Betöltés...

Megvannak az első páros továbbjutók

FOOTGOLF
MATCH PLAY

Hat kört bonyolítottak eddig az egyéni és páros match play sorozatból, utóbbiban már több negyeddöntős kilétére is fény derült. Egyéniben óriási csaták várhatóak a végjátékban a bajnoki címekért és a kiesés elkerüléséért.


Az egyéni FMPL-ben idén már öt ligában versengenek a játékosok a bajnoki címekért és a feljutó helyekért. Íme, az összefoglaló:

6. forduló

A Liga

Mayer- Podusil: 7-1

Mayer Zoltán kezdte jobban a két kilencpontos csatáját és féltávnál 4-0-ra vezetett. Héttel a vége előtt már 6-0 volt az állás és hiába jött a tizenkettesen Podusil György első pontja, újabb szakaszgyőzelmek már nem követték a folytatásban.

Gelencsér - Pap: 7-6

A kiesési rangadót Pap Ferenc kezdte jobban, előbb 2-0-ra, majd már 4-1-re is vezetett. Gelencsér Gábor a második kilencen lendült játékba, és a tizenötösön egalizált (5-5). Pap nyerte a tizenhatost, de az utolsó kettő a címvédőé lett, aki egyetlen egyszer vezetett, a tizennyolcas lyuk után...

Papp - Vígh: 5-6

Papp Péter a kiesés elől kell, hogy meneküljön majd a hajrában, míg az újonc Vígh Péter a dobogóért harcol az utolsó játéknapokon. Ez a mérkőzésen nem látszott, izgalmas meccset játszottak egymással. Vígh gyorsan ellépett kettővel, majd Papp gyorsan egalizált. Féltávnál és a tizenhármas után is ikszre álltak (3-3, 4-4), ráadásul több szakaszt egyikük sem nyert. A háromszakaszos playoff első két lyukán Vígh volt jobb, így három ponttal gazdagodva hagyhatta el Kisoroszit.

Bacskai B. - Bodócs: 5-6

A bajnoki címért folytatott versenyfutás szempontjából fontos meccs hosszabbításba torkollott. Bodócs András pontszerzésére két részsiker volt Bacskai Bence válasza, hogy aztán 2-2-ről várják a táv második felét. Itt Bacskai kétszer is előnybe került, de az utolsó lyuk előtt Bodócs 5-4-re vezetett. Bacskai egyenlíteni tudott, jöhetett a playoff. Három szakaszon nem volt döntés, a negyedik lyukat Bodócs tudta eggyel kevesebb rúgásból befejezni.

Cziffra - Szabó: 3-4

Szabó László ezzel a győzelemmel csatlakozott a bajnoki címért versengők elég széles táborához. Pedig Cziffra Zoltán kétszer is vezetett az elején, amire kétszer is tudott válaszolni Szabó. A második kilenc elején ő szerzett két pontot (2-4), és ugyan többször nem volt eredményes, Cziffra viszont csak egyszer, ezért a három pont a BFGT-shez vándorolt.

B Liga

Lengyel - Hinora: 7-2

A két kilencpontos csatájából Lengyel Béla jött ki jobban. Remek kezdésével (4-0 nyolc lyuk után) alapozta meg győzelmét. Hinora Ferenc a tizenkettesen szerezte első pontját (4-1), de a hajrát klubtársa abszolválta eredményesebben, aki még növelni is tudta a különbséget a végén.


Balázsi - Biró jr.: 5-4

A két kilencpontos a várakozásoknak megfelelően szoros meccset vívott egymással. Balázsi Csaba kétszer is vezetett, amire Biró Lászlónak mindkétszer volt válasza. A tizenkettesen viszont már kettővel ment Balázsi, de Biró a tizenhatoson utolérte. A tizenhetes Balázsié lett, az utolsón pedig ikszeltek, így a BFGT játékosa tudott előrelépni a tabellán.

