Nagy Balázs nyerte az utolsó előtti fordulót, több bajnoki cím is eldőlt
Nagy Balázs

A zsirai Sonnengolf Clubban rendezett, FIFG 100-as HUN Footgolf Trophy Tour 11. fordulójában sok kérdésre választ kaptunk a vasárnapi bajnoki záró napot megelőzően.

A 12 fordulós magyar bajnokság utolsó előtti napján nyolcvan fős mezőny gyűlt össze a nyugati határ mentén. Zsirán, a CarNet Mirai által támogatott verseny a pályán valaha volt legjobb időjárási körülmények között, szélcsendben és ragyogó napsütésben zajlott.

A legjobban Nagy Balázs teljesített, akinek -8-as eredményénél nem volt jobb ezen a szombaton. Egy rúgással maradt el tőle Borbély István, míg a harmadik helyen négyes holtverseny alakult ki Simonyi Gábor, Bacskai Bence, Lengyel Béla és Podusil György között. A 18-as szakaszon rendezett szétrúgást Simonyi nyerte. Ebből a négyesből került ki a szenior győztes is, a playoffon jobban teljesítő Podusil személyében. A hölgyek különversenyét Kuchta Dóra nyerte, míg a junioroknál Sipőcz Artúr volt a legjobb. Az open kategóriában Horváth Attila, Mogyorósi Bence, Katona István, Szabó Zoltán volt az első négy sorrendje.

EREDMÉNYEK

Férfi

1. Nagy Balázs

2. Borbély István

3. Simonyi Gábor

Szenior

1. Podusil György

2. Lengyel Béla

3. Balázsi Csaba

Szenior 55+

1. Karakas Attila

2. Tóth György

3. Bársony Farkas

Női

1. Kuchta Dóra

2. Ujvári Izabella

3. Dreilinger Andrea

Női 45+

1. Bölcsföldi Ágnes

Junior:

1. Sipőcz Artúr

2. Németh Áron

3. Kenéz Dániel

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

A 12 fordulós magyar bajnokság, a HUN Footgolf Trophy Tour vasárnap Bükön, a Greenfield Hotel Golf & Spa Kék pályáján zárul. Az egyéni Pro kategóriákban a végelszámolásnál a 10 legjobb eredmény számít. Ebből fakadóan van olyan kategória, ahol már el is dőlt a bajnoki arany kérdése.

Bacskai Bence visszaült a trónra és újra ő a magyar bajnok a férfiak között, egy körrel a vége előtt már behozhatatlan az előnye. A dobogós helyekért viszont óriási csata várható még.

Bacskai Bence a 2022-es bajnok

A junioroknál is a legfontosabb kérdést megválaszolták a játékosok, a címvédő Kenéz Dániel nem érheti be a ma előző Sipőcz Artúrt, így a Kastélydombi SE fiatalja a 2022-es utánpótlás bajnok.

A szenioroknál várható a legélesebb csata, az aranyért indul ugyanis harcba Lengyel Béla és Renczés Gábor, arról nem is beszélve, hogy a harmadik helyért mekkora csata várható.

A hölgyeknél Kuchta Dóra vezet, de az első két fordulóban hiányzó Ujvári Izabella jó eséllyel pályázik arra, hogy megvédje címét.

A startlistában látható flightok között éppen ezért igen nehéz olyat találni, ami nem tartogat igazi csemegét.

A mindent eldöntő forduló eredményeit ITT lehet majd élőben követni.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!