Óvás elbírálások – Prémium HFTT 4. forduló
4-fordulo

A Prémium HUN Footgolf Trophy Tour 4. fordulójával kapcsolatban óvást nyújtott be a Kastélydombi SE és Kurdi Tamás. A versenybizottság döntött az óvások elbírálásáról.

1.

A Magyar Footgolf Szövetség által szervezett Prémium HUN Footgolf Trophy Tour 4. fordulójának kapcsán az óvásnak a versenybizottság (tagjai: Molnár Attila, Vörös Dávid, Császár Zoltán, Lucia Cermakova, Szabó László és Czirbus Tamás) helyt ad.

Az óvás:

A versenybizottság 06. 04-én 19 órakor online tartott ülésén tárgyalta az ügyet.

A versenybizottság döntése értelmében Bacskai Bence büntetőpontját törli az eredmények közül, mivel végül Michal Dian score kártyáját csak maga Michal Dian vezette a flightban, így a jegyzőnek járó büntetőpont legfeljebb az amúgy korábban kizárt játékosnak járna.

A versenybizottság viszont ez úton figyelmeztetésben részesíti a flightot, hogy a szabálykönyv szerint sérülés vagy bármilyen okból menet közben megfogyatkozó létszámú flight esetén a kártyákat újra kell osztani a játék szellemiségét követve.

Az ide vonatkozó szabály:

2.2.15 A verseny idő előtti befejezése

„A játékosok bármikor befejezhetik a versenyt, ha úgy ítélik meg (pl. sérülés). A játékban maradt játékosoknak újra el kell osztaniuk a score kártyákat, hogy a szabályoknak megfelelően vezetni tudják azt.”

Prémium HFTT 4. forduló – Versenybizottság


2.

A Prémium HUN Footgolf Trophy Tour 4. fordulójával kapcsolatban óvást nyújtott be Kurdi Tamás. A versenybizottság döntött az óvás elbírálásáról.

A Magyar Footgolf Szövetség által szervezett Prémium HUN Footgolf Trophy Tour 4. fordulójának kapcsán az óvást a versenybizottság (tagjai: Molnár Attila, Vörös Dávid, Császár Zoltán, Lucia Cermakova, Szabó László és Czirbus Tamás) elutasítja.

Az óvás:

„Tisztelt Szövetség!

A tegnapi napon történt marsalli döntést befolyásolta az  eredményemet , kérem ennek felülvizsgálatát és korrekt döntés meghozatalát!

Flight:
 Dr. Sneidler F. Cziráki Cs. Hajdara Cs. Kurdi T
Marsall Dr. Cirbus T

A 15 ös tó átrúgásnál a kezdő lövésem a túloldali parti növényzeten állt meg, nem a vízen hanem már a föld fölötti részen!
A segítők ki akarták venni, de mi szóltunk hogy ne nyúljanak hozzá, mert ha lehet meg szeretném játszani onnan.
Átsétáltunk a túloldalra és megtaláltam a labdámat a növényzetben, de én úgy ítéltem meg hogy meg tudom játszani, hozzá fértem úgy hogy az egyik lábán a földön marad.
Cziráki is mondta ha tudod játssz meg.
Dr. Sneidler Feri azt mondta, hogy nincs a földön a labda így nem lehet megjátszani.
Én mondtam, hogy az a régi szabály most már meg lehet játszani a labdát ha az egyik láb a földön van. Nem érthetünk egyet, hívtuk a marsallt, aki azt mondta, hogy nincs a földön a labda nem lehet megjátszani.
Neki is elmondtam, hogy nem így van, De Ő ragaszkodott hozzá és azt mondta, hogy csak a drop zónából folytathatom a játékot. Plusz egyért!
Pár négyes lyukat ötre fejeztem be!

Kénytelen voltam onnan folytatni a játékot ami nem ugyanaz a lehetőség mint a eredeti pozíció!
Kérem a szövetséget, hogy a marsall rossz döntése miatt ne engem büntessenek és a plusz egy büntetőpontot töröljék az eredményemből.

Csatolom az erre vonatkozó FIFG szabályt:

4-1-10 Unplayable ball
The player can consider their ball as unplayable anywhere on the course. However, a ball that has stayed stuck in a tree, bush or plant at a height in which the player cannot kick it with one foot on the floor is considered „mandatory unplayable”.


Köszönettel
Kurdi Tamás”

A versenybizottsági tagok az érintettektől informálódva tisztázták a labda pozícióját, melyet a Marshall a helyszínen úgy ítélt meg, hogy nem megjátszható és a játékot a drop zónából kell a játékosnak folytatni az idevágó szabályok szerint. A játékos ezt elfogadva teljesítette a szakaszt.

Az idevágó FIFG szabály:

1.3.10 Marshall és / vagy Bizottsági döntés

Ha egy Marshallt a Bizottság nevezett ki, akkor minden döntés, melyet a Marshall meghoz, végleges döntésnek minősül. Ha a Marshall éppen nem elérhető, és felmerül egy szabályokkal kapcsolatos kérdés, akkor a játékosoknak a Bizottsághoz kell fordulniuk, és az általuk meghozott döntést kell elfogadniuk.”

Az óvásban említett büntetőpont eltörlésére nincs lehetőség, ugyanis a játékos végül a drop zónából játszotta meg a labdáját, ami a +1 rúgást eredményezte. Amennyiben kétféleképpen játszották volna le – akár a marshall döntését nem figyelembe véve, egy későbbi lehetséges döntési helyzetet előkészítve –, abban az esetben lehetne dönteni a kétféleképpen lejátszott szakasz eredményének beszámításáról. Így, mivel egyféleképpen teljesítette a szakaszt a játékos, a versenybizottság csak ezt tudja figyelembe venni, így a score kártyán rögzített eredményt hagyja jóvá.

Az óvás elutasítása esetén a Magyar Footgolf Szövetség elnökségéhez intézett fellebbezéssel lehet élni. A fellebbezés előterjesztésének határideje az óvásról szóló döntés közlésétől számított 5. munkanap. A fellebbezés díja 15.000,- Ft, amely összeg a fellebbezés elfogadása esetén visszajár az azt benyújtónak.

Prémium HFTT 4. forduló – Versenybizottság

Hírlevél

ne maradj le semmiről!