Mikulik - Nagy B.: 3-7

Nagy Balázs ellenállhatatlanul kezdett és szinte azonnal 0-3 volt az eredmény. A meccs felénél is maradt a hárompontos különbség, és ugyan Mikulik Norbert feljött 3-5-re, mikor három szakasz volt hátra, de már csak Nagy szerzett pontot a hajrában.

Albert - Ujszászi: 7-6

Maratoni csatát hozott az Albert László - Ujszászi Balázs mérkőzés. Ujszászi pontszerzésével indult a meccs, de féltávnál már Albert vezetett 3-1-re. A meccs utolsó harmadának 3-3-ról vágtak neki, ahol Albert kétszer vezetett, de Ujszászi kétszer egalizált. A háromszakaszos playoff 1-1 pontot hozott, a hirtelen halálban viszont Albert két rúgással jobb volt, övé lett a három pont.

Dreilinger N. - Renczés: 0-5

Dreilinger Nándor nem állt ki a mérkőzésre, így továbbra is nyeretlen, Renczés Gábor így viszont megőrizte veretlenségét. 

C Liga

György - Sipőcz: 10-4

György Dániel magabiztosan masírozik a feljutás felé, hatodik meccsét is behúzta. A harmadik lyuk után még 1-1-re álltak, de a következő nyolc szakaszon bemutatott 6-0-s szériával alapos fejtörés elé állította Sipőcz Bélát, aki 7-1-ről még 7-2-re feljött, de a tizenhármason az újabb György-ponttal megpecsételődött a sorsa.

Szmolicza - Lévai: 7-6

Szmolicza Gábor elmozdult az utolsó helyről. A kezdeti adok-kapokból ő jött ki jobban és vezetett 4-2-re nagyjából a meccs felénél. Lévai Richárd előbb szépített, majd újra -2-es hátrányba kerülve várta az utolsó két lyukat, amit viszont meg is nyert, hosszabbításra mentve a meccset. Ott a második szakasz döntött Szmolicza javára, akinek nem kell már többet böjtölnie első győzelméig.

Rigó - Molnár At.: 4-5

Az első öt szakaszt rendre eldöntötték (3-2), majd hosszas ikszek után Molnár Attila a 10. lyukon egyenlített, majd a 13. és 14. szakaszt nyerve kettővel ellépett. Rigó Zsolt a tizenhatoson tette izgalmassá a végjátékot (4-5), de az utolsó két etap döntetlenje Molnár győzelmét eredményezte.

Érchegyi - Bogár: 7-6

Sokáig fej-fej mellett haladtak a Balaton partján, a 10. szakaszt követően 3-3-ra álltak. Bogár Krisztián  jutott innen először előnyhöz, de Érchegyi Csaba fordítani tudott, Bogár viszont az utolsón hosszabbításra mentette a meccset. A háromszakaszos playoff 1-1-gyel zárult, a negyedik szakaszon eggyel volt jobb Érchegyi és nyerte meg a mérkőzést.

Cziráki - Csatári: 0-5

Cziráki Csaba nem tudott kiállni, így Csatári Zoltáné lett a három pont.

D Liga

Balogh - Zsuppán: 2-7

Zsuppán Péter magabiztosan menetel tovább a harmadosztály felé, hatodik meccsét is behúzta. Öt lyuk után még 1-1-re álltak, de "félidőben" már 1-3 volt az állás. Sokáig mégsem tűnt úgy, sétagalopp lesz a meccs az újpesti számára, hiszen hattal a vége előtt 2-3 szerepelt a kártyán. Balogh István nem engedte el ellenfelét, de egyenlíteni nem tudott, innen már csak Zsuppán szerzett pontot.

Dreilinger A. - Kurdi: 4-6

A feljutásért küzdő Kurdi Tamás kezdett jobban (0-3) és Dreilinger Andrea szépítése után is ő következett és vezetett néggyel a meccs felénél (1-5). Utolsó pontját a tizenkettesen szerezte (2-6) és Andi el is kezdett zárkózni. 4-6 volt kettővel a vége előtt, de az egyenlítés és az újabb pontszerzés már elmaradt.

