A Major és az 500-as után a 250-es is megvan Bacskainak
Bacskai Bence

Az idei első, FIFG 250-es versenyt rendezték hazánkban a hétvégén. A kétnapos tornának a zirci Forest Hills Golf Club adott otthont, amit cseh és szlovák footgolfos előtt nyert meg Bacskai Bence.

Hosszú hetek aszálya után szombat reggel hatalmas eső zúdult a zirci pályára, ami alaposan megnehezítette a versenykezdést és a játékosok dolgát is. A két nap eredményein ez végül közel sem látszódott, ugyanis rengeteg jó eredmény született. Ezek közül kiemelkedik a szombati napon remeklő Kenéz Dániel. A junior kategóriában versenyző fiatal ugyanis az abszolút rangsor második helyére futott be szombaton, élete egyik legjobb játékát produkálva (junior elrúgók nélkül!). Ezzel persze rögtön toronymagas esélyese lett az utánpótláskorúak kategóriájának. Az első nap után Podusil György állt a legjobban mind a férfi, mind a szenior mezőnyben, a hölgyeknél a szlovák Rebeka Rezna várta éllovasként a vasárnapi 18 szakaszt.

A második napi etap teljesítését követően nagy meglepetés nem született a junioroknál, Kenéz Dániel ugyan végül abszolútban nem őrizte meg dobogós pozícióját, de korosztályát megnyerte Schneider Soma és Sipőcz Artúr előtt.

A hölgyeknél Ujvári Izabella menetközben ledolgozta hátrányát és a hajrá előtt vezetett is, de Rebeka Rezna a végjátékban visszavette a vezetést és három rúgás előnnyel nyerni tudott. Kuchta Dóra jött be a harmadik helyre, míg a magyar bajnoki sorozat harmadik helyéről csak szétrúgás döntött Bacskai Panni és Bakó Gina között, amit utóbbi nyert.

Az 55 év feletti uraknál Tóth György fordult elsőként, de Karakas Attila örülhetett a végén, mert le tudta dolgozni egypontos hátrányát. A harmadik helyen Bársony Farkas végzett.

A szenior mezőny dobogósai mind par alatt teljesítettek, a legjobb az első nap után vezető Podusil György lett, megelőzve Lengyel Bélát és Balázsi Csabát.

Podusil a férfi kategóriában viszont nem tudta megőrizni vezető pozícióját. Bacskai Bence négy rúgás hátrányból indult vasárnap, amit ledolgozott, sőt, a Major-győztes végül mindenkit maga mögé utasított. -13-as eredményénél csupán eggyel volt rosszabb a cseh Josef Nemec és néggyel a a szlovák Juraj Gubáni.

A verseny egyúttal jótékony célt is szolgált, minden közel nyolcvanezer forintot gyűjtött a Magyar Footgolf Szövetség az Apró Mancsok Menedéke Állatvédő Egyesület javára.

EREDMÉNYEK

A bajnokság állása az eredmények frissítését követően ITT lesz elérhető.

A HUN Footgolf Trophy Tour majd csak szeptemberben folytatódik, a szintén FIFG 250-es versennyel, ahol a szövetség alapító alelnökére emlékezik majd a footgolf társadalom. A Hangya Peti Emlékversenyt szeptember 4-én bonyolítják Kisorosziban, