Az UTE 2023-as teljesítményének boncolgatása kategóriánként haladva
DSC05619

Kategóriánként haladva vesszük végig az UTE idei eredményeit, benne a vb-aranytól a 2024-es tervekig.

Női kategóriában, mint minden esztendőben ezúttal is kiváló eredményeket sikerült elérnünk nemzetközi és hazai szinten egyaránt. Lucia Čermáková révén egy világbajnoki aranyéremmel és egy világbajnoki ezüstéremmel gazdagodtunk, így elmondhatjuk a világbajnokságon a földkerekség legsikeresebb egyesülete lettünk, Lusynak köszönhetően. Ezen kívül örömteli számunkra, hogy a női kategóriát szinte minden szinten uraljuk a nemzetközi szintéren, köszönhetően Lusynak és Kuchta Dórának, akik sikert-sikerre halmoztak. Sajnos a hazai arany nem sikerült, ennek fő oka, hogy Dóri elveszítette motivációját, ellenfelek nélkül nehéz versenyezni. Ha pedig csak egy ellenfeled van és azt állandóan sztárolják veled szemben, akkor egy idő után már nem tud túlságosan érdekelni a dolog. Dóri is így tett, elengedte a hazai versenyeket, jóformán csak edzésre használta és megpróbált a nemzetközi szintéren sikeres lenni. Ez kiválóan sikerült, így elmondhatjuk, hogy a világ öt legjobb játékosa közül kettő a mi színeinkben versenyez – nyilatkozta a csapatot vezető Karakas Attila (fenti képünkön).

Kuchta Dóra

– Férfi kategóriában mindenképp a fejlődés volt a cél, azaz olyan játékosokat igazolni, akik az egylet hírnevének megfelelően képesek teljesíteni. Új játékosaink közül egyértelműen kiemelkedőt produkált Frech Attila, akinek fejlődése igen nagy ívű volt, ám jelenleg megtorpanni látszik. Az okokat ismerjük, már csak el kell érnünk, hogy ő is elhiggye nekünk, hogy mi ennek az oka. Török Tamás (Tomi) érkezett még erősítésként ebbe a kategóriába, maximálisan meghálálta a bizalmat, voltak kiváló teljesítményei és nem vallott szégyent bárhol is képviselt bennünket. Kiemelkedőnek tartjuk még Nagy István ez évi produkcióját, aki áldozatos szorgos munkával elérte, hogy tényezőként tekintsenek rá a honi footgolf berkekben. Sajnos egy idő után a motiváció átfordult, ezzel neki is szembe kell néznie és változtatni a saját megítélésén, ha ezt megteszi, újra visszakerülhet a megfelelő útra, amely jellemezte ez évi játékát.

– Szenior kategóriában már a játék kezdete óta kiemelkedőt nyújtanak játékosaink, egyre másra érik el a kiváló eredményeket Magyarországon és külföldön egyaránt. Ebben az esztendőben főleg Flink János, Juhár Tamás, Zsuppán Péter szállította az eredményeinket. Sajnos néhány játékosunk „kikerült” a folyamatos játékból (Füzesi Zsolt, Hámori Ferenc) így az egyleten belüli belső motiváció alábbhagyott. A különböző kategóriákba „beöregedett” játékosainktól kicsit többet vártunk, de természetesen az eredményeket látva összességében elmondhatjuk, nem lehetünk elégedetlenek ezzel a kategóriával sem.

Csapatszinten az év folyamán nem teljesítettünk rosszul, hiszen harmadik helyen kvalifikáltuk magunkat a csapatdöntőre és ki tudja, ha a BlueGolf megfelelő eredményekkel számolt volna, akkor hol végzünk az alapkvalifikációban. Az első helyre nem volt esélyünk, de talán a második hely meglehetett volna. Nem végeztünk számításokat, így ez csak optimista feltételezés. A csapatdöntőn mutatott teljesítményünk nem volt méltó egyletünkhöz, ezért a csapat összeállításából a jövőben töröljük a demokratikus elveket és „igazi csapatként” fogunk megjelenni a rendezvényen, megfelelően képviselve a lila-fehér UTE színeket. Amennyiben ezt nem sikerül elérnünk, távol maradunk a rendezvénytől. Sajnos ebben az esztendőben több játékosunk is az egy héttel később megrendezett match play versenyt részesítette előnyben, és akik képviselték a csapatot, azok is vagy betegek voltak, vagy mélyen tudásuk alatt teljesítettek, ilyen többet nem fordulhat elő! – értékelte a szezont Karakas kategóriánként.

Igazolásaink biztosan lesznek, de az igazolási/átigazolási politikánkat más alapokra helyezzük. Az eddigi elveinkkel felhagyunk, csak olyan játékosok igazolását valósítjuk meg, akinek az egyénisége illik ebbe a heterogén közegbe és nem mellékesen kiváló eredmények elérésében is segítségünkre lehet. Természetesen nem célunk más játékosok elcsábítása egyesületekből, ez kifejezetten nem a mi hitvallásunk. Jelenleg egy játékosnak tettünk ajánlatot átigazolás ügyben, de neki is csak akkor él az ajánlat, ha egyesület nélkül marad. Ezen kívül megpróbálunk fiatal tehetségeket felfedezni és kinevelni, hogy később is legyen élet az egyleten belül. A mostanában távozó játékosaink is sokat segítettek egyletünk eredményességén, de az ő teljesítményüket értelemszerűen nem szeretnénk értékelni.

Az eddigi távozó játékosok a következők voltak:

  • Bendly András
  • Dreilinger Andrea
  • Dreilinger Nándor
  • Mikulik Norbert
  • Nagy Balázs
  • Nagy Vivien

Ezen kívül egyletünkből Dániába helyezte át székhelyét Emmer Tamás, ám őt mindenképp továbbra is szeretnénk az egylet kötelékében tartani. Különösebb terveink nincsenek a 2024-es esztendőre, szeretnénk a demokratikus elvek mentén szerződéseket kötni játékosainkkal (melyhez várnánk a szövetség támogatását – megfelelő jogi környezet megteremtése) és bebiztosítani azt, hogy a rájuk áldozott anyagi és más javak megtérülő források legyenek – tekintett előre Karakas.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!