Hegyi - Balán G.: 5-6

Az első hat szakaszból csak egyen volt döntetlen Hegyi Zoltán és Balán Gábor meccse (2-3). Utóbbi a meccs középső harmadánál robbantott, és ellépett néggyel (2-6). Több pontot nem szerzett, izgalmas is lett a vége, Hegyi akár egyenlíthetett is volna a tizennyolcason, ahova 5-6-tal érkeztek, de az ott kialakult iksze Balán győzelmét jelentette.

Szinte - László: 8-7

László Barnabás kiválóan kapta el a rajtot és kettővel vezetett három lyuk után. Ezt a különbséget tudta tartani a meccs feléig is (2-4). Szinte András többször is közelebb férkőzött, egyenlíteni a tizenhatoson tudott. Sőt, a tizenhetes után ő állt jobban, de Lászlóé lett a tizennyolcas, azaz jöhetett a playoff. Ott a második Lászlóé, a harmadik Szintéé lett, a hirtelen halálban a negyedik lyukat Szinte nyerte és szerzett fontos három pontot.

Bendly - Nagy I.: 4-2

Csupán egyetlen szakaszon nem volt iksz az első kilencen (1-0), de a második "félidőben" beindultak a felek. A tizenhármasig Bendly András 3-0-ra meglógott, de kettővel utána már 3-2 volt az állás Nagy István két gyors szakaszgyőzelmének hála. A végeredmény a tizenhatoson alakult ki, mikor Bendly megszerezte negyedik pontját.

E Liga

Gáll - Török: 6-7

Gáll Viktor kezdett jobban és kétpontos előnyre tett szert, sőt, a hatoson már 4-1-re vezetett. Héttel a vége előtt 5-2 volt az állás, mikor Török Tamás "megérkezett" a meccsbe, majd a tizenötösön egalizált (5-5). A következő kettőt nyerve ellépett 7-5-re, amivel meg is nyerte a mérkőzést.

Ferencz - Császár: 12-0

A feljutásért küzdő Ferencz Róbert a hatodik fordulót is kipipálta, Császár Zoltán most nem tudta megszorongatni ellenfelét. A meccs felénél már hattal ment a ferencvárosi, majd pontjait a második kilencen meg is tudta duplázni úgy, hogy nem veszített szakaszt.


Pusztai - Molnár Ar.: 5-0

Molnár Arnold visszalépett a sorozattól, minden mérkőzését 5-0-s végeredménnyel írták jóvá az ellenfelek javára.

Páros FMPL

A páros sorozatban 4 csoportban 7-7 játékos szerepel, csoportonként az első két helyezett jut a negyeddöntőbe.

6. forduló

A csoport

Bacskai B.-Lengyel - Szmolicza-Zsók: 8-4

Szmoliczáék remek rajtjára (0-2 két lyuk után) gyorsan volt válasza Lengyeléknek, "szünetben" már ők mentek 4-2-re. A meccs utolsó harmada előtt még feljöttek 5-4-re, de onnan már csak Bacskaiék szereztek pontot, bebiztosítva ezzel továbbjutásukat.

Cziffra-Pap - Badó-Gelencsér: 6-5

Pap Ferencék gyorsan előnybe kerültek és kétpontos fórjuk a kilences után is megvolt (3-1). Gelencsérék voltak hárompontos hátrányban is, de fel tudtak jönni egyre (4-5 a tizenhatos után). Mivel Cziffráéké lett a tizenhetes, az utolsó szakaszon csak a szépítésre futotta Badóéktól, így lemaradnak a rájátszásról. 

Hinora-Renczés - Bendly-Cziráki: 0-5

Hinoráék nem álltak ki a mérkőzésre, így Bendly-ék gazdagodtak három ponttal.

Ezzel eldőlt, hogy Czirákiék és Bacskaiék jutnak tovább az A csoportból.

B csoport

Balán-Biró jr - Bodócs-Lévai: 6-5

Hosszabbításos győzelemmel őrizte meg veretlenségét a ferencvárosi duó. Balánék még vezettek a meccs felénél (3-2), de a második kilencen pont fordított eredmény született és Bodócsék voltak jobbak (5-5). A playoff első szakaszát hozó Biróék a hosszabbítás következő két szakaszán ikszelve gyűjtötték be az újabb három pontot.

