Tisztult a kép, jön az utolsó kör
Footgolf Match Play Open

Minden csoportelső és csoportmásodik továbbjut az egyéni FMPO csoportköréből. Érthető, hogy épp ezért az ötödik, utolsó előtti forduló sok kérdést tisztázott, de az utolsó válaszokat legkésőbb két hét múlva kapjuk meg.

A csoport

Papp Péter bezsebelte a csoportelsőséget, miután legyűrte a fordulót a második helyről kezdő Hinora Ferencet. Kiegyenlített volt sokáig a meccs, az első kilenc után Papp 2-0-ra vezetett. A második felét a távnak viszont kimondottan jól kezdte és így öttel a vége előtt már 5-0-ra vezetett. Hinora innen csak szépíteni tudott, egyenlíteni már nem. Papp Richárd feladta a további küzdelmeket, így minden mérkőzését 5-0-val kapnak meg az ellenfelei. Így Cziráki Csaba egy Papp Péter elleni győzelemmel még előzhet és elcsípheti a második helyet.

B csoport

Balán Gábor esélyesként és éllovasként nyerte ötödik meccsét is. Zsidai Krisztiánnak ezúttal részsiker sem jutott, míg Balán a szakaszok kétharmadát behúzva szerzett újabb három egységet. Sőt, mivel Palásti László másodszor sem tudott kiállni, kizárása miatt a hatodik győzelme is meglett. Zsidai Krisztián egy nagyarányú győzelemmel taszíthatja csak le a második helyről László Barnabást. az utolsó játékheteken.

C csoport

Török Tamás csoportelsőként jutott tovább a legjobb 16 közé. Hatpontos meccset játszott Mayer Zoltánnal, amit a pihenős Ujszászi Balázs is feszülten figyelhetett, hiszen az ő továbbjutási esélyei csak egy Török-sikerrel maradhattak életben. Török háromszor vezetett a meccs elején, de Mayer mindannyiszor egyenlített. Féltáv környékén aztán ellépett 6-3-ra, de innen sem volt lefutva a meccs, mert Mayer minimalizálta a hátrányt. 8-6-ról jöhetett az utolsó két lyuk. A 17-es Mayeré lett (8-7), a 18-ason pedig ikszeltek, így Török veretlenül nyerte a csoportot. Mayer három ponttal vezet Ujszászi előtt, és első meccsüket előbbi nyerte. Ujszászi egy módon juthat tovább, ha legalább nyolccal legyőzi Mayert az utolsó körben.

D csoport

Igazi adok-kapokkal indult az Albert László – Vörös Dávid meccs. Négy lyuk után ebből előbbi jött ki jobban (3-1). A két pont féltávnál is maradt kettejük között (4-2). Vörös 4-3-ra még zárkózott, de 7-3-ra tudta módosítani az állást Albert, aki innen már nem engedte ki a kezéből a három pontot és továbbjutását is bebiztosította Lengyel Béla mellett. Bodócs András sérülése nem jött rendbe, így nem tudott pályára lépni most sem, ezzel pedig a kizárás sorsára jutott.

E csoport

Első vereségét szenvedte el a már biztos továbbjutó Orovecz Róbert. Hat lyuk után Gubán Tamás 3-0-ra vezetett és ugyan 4-1-re, majd később 6-2-re szépíteni tudott a listavezető, a hajrá Gubáné volt egyértelműen, aki 10-2-es sikerével sem tud már továbbjutni. Már csak azért sem, mert Zsuppán Péter nem állt ki Balázsi Csaba ellen, aki így szintén továbbjutónak mondhatja magát. Az elsőségről Orovecz és Balázsi majd egymás ellen dönt az utolsó körben.

F csoport

A sérülésből visszatérő Podusil György ellen Nagy Balázs egy gyors pontszerzéssel előnybe került ugyan, de féltávnál már Podusil vezetett 4-1-re. 4-2-re és 5-3-ra még szépített Nagy, de a 17-esen kialakult iksz 6-3-as állásnál eldöntötte a meccset és egyúttal csoportelsőként tovább is jutott. Igazán nyílt a csata a második helyért. Szabó Krisztián ugyanis visszavágott Molnár Attilának az odavágós vereségért. Szabó kétszer is vezetett, de Molnár állt jobban néggyel a vége előtt (2-3). Egy 3-0-s remekléssel viszont Szabó fordított és innen már nem volt visszaút, pontszámban beérte klubtársát és Nagy Balázst is.

Az utolsó körben a három hatpontos közül Nagy és Molnár egymás ellen játszik, de Szabó a már továbbjutó Podusil elleni győzelemmel akár szintén elcsípheti a második helyet.

G csoport

A csoport élén egyenlő pontszámmal álló Simonyi Gábor és Juhár Tamás vívta a csoport rangadóját. Ehhez méltóan szoros meccset játszottak egymással. Öt lyuk után ugyan Simonyi 3-1-re vezetett, de a 13-ason összejött az egalizálás (4-4). Így jutottak el az utolsó szakaszhoz, amit egyetlen rúgással Simonyi nyert és jutott is tovább a nyolcaddöntőbe ezzel. De Juhár sem csüggedhet, mert ő is ott lesz a tavaszi folytatásban. Kurdi Tamásnak ugyanis csak egy Juhár-siker esetén volt esélye még, hogy az utolsó körben is nyerve elérje a második helyet. Az első győzelmére hajtó Balogh István elleni meccse sokáig szoros volt Kurdinak. Balogh vezetett is, majd hét lyuk után 2-2-re álltak. Innen 5-2-re el tudott menni Kurdi és ugyan még 5-3-ra módosult az állás a 15-ösön, a hajrá Kurdié volt. Pontszámban ugyan beérheti még Juhárt, de mindkétszer kikapott tőle, így egymás elleni mérlegük Juhár felé billenti a mérleg nyelvét.

H csoport

Ferencz Róbert repülőrajtot vett és az első kilencen hatszor volt jobb Koller Tamásnál, így megnyugtató, 6-0-s előnnyel várta a második kilencet. Hiába szerzett pontokat a táv második felén Koller, csak zárkózni tudott, de egyenlíteni már nem. A Pap-Szabó mérkőzést nem játszották le. Ferencz így sem juthat már tovább, minden kérdés eldőlt a csoportban.

MENETREND

A hatodik fordulót keddtől két héten át, december 12-ig lehet lebonyolítani.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!

Támogatóink