Betöltés...

Taroltak a magyarok Zágrábban

FOOTGOLF
2015
FIFG
EFTT
HORVÁTORSZÁG

Megnyerte a csapatversenyt a magyar csapat a European Footgolf Trophy Tour (EFTT) tizenkettedik állomásán. A horvátországi viadalon Gelencsér Gábor szétlövés után második lett.

Ahogy korábban írtuk, szépszámú magyar kontingens vett részt az aktuális EFTT versenyen. A zágrábi hétvégén nyolc ország versenyzői indultak, közte egy amerikaival és a most debütáló bosnyákokkal, akik azonnal a csapatverseny harmadik helyére is odaértek. De remekeltek a mieink is, már az első nap után több, mint bíztató volt a teljesítményük, Podusil György másodikként fordult, a vasárnapi utolsóelőtti flight (azaz, a második legjobb négyes) pedig csupa magyarból állt. Innen hajrázott remekül Gelencsér Gábor, aki az ír Cathal Jenkinsonnal holtversenyben második lett a brit Ben Clarke mögött. Az ír és a magyar három lyukon, szétlövésben döntötte el az ezüstérem sorsát. Gelencsér a másodikon tett szert egypontos előnyre, az utolsó lyukon pedig mindketten két lövésből megközelítették a greent, a távolabb lévő magyar be is tudta fejezni a szakaszt, Jenkinsonnak így már nem is kellett többet rúgnia, nem tudta volna megelőzni Gábort.

Ennek is köszönhetően a magyar csapat megnyerte a csapatversenyt, amibe a négy legjobb eredmény számított bele (a magyar elnök mellett Bogár Krisztián, Balázsi Csaba és Németh Gábor járult hozzá ily módon a sikerhez).


Gelencsér Gábor büszkén mutatja, a magyarok nyerték a csapatversenyt

– Fantasztikus környezetben játszhattunk, hibátlan pálya, tökéletes pinpozíciók fogadtak minket – összegzett Gelencsér Gábor. – Nagyon büszke vagyok a magyar csapatra, remek erődemonstráció volt az előttünk álló hétvége előtt, amikor Kisorosziba érkezik az európai sorozat. Természetesen elégedett vagyok a második helyemmel is, vasárnap végig vezettem a flightomban, és még így is azt kell mondanom, voltak hibák, amiket ki kell majd javítani.

Az európai sorozat eredményeiről ITT tájékozódhat. Az EFTT október első hétvégéjén száznál is több footgolfossal érkezik hazánkba.