Megvannak az első továbbjutók
Footgolf Match Play Open

Már csak két forduló van hátra az egyéni FMPO csoportköréből. Több kvartettben is van már, aki hátra dőlhet, viszont hatalmas csaták várhatók még a fennmaradó továbbjutó helyekért.

A csoport

A Pappok csatáját a nyeretlen Richárd kezdte jobban, de a veretlen Péter 5 nyert szakasszal válaszolt (5-1 féltávnál). A hajráig meccsben tudott maradni Papp Richárd, de az utolsó négyet nyerő Papp Péter így nagyarányú sikerrel várhatja az élről a folytatást. Nagy lesz a harc a továbbjutó helyekért, ugyanis ebben Hinora Ferenc és Cziráki Csaba is érintett. Előbbi vissza tudott vágni első fordulós vereségéért Czirákinak. Jobban is kezdett és ugyan hárompontos előnye kétszer is kettőre csökkent, de ennél közelebb nem engedte ellenfelét és ezzel helyet is cseréltek a csoportban.

B csoport

A csoportrangadót a jobban kezdő Balán Gábor nyerte és maradt száz százalékos négy játékot követően. A nyolcason volt először eredményes László Barnabás (5-1), és ugyan még tudott faragni a hátrányon (5-2), a 14-est követően (7-2) már gratulálhatott legyőzőjének, aki az eredmények számára kedvező alakulása miatt már biztos résztvevője az egyenes kieséses szakasznak. Zsidai Krisztián -13-as eredményt produkált Lakiteleken, így a sérüléssel bajlódó Palásti Lászlónak nem volt esélye a győzelemre. Zsidai pedig meg sem állt 12 nyert szakaszig és harcolhat Lászlóval a másik továbbjutó helyért.

C csoport

Török Tamás ellenállhatatlanul kezdett Ujszászi Balázs ellen és tizenhárom lyukon át vagy döntetleneztek vagy ő volt a jobb. Eddigre el is dőlt a három pont sorsa, ugyanis a 12-es után már 7-0 volt az állás. Török ezzel tovább is jutott a legjobb 16 közé. Póka Viktor visszalépett a sorozattól, így ellenfelei 5-0-s győzelemként könyvelhetik el az ellene játszott vagy későbbiekben tervezett meccseket.

D csoport

Vörös Dávid a táv első harmadáig tudta tartani a lépést a csoportelsőségre törő Lengyel Bélával (1-0). Innen sorozatban aztán Lengyel ötször volt jobb és hattal vezetett hét lyukkal a vége előtt. Még időben jött a szépítés (6-2), de újabb két siker az első világbajnok győzelmét eredményezte. A csoport másik mérkőzésén a két hárompontos, Albert László és Bodócs András gyors ütésváltása után (1-1 két lyuk után) előbbi elhúzott 4-1-re. Innen Bodócs felzárkózott egyre (4-3 és 5-4). A 16-ost nyerő és a 17-esen ikszelő Albert azonban így is behúzta a derbit és lépéselőnybe került.

E csoport

Orovecz Róbert megőrizte makulátlan mérlegét és már a legjobb 16 között tudhatja magát. Pedig az eddig nyeretlen Zsuppán Péter remekül kezdett és a mérkőzés fele környékén már 5-2-re vezetett. Ekkor még nyolc lyuk volt hátra, amin viszont nem szerzett több pontot. Orovecz ezt kihasználta és előbb szépített, majd az utolsó három lyukon fordított és egyetlen egyszer vezetve nyerni tudott. Két ellentétes „félidőt” produkált Balázsi Csaba és Gubán Tamás, ugyanis Balázsi nyolc lyuk után 5-0-ra vezetett. A második kilencet viszont Gubán egy 4-0-s rohammal kezdte és 5-4 után csak az utolsó szakasz döntött, amit Balázsi nyert és egyúttal ő is készülhet a tavaszi folytatásra. Gubán csak pontszámban érheti be Balázsit, de meg már nem előzheti.

F csoport

Podusil György sérülése miatt nem tudott kiállni Molnár Attila ellen, aki így versenyben maradt a továbbjutásért folyó harcban. Már ezzel borult a papírforma, a csoport állása pedig még ennél is izgalmasabb végjátékot sejtet, miután Szabó Krisztián le tudta gyűrni Nagy Balázst. Ezzel nem csak visszavágott első fordulós vereségéért, hanem életben tartotta továbbjutási esélyeit. Tette mindezt egy végletekig kiélezett találkozón. 3-0-s Szabó vezetést követően a 10-est követően már 3-3 volt az állás. 4-4-ről jött az utolsó négy lyuk, ahol csak az utolsón dőlt el a győztes kiléte, Szabó ott eggyel jobbnak bizonyult és zárkózott ezzel.

G csoport

Juhár Tamás bejutott a nyolcaddöntőbe. Kurdi Tamás a visszavágón sem tudta feltartóztatni, pláne, hogy egy 4-0-s sorozatnak hála 5 lyuk után 4-0-ra vezetett. Hattal a vége előtt már 7-1 volt Juhár előnye és ugyan Kurdi kettőt azonnal faragott ebből és még meccsben maradt, a 15-ösön kialakult iksz Juhár győzelmét jelentette. Kurdi pontszámban még beérheti, de egymás elleni mutatójuk Juhárnak kedvez. Simonyi Gábor viszont elmulasztotta ezt a sanszot, ugyanis Balogh Istvánnal nem játszották le a fordulóbeli mérkőzésüket. Így matematikailag Kurdi őt még megelőzheti.

H csoport

A forduló előtt nulla ponttal álló Koller Tamás ráijesztett egy kicsit Szabó Lászlóra, három szakasz után ugyanis kettővel vezetett. Féltávnál már utóbbi állt jobban (4-3), de a táv utolsó harmadának 4-4-ről futottak neki. Ezen a hat szakaszon viszont Szabó négyszer volt jobb, győzelmével pedig tovább is jutott. Három lyuk után 1-1-re állt a Pap Ferenc – Ferencz Róbert meccs, ahonnan Pap folytatta eredményesebben a játékot és hét etap után vezetett is 5-1-re. A tizennégyesen újra eredményes Ferencz még visszajött 5-2-re, de a 16-ost nyerő Pap meg tudta szerezni a három pontot és tovább jutott ő is, mivel Ferencz ugyan pontszámban beérheti, de mind a két egymás elleni csatát Pap nyerte, így megelőzni már nem tudja.

MENETREND

Az ötödik fordulót keddtől két héten át, november 28-ig lehet lebonyolítani.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!