A címvédő győzelmével indult a bajnokság
bacskai bence (2)

Százötvennél több játékos részvételével rajtolt a jubileumi, 10. magyar bajnokság. A HUN Footgolf Trophy Tour első állomásán napos idő fogadta a játékosokat a Kisorosziban található Magyar Golf Club Fekete pályáján, ahol olyan korábbi válogatott labdarúgók is pályára léptek, mint Lisztes Krisztián, Böőr Zoltán, Juhár Tamás vagy épp Fehér Csaba. A nagyon gyors pályán a -6-os eredmény volt a legjobb.

Reggel ugyan még fagyott, de végig napos idő fogadta a rekordszámú, 151 indulót a magyar bajnoki starton Kisorosziban. Az férfi mezőnyben holtverseny alakult ki az első és a harmadik helyen is. A sötétedés beállta miatt a szervezők az érvényben lévő World Tour kiírás értelmében a 9-6-3-1 szabály alapján döntöttek a dobogós helyekről (minden kategóriában). Így a bajnoki címvédő Bacskai Bence lett az első a Master-győztes Borbély István előtt, míg a vb-re készülő Nagy István elcsípte a harmadik helyet Balán Gábort megelőzve.

A szenioroknál hármas holtverseny volt az élen. A -4-es eredményt elérők között Bendly András, Csőre Csaba, Marek Vittek lett a sorrend. A magyar bajnoki pontversenyben a harmadik pozíciót Bodócs András foglalhatta el.

Az 55 év feletti urak között két szlovák zárt az első és második helyen Stefan Blahovec és Jan Holic személyében, míg Tóth György lett a harmadik.

A hölgyeknél a címvédő Ujvári Izabella szoros csatában győzte le Kuchta Dórát, Bacskai Anna ért oda a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

Az igen népes junior mezőnyben Koreny Joahim és Badó Máté végzett az élen a holtversenyben, közöttük csupán a 9-6-3-1-es szabály döntött előbbi javára. A harmadik helyre Szinte Ármin futott be.

A szövetség ismét elindította az Open kategóriát a sportággal ismerkedők és azok számára, aki nem a Pro kategóriák valamelyikében kívánják megméretni magukat. Ezt a különversenyt Frech Attila nyerte, az ezen a pályán 2012-ben vb-bronzot nyerő, volt válogatott labdarúgó, Fehér Csaba a második, Zsók Richárd a harmadik helyen zárt (utóbbi a 9-6-3-1-es szabály segítségével taszította le a dobogóról Józsi Györgyöt). A hölgyek között Oroveczné Vörös Dorina volt a legjobb.

A versenybizottság a verseny sötétedés előtti befejezése érdekében törölte a verseny során a legkritikusabbnak bizonyuló 14-es szakaszt és par számmal írta jóvá mindenki számára.

EREDMÉNYEK

A HUN Footgolf Trophy Tour második és harmadik fordulóját április első hétvégéjén rendezik, Bükön, amikor szombaton és vasárnap is egy-egy FIFG 100-as versenyt bonyolítanak.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!