Papp-Podusil - Balán G.-Ujszászi: 7-6

Hosszabbításos diadalával igazán kiélezetté tették Papp Péterék a csoport zárását. Masszív kezdésük (3-0) után Balánéknak kapaszkodniuk kellett és előbb feljöttek 3-2-re, majd 5-2 után is feltámadtak és a tizenhetesen egalizáltak. A playoff három szakaszából hozták az elsőt, míg Ujszásziék a másodikat, a harmadikon pedig ikszeltek. A hirtelen halálban Podusilék voltak élesebbek és nyertek 7-6-ra.

Flink-Zsuppán - Kenéz-Kenéz: 8-2

A meccs feléig nem tűnt úgy, ekkora különbség lesz a végén. Kenézék ugyanis kétszer is egyenlítettek és 2-2-re álltak ekkor. Innentől viszont csak Flinkék szereztek pontot és a tizenötösön el is dőlt a győztes kiléte.

A Balán-Biró kettős már kvalifikálta magát a negyeddöntőre.

C csoport

Balázsi-Mayer - Bölcsföldi-Kuts: 6-4

Bölcsföldi Ágiék alaposan meglepték a listavezetőt (0-2 két lyuk után, 1-4 a hatos után). Balázsiék a táv feléig minimalizálták a hátrány a kilencesen, a tizenkettes után pedig már ők vezettek 5-4-re. Innen már csak egy pont született, amivel Balázsiék a továbbjutásukat is bebiztosították.

Füzesi-Karakas - Hajdara-Sipőcz: 7-6

Füzesiék nagy lépést tettek a továbbjutás felé. Ugyan Hajdaráék 2-1-re vezettek három lyuk megjátszását követően, de a meccs közepén már 5-2 volt Karakasék előnye. 5-4-gyel várták a végjátékot, ahol az adok-kapokból az újpestiek jöttek ki jobban.

Németh-Németh - Csőre-Ranga: 5-3

Csak a ráadásban tudták eldönteni a győztes kilétét a Ferencváros-Újpest derbin. A két Németh került hárompontos előnybe nagyjából a meccs felénél, de Csőréék ledolgozták a hátrányt és az utolsó négy lyuknak már 3-3-mal futottak neki. Ott végig ikszeltek, jöhetett a playoff. Az első két szakaszt nyerték Némethék, amivel maradt esélyük a továbbjutás kiharcolására, míg Rangáékat elütötték ettől a lehetőségtől, mivel nekik már nincs több mérkőzésük hátra a C csoportban.


D csoport

Czirbus-Simonyi - Gubán-Kurdi: 7-5

Simonyiék 4-0-ra elhúztak hét szakaszt követően, és hol három-, hol négypontnyi előnyüket tudták tartani Kurdiékkal szemben, akik egy remek hajrával feljöttek 6-5-re az utolsó lyuk előtt. Az egyenlítés azonban elmaradt, Czirbusék nyerték az utolsó szakaszt.

Csatári-Szabó - Császár-Felde: 8-2

Csatáriék kezdtek jobban és hárommal elléptek a meccs egyharmadáig. Császárék a nyolcason "érkeztek meg", de a "szünetben" így is 4-1 volt az állás. A forgatókönyv nagyjából megismétlődött a második felén is a távnak, ezért Szabóék gazdagodhattak fontos három ponttal.

Bogár-Rigó - Haász-Lichtner: 11-1

Bogárék 2-0-val indítottak, de Haászék gyorsan szépítettek. Az ötös után 2-1 volt az állás és semmi sem utalt arra, innen szélesre nyílik az olló két szára. Lichtnerék ugyanis több szakaszt nem tudtak nyerni, Rigóék pedig a tizennégyesre már a meccs győzteseként sétálhattak.

A két továbbjutó helyre négy duó is pályázik

A hetedik forduló kedden kezdődik és két hétig, július 12-ig tart.