Újabb továbbjutók a párosoknál
FMPL

A D csoportban befejeződtek a küzdelmek, a többi háromban izgalmas végjáték következik a Páros Footgolf Match Play League alapszakaszában.

5. forduló

A csoport

Császár-Szabó K. – Bacskai B.-Sipőcz A.: 2-12

Császár és Szabó meglepte az esélyesebb Bacskai-Sipőcz duót és vezettek az egyes szakasz után. A hármas után viszont már Bacskaiék álltak jobban és innen nem volt megállás. Ugyan héttel a vége előtt még 5-2 volt az állás, de innen már csak Sipőczék szereztek pontot. A Koller-Konrád kettős feladta a sorozatot, így minden ellenük játszott mérkőzést az ellenfelek javára írnak jóvá 5-0-s gólkülönbséggel.

B csoport

Gubán-Kurdi – Papp-Podusil: 6-2

Bőhm-György J.Flink-Zsuppán: 5-4

Hajdara-Sipőcz B. – Lucz-Vörös: 9-3

Ezúttal sem talált legyőzőre és még mindig veretlen a Gubán-Kurdi páros. Ezúttal házirangadót nyertek a Papp-Podusil vb-bronzérmes kettős ellen. Minden izgalmat a végére hagytak, kilenc lyuk után csak 1-1 állt a score kártyákon. Sőt, a 12-es után Podusilék álltak jobban, de innen már csak Kurdiék voltak eredményesek, ráadásul ötször. Nagyon bekezdett a Hajdara-Sipőcz páros és három etap után 3-0-ra vezettek. 3-1-re még zárkózott Lucz és Vörös, de közelebb nem tudtak férkőzni a rutinosabb páros ellen, akik a 13-ason megnyerték a meccset. Fontos összecsapást nyert meg a Bőhm-György csapat. Flink és Zsuppán ellen féltávnál már 3-0-ra vezettek, mikor az UTE klasszisai gyorsan minimalizálták a különbséget. Bőhmék gyorsan visszaállították a hárompontos különbséget és végül a 17-esen le tudták zárni a meccset.

C csoport

Lisztes-Ujvári – Horváth-Katona: 8-5

László Ba.-László Be – Balázsi-Mayer.: 2-8

Ferencz-HinoraCsatári-Szabó L.: 5-7

A László család remekül kapta el a rajtot és a meccs egyharmadánál vezetett a még veretlen Balázsi-Mayer kettős ellen (1-0). Utóbbiak azonban nem véletlenül állnak továbbjutó helyen. A nyolcason már ők vezettek, majd 4-1-re is elléptek az utolsó hat lyuk előtt. Ekkor még sikerült a szépítés 4-2-re, de egyenlíteni már nem tudtak Barnáék, Mayerék pedig magabiztos sikert könyvelhettek el. Rangadót nyert a Csatári-Szabó kettős a forduló előtt még élen álló Ferencz-Hinora duóval szemben. Utóbbiak pedig jól kezdtek és négy lyuk után 2-0-ra vezettek. Szabóék egalizáltak, de 11 szakasz után így is 4-2 volt Hinoráéknak. Egy 5-0-s rohammal (hat szakasz alatt) viszont Csatáriék fordítottak és az utolsó előtti szakaszon meg is nyerték a derbit. Gyors ütésváltás után a Lisztes-Ujvári kettős féltávig 5-1-re elhúzott. Horváth és Katona azonban nem hagyta magát és a 11-es és 15-ös között brillírozva ledolgozta a tetemes hátrányt. Az utolsó hármat viszont Lisztesék nyerték és ezáltal a mérkőzés után is ők fogadhatták a gratulációkat.

D csoport

Kenéz D.-Kenéz S. – Lengyel-Simonyi: 0-5

Bodócs-Lévai – Gelencsér-Molnár: 0-5

Bacskai P.-Pusztai – Dreilinger N.-Nagy B.: 2-9

Lévai Richárd hátsérülése miatt nem tudott kiállni a Bodócs-Lévai kettős. Így a Gelencsér-Molnár duóé lett a győzelem. A második továbbjutó helyet azonban a Lengyel-Simonyi páros kaparintotta meg, miután Kenézék nem álltak ki ellenük. A meccs elején még tartotta a lépést az apa-lánya páros a Dreilinger-Nagy kettős ellen. Ekkor a Bacskai-Pusztai család hátránya csupán egy pont volt. A táv felénél viszont a különbség már ötre nőtt. Igaz, héttel a vége előtt 6-2-nél még felcsillant a pontszerzés esélye, de a hajrá Nagyéké volt. A D csoport küzdelmei ezzel befejeződtek.

A BAJNOKSÁG MENETRENDJE

A páros küzdelmek hatodik fordulóját július 6-tól három héten át bonyolítják.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!