5 ligával indult a match play bajnokság
FMPL

A ligatípusú Egyéni Footgolf Match Play League 2023-as kiírásának első fordulóját bonyolították március első három hetében. Ahogy mondani szokták: volt itt minden, a legnagyobb arányú kiütéstől a hihetetlen szoros végjátékokig.

A LIGA

Mayer-Bacskai: 5-6

Ujszászi-Szabó: 3-10

Bodócs-Pap: 3-7

Renczés-Lengyel: 3-8

Cziffra-Vígh: 4-6

A tavalyi győztes Bacskai Bence szoros meccsen győzött Mayer Zoltán ellen. Fordulatos összecsapás kerekedett belőle, Bacskai nyitópontja után Mayer ment már 3-1-re, de féltávnál megint Bacskai állt jobban eggyel (4-3). 4-4-ről Bacskai 2-vel ellépett a hajrához közeledve. Az utolsó kettő előtt 6-5-re vezetett, de újabb pontot már nem engedett át Mayernek. A tavaly a match play Masters fináléjáig jutó Szabó László nem kegyelmezett a most feljutó Ujszászi Balázsnak és ugyan sokáig szoros volt a meccs (2-1 és 4-3), de a második kilencen Szabó hatszor is jobb volt. Tavaly hajszállal csúszott le az elsőségről Lengyel Béla, aki most egy jó kezdésnek (4-0 nyolc lyuk után) és hasonló második kilencen mutatott eredményes játéknak köszönhetően 8-3-ra tudott nyerni Renczés Gábor ellen. Pap Ferenc úgy kezdte a nyitómeccsét Bodócs András, hogy azt bárki megirigyelné (4-0 a meccs felénél). Utóbbi késői hajrája már csak a szépítésre volt elég a Fekete pályán -6-ig jutó Pap ellen. Vígh Péter 4-0-s rohammal indította a Cziffra Zoltán elleni meccset. Riválisa szép lassan dolgozgatta le a hátrányt és néggyel a vége előtt fel is jött 5-4-re. A 15-öst nyerő Vígh 6-4-ről viszont már nem engedte ki kezéből a győzelmet.

B LIGA

Molnár-György D.: 2-11

Balázsi-Papp: 4-5

Nagy B.-Balán G.: 5-7

Podusil-Zsuppán: 5-4

Rigó-Mikulik: 11-4

Az A ligába való visszajutásra ácsingózó Papp Péter és Balázsi Csaba házirangadóján a legvégéig megjósolhatatlan volt, kié lesz a három pont. Hol egyikük, hol másikuk vezetett eggyel, vagy volt épp döntetlen (4-4 kettővel a vége előtt). A tizenhetesen jobb Pappnak egy utolsó lyukon bemutatott iksz elég volt a győzelemhez. Rigó Zsolt hét szakasz után 5-0-ra vezetett Mikulik Norbert ellen, ami előre vetítette a végkimenetelét a mérkőzésnek, ami a 14-es után el is dőlt. Alapos pofonba szaladt bele a B-ben újonc Molnár Attila, aki ugyan keretbe foglalta a meccset azzal, hogy az első és utolsó lyukat hozta, de közte György Dániel 11-szer is jobb volt, ezzel nagyarányú győzelmet aratva. Csak az utolsó szakasz döntött Balán Gábor és Nagy Balázs meccsén. Szinte végig fej-fej mellett haladtak. Eleinte Nagy állt jobban, majd Balán fordított és a 15-ös után 6-4-re vezetett. Az utolsó két szakasznak 6-5-ről mentek neki. A 17-esen ikszeltek, a mindent eldöntő utolsót Balán nyerte és kezdett három ponttal a ligában. A másodosztály a tavaly még A ligás Podusil György és a 2022-ben még C ligás Zsuppán Péter slágermérkőzésével zárult, ahol Podusil mindig 1-2 szakasznyi előnyt tudott szerezni riválisával szemben és végül a tizenhetesen dőlt csak el a győztes kiléte

C LIGA

Kurdi-Sipőcz: 5-6

Ferencz-Juhár: 3-8

Albert-Csatári: 5-6

Cziráki-László B.: 9-6

Török-Nagy I.: 5-0

A meccs felénél Sipőcz Béla és Kurdi Tamás meccsén még utóbbi állt jobban (2-3), sőt, még kettővel is vezetett, de 3-0-s szériával Sipőcz fordított és az utolsó előtti szakaszon bebiztosította győzelmét. A B-től búcsúzó Csatári Zoltán rögtön hozta az első három lyukat és nagyjából a meccs felénél is hárommal vezetett (5-2). Albert azonban izgalmassá tette a végét, ugyanis az utolsó lyukhoz 5-4-gyel értek. Az ott kialakult reminek köszönhetően Csatárié lett a győzelemért járó három egység. A C ligába most feljutott Juhár Tamás és Ferencz Róbert összecsapását Juhár kezdte eredményesebben (3-0 négy szakaszt követően). A meccs utolsó harmadának 5-1-ről indultak neki. Ekkor két etapgyőzelemmel Ferencz visszajött a meccsbe, de a végjáték Juháré volt. Pontpetárdák repkedtek a Cziráki Csaba-László Barnabás klubon belüli meccsen. Eleinte László durrogtatta el ezeket, 3-0-ra és 4-2-re is vezetve. Cziráki a 11-esen vezetett először, és meg sem állt a 9-6-os sikeréig. Török Tamás játék nélkül nyert Nagy István ellen.

D LIGA

Tóth-Szabó: 7-6

Kun-Gubán: 1-14

Orovecz-Zsidai: 5-3

Póka-Hinora: 5-6

A match play sorozatba visszatérő Hinora Ferenc és Póka Viktor fordulatos meccset játszott egymással. Póka három lyuk után hárommal ment, de a 13-as után már Hinora állt jobban (4-3). A vége is izgalmas lett, mert az utolsó szakaszt 6-5-ös Hinora-vezetésről kezdték meg, de az eredmény már nem változott. Orovecz Róbert kétszeri vezetését kétszer egalizálta Zsidai Krisztián. 4-2 után viszont csak a szépítés jött, majd arra a válasz (5-3) és az utolsó négy lyukon már nem is született pont. Pontgazdag meccsel indította a szezont Kun Gábor és Gubán Tamás, de ennek előbbi valószínűleg nem örül annyira. Bár négy szakasz után 3-1-re ment Gubán, akkor talán még senki sem sejtette, hogy egyre nagyobbra nyílik az olló és végül Gubán meg sem áll 14 szakaszgyőzelemig. Drámai végjáték döntött a Tóth György-Szabó Krisztián meccsen. Szabó hátrányból fordítva hárommal is vezetett már (1-4). A 13-as után ikszre álltak, és az utolsó lyuknak is 6-6-ról futottak neki, amit Tóth egy rúgással kevesebből megcsinált és rajtolt három ponttal a sorozatban.

E LIGA

Horváth-Pusztai: 6-7

Vörös-Császár: 13-1

A rutinosabb Pusztai Tamás úgy nyert az újonc Horváth Attila ellen, hogy féltávnál 4-4-re álltak, de egy 3-0-s rohammal szerzett előnyéből egyetlen egyet a végéig meg tudott tartani. Alaposan elhúzott Vörös Dávid a nyitó meccsén Császár Zoltán ellen. A felénél már 7-0 volt az állás, majd meg sem állt 13 nyert lyukig Császár ellen, aki most pontot tudott szerezni ellenfelével szemben.

A második fordulót keddtől három héten át bonyolítják.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!