Tengerentúli győzelem a harmadik bajnoki fordulóban
tajtyi ákos

A Prémium HUN Footgolf Trophy Tour 3. fordulóját a tanulmányait az Egyesült Államokban végző Tajtyi Ákos nyerte, miután szétrúgásban legyőzte a sportág első világbajnokát, Lengyel Bélát.

A Balaton Golf Club Eagle pályáján bonyolították a magyar bajnoki sorozat harmadik, FIFG 100-as besorolású versenyét vasárnap, ismét 100 feletti résztvevőszámmal.

Tajtyi Ákos és Lengyel Béla egyaránt -8-as eredményt ért el, ezzel Tajtyi a férfi, Lengyel a szenior mezőny legjobbjának bizonyult, az abszolút elsőségért a szétrúgást Ákos nyerte.

A férfiaknál playoff döntött az ezüst- és bronzérem sorsáról is a hármas holtversenyt követően, itt Borbély István nyerte a különversenyt, így ő lett a második, míg Török Tamás a harmadik, Szabó László a negyedik helyen zárt.

A szenioroknál Lengyel mögött Simonyi lett a második, a szlovák Marek Vittek a harmadik.

Az 55 év felettiek között Biró László tudott nyerni Csőre Csaba előtt, míg a harmadik helyen holtversenyben zárt Kuts Zoltán és Tóth György.

A hölgyeknél Nagy Anett második sikerét könyvelhette el, a dobogós helyekért mögötte óriási csata dúlt, Bacskai Anna lett a befutó a második pozícióra, míg szétrúgás után Csontos Mónika lett a harmadik, Dreilinger Andrea pedig a negyedik.

Szinte Ármin nyerte a juniorok csatáját László Benjámin és Koreny Joahim előtt.

Az újoncok úgynevezett Open kategóriáját Krizbai Ádám nyerte, hármas holtverseny volt alakult ki a második helyen. A 9-6-3-1-es szabály alapján Vászondi Péter lett a második, Kovács Patrik a harmadik, míg Bartos György negyedikként zárt. A hölgyeknél most mutatkozott be az ifjú Bede Berta Anna és rögtön győztesként hagyta el a pályát.

EREDMÉNYEK

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

A Prémium HFTT negyedik fordulója, a FIFG 500-as Hungarian Footgolf Opent Zsirán és Bükön, összesen három pályán rendezik május 31-június 2-ig. Nevezni már csak május 15-ig lehet IDE kattintva.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!