Nekiindultak a párosok is
FMPL

A páros match play sorozat szokás szerint egylabdás formátumban rajtolt el. Az első három hétben a nyitó forduló mérkőzéseit bonyolították. A legjobb kettő jut tovább a négy csoportból a negyeddöntőbe.

1. forduló

A csoport

Cziráki-Nagy G. – Császár-Szabó K.: 8-4

Cziffra-Pap – Kálló-Sain: 7-3

Füzesi-Karakas – Koller-Konrád: 9-3

Pechükre rutinos kettőst fogott ki kezdésként az EMFGSE újonc párosa és bár Császárék négy lyuk után még 2-2-re álltak, a meccs feléig 6-2-re elhúztak Czirákiék. Ugyan még 6-3-nál nyolc lyuk volt hátra, Nagyék így is behúzták a meccset. Gyors adok-kapok után a Cziffra-Pap páros nagyon meglépett és nagyjából féltávnál 6-1-re is ment már. Igaz, hogy innen már csak egy lyukat nyertek, de Kállóék csak szépíteni tudtak az eredményen, egyenlíteni már nem. Karakas újra Füzesivel az oldalán indult a match playesek páros sorozatában. 4-0-s rohammal kezdtek az újpestiek, Konrádék még időben kapcsoltak és 4-1-re szépítettek. Ugyan még 6-2-nél hátra volt még öt szakasz, de a hajrá Füzesiéknek ment eredményesebben.

B csoport

Bőhm-György J. – Gubán-Kurdi: 6-7

Németh G.-Németh P. – Hajdara-Sipőcz: 2-5

Flink-Zsuppán – Lucz-Vörös: 11-3

Drámai meccsel rajtolt a B jelű hetes küzdelemsorozata. A Gubán-Kurdi kettős az 1-es után vezetett először, majd legközelebb ezt a 18-as után mondhatták el ugyanezt magukról. Bőhmék rendre előnybe kerültek, amit riválisuk mindig egalizált és az utolsó két lyukon visszavette a vezetést és meg is nyerte az izgalmas derbit a BFGT kettőse. A két Németh gyorsan előnybe került, de Hajdaráék hamar fordítottak és 3-1-re is vezettek már. A kilencesen szépítő Némethék több etapot nem nyertek, így Sipőczéké lett a három egység, miután még kétszer eredményesek voltak a folytatásban. Egyelőre nagy falatnak bizonyultak az újonnan összeállt Lucz-Vörös duónak a match playek egyik koronázott királyai, Flink és Zsuppán. Tekintélyt parancsoló 8-0-val zárták az első kilencet. Luczék először a 11-esen villantak meg, de végül a három nyert szakasszal már nem tudták ledolgozni a hátrányukat.

C csoport

Csatári-Szabó L. – Horváth-Katona: 7-3

Bendly-Török – Lisztes-Ujvári: 6-4

Ferencz-Hinora – László Ba.-László Be.: 9-4

A footgolf világába tavaly belecsöppent Horváth és Katona már a Pro kategóriában vitézkedik a bajnokságban és párosban is megmérette magát. Meg is lepték Szabóékat és 0-1-ről fordítva már 3-1-re mentek hét szakasz után. A rutin Csatáriék mellett volt, akik felálltak és végül ők távoztak három ponttal a lőrinci pályáról. Némi kihagyás után ismét összeállt a Lisztes-Ujvári vegyespáros, de nem tudták megfogni Törökéket, akik ellenállhatatlanul kezdtek és 5-0-ra vezettek a meccs felénél. Lisztesék még időben léptek és hárommal a vége előtt feljöttek 6-3-ra, de már csak az utolsó lyukon tudtak jobbak lenni ellenfelüknél. Az összeszokott Ferencz-Hinora duó 4-0-val indította a meccset Lászlóék ellen. Az apa-fiú kettős ezt nem nézte tétlenül és 5-3-nál, valamint még 6-4-nél is meccsben volt, de a végét megnyomták Hinoráék és behúzták a győzelmet.

D csoport

Gelencsér-Molnár – Kenéz D.-Kenéz S.: 5-7

Bacskai P.-Pusztai – Lengyel-Simonyi: 0-8

Dreilinger-Nagy B. – Bodócs-Lévai: 5-6

Két lyuk után máris két pont hátrányban voltak Molnárék, akik a hatoson érték utol ellenfelüket. A Kenéz család hamar visszaállította azonban a kétpontos különbséget, amit növelni is tudtak és ugyan két nyert szakasszal Gelencsérék zárkóztak, 7-5 után az utolsó kettőn nem jött össze az egyenlítés. Az egyik legmagasabban jegyzett páros nem kímélte az apa-lánya kettőst. Lengyel és Simonyi a meccs felénél már 5-tel vezetett és a végéig már nem is engedett át szakaszt a Bacskai-Pusztai párosnak. Drámaibb meccsel nem is zárulhatott volna az első kör. Bodócsék háromszor is vezettek az első kilencen, de Dreilingerék háromszor is egyenlítettek, sőt, 5-3-ra vezettek néggyel a vége előtt. Lévaiék a 15-öst, a 17-est és a 18-ast behúzva az utolsó pillanatban fordítottak.

A BAJNOKSÁG MENETRENDJE

A páros küzdelmek második fordulója csütörtöktől három héten át játszható.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!