Világbajnoki bronzérmes a magyar válogatott
Vb-bronzérmes szenior válogatott

A hétfői versenynapon zárult a csapatverseny az orlandói, negyedik világbajnokságon. A mexikóiak 2-1-es legyőzésével Magyarország szenior válogatottja megkaparintotta a harmadik helyet.

Portugália 3-0-s, majd Norvégia szintén 3-0-s legyőzésével jutott a legjobb négy közé a 45 év feletti magyar válogatott az egyenes kieséses rendszerű szenior csapatversenyben. A vasárnapi, argentinok elleni szoros vereséget követően hétfőn a mexikóiak ellen jöhetett a bronzcsata. A végig kiélezett mérkőzés csak a legvégén dőlt el. Az utolsó előtti lyukon került előnybe a párosunk, a 18-ason pedig az egyik egyéni párharcot is behúzták a fiúk. Ezzel a Balázsi Csaba, Bodócs András, Lengyel Béla, Papp Péter, Podusil György és Tajtyi Róbert összeállítású csapat a sportág történetének első magyar csapatérmét szerezte. A 2012-es hármas magyar diadal óta (Lengyel Béla arany-, Németh Péter ezüst- és Fehér Csaba bronzérem) ez a sportág első dobogós helyezése. Az első ízben kiírt szenior vb-t a már említett argentinok nyerték Szlovákiát legyőzve a döntőben.

Tajtyi Róbert, Lengyel Béla, Bodócs András, Balázsi Csaba, Papp Péter és Podusil György

Most debütált a női csapatverseny, amit a japánok nyertek, szintén északi szomszédunk lett az ezüstérmes, míg a házigazda Egyesült Államok örülhetett a harmadik helynek.

A férfi csapatverseny már harmadszor szerepel a vb programjában, Franciaország megvédte címét és 2018 után most is ők voltak a legjobbak egy végletekig kiélezett csatában legyőzve az argentinokat. A bronzcsatát a szlovák nyerték, így ők mind a három csapatversenyben éremmel térhetnek majd haza.

A vb az egyéni küzdelmekkel zárul kedden, ahol Bacskai Bence az élről várja a folytatást.

A nap 24 órájában zajló élő közvetítést a CTV Sports biztosítja, melyet egy applikáción keresztül könnyen lehet követni.

• Google Store

• Apple Store

A vb eredményei a FootGolf World Cup appon keresztül is követhetőek:

• Google Store

• Apple Store

Vagy az alábbi linkekre kattintva:

Férfi

Szenior

Női

A magyar érdekeltségű hírekről leggyorsabban a facebook oldalunkról értesülhet.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!