Rekorddal indul a 10. szezon
1-fordulo

154 nevezővel rajtol a magyar bajnokság 2023-as kiírása, a HUN Footgolf Trophy Tour. Az első állomáson, Kisorosziban igen népes mezőny kezdi meg a 13 fordulón át tartó menetelést, köztük olyan volt válogatott labdarúgók, mint Lisztes Krisztián, Böőr Zoltán, Fehér Csaba, Zombori Zalán, Juhár Tamás vagy a korábbi magyar bajnok, Józsi György.

A magyar bajnokság Footgolf Országos Bajnokság (FOB) néven indult még 2014-ben, így idén már a jubileumi, 10. esztendőhöz érkezett. Az ünnep alaphangját mi sem adhatja meg jobban, minthogy 150-nél is többen ott lesznek a rajton. Összehasonlításképp, 2014-ben a teljes szezonban volt összesen 140 játékos, tavaly pedig 235. Az első fordulóbeli, igen kecsegtető számadat arra is enged következtetni, újabb és újabb rekordok dőlhetnek meg, szinte hétről hétre.

A népes mezőnyben most is ott van a hazai elit, ráadásul minden kategória erősödött. A felnőtt mezőnyben indul már Sipőcz Artúr és Kenéz Dániel is, korábbi junior bajnokok, míg a szeniorok között próbál mostantól szerencsét két korábbi férfi bajnok, Németh Gábor és Simonyi Gábor.

A tavalyihoz hasonlóan most is van lehetősége az úgynevezett Open kategóriában kipróbálnia magát annak, aki még ismerkedik a sportággal, de mégis szereti a versenyhelyzetet. Itt indul több korábbi klasszis labdarúgó is. Fehér Csabának nem lesz új a terep, hiszen 2012-ben vb-bronzot nyert pont Kisorosziban, remélhetőleg ő és a Böőr-Zombori-Józsi hármas – és ki tudja, talán még mások is – kedvet kapnak akár a Pro kategóriában való induláshoz. Pont úgy, ahogy teszi ezt Juhár Tamás évek óta és az ismét indulók között köszönthető Lisztes Krisztián.

A május végi vb közeledtével az orlandói delegáció nagy része is ott lesz az elrúgóknál. A vasárnapi fordulón lép életbe a nemzetközi szövetség frissített szabálykönyve.

A startlista:

Az eredményeket IDE kattintva vagy az Amateur Golf App-on keresztül lehet követni.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!