 7-0-s rohammal eldöntötték a három pont sorsát.

Flink-Zsuppán - Papp-Podusil: 9-4

Az ellenfél beszámolója szerint is ihletett formában játszott az újpesti különítmény. Négy szakasz után még hátrányban voltak ugyan (1-2), de a nyolcasnál már náluk volt az előny (3-2), a 12-es után pedig már 6-2-re mentek. A tizenötösön diadalmaskodva a három pontot is zsebben tudhatták már (7-3-as állásnál).

C csoport

Balázsi-Mayer - Füzesi-Karakas: 7-2

Hat szakasz után még nem volt jele egy nagykülönbségű győzelemnek egyik oldalon sem, ekkor ugyanis 2-2-re álltak. A 8. és 13. lyuk között bemutatott 5-0-s széria után viszont már igen, és mivel Karakasék nem tudtak újabb pontot rabolni, Mayerék győzelemmel ünnepelték szezonbeli első fellépésüket.

Kun-Papp K. - Németh-Németh: 6-8

Nem adta könnyen magát az újonc duó. Hat lyuk után 2-3-ra álltak, majd jött egy 4-0-s Németh roham a meccs felénél. Erre egy 3-0-s sorozat volt a válasz, de a kétpontos hátrányt már nem tudták ledolgozni a hajrában, ahol még egy-egy szakaszgyőzelmet tudtak felmutatni a felek.

Bölcsföldi-Kuts - Csőre-Ranga: 7-8

Bölcsföldi Ágiék szakaszgyőzelemmel indítottak, amire egy 5-0-s válasz érkezett Rangáéktól. Kutsék nem adták könnyen magukat, feljöttek kettőre (3-5, 4-6 és 5-7 is volt). A tizenhatost viszont Csőréék nyerték, megnyerve a csatát, de a pontkülönbséget minimálisra faragták Bölcsföldiék a végén még.

D csoport

Czirbus-Simonyi - Csatári-Szabó: 9-2

Először lépett pályára a sorozatban a Czirbus-Simonyi kettős és rögtön nagyarányú győzelmet arattak. A meccse feléig 4-1-es előnyt szorgoskodtak össze, majd már csak a 12-est engedték át Szabóéknak és még ötöt behúztak a második kilencen is.

Gubán-Kurdi - Haász-Lichtner: 5-4

Kurdiék 2-0-val rajtoltak, majd Lichtnerék következtek és 2-2-re álltak 9 lyuk után. 12 szakaszt követően, 3-3-ról Gubánék léptek el 5-3-ra, de azonnal jött a szépítés. Három szakasz volt ekkor még hátra, de az 5-4-es állás már nem változott.

Bacskai A.-Major - Bogár-Rigó: 1-9

Négy lyuk után 4-0-ra, kilenc után 7-0-ra vezettek Rigóék a hölgypáros ellen, akik ugyan a tízest nyerték, majd ikszeltek, azaz még volt esélyük a meccs felénél, de Bogárék több etapot nem engedtek át az amazonoknak és magabiztosan nyerték második meccsüket.

A harmadik forduló kedden kezdődik és két hétig, május 17-ig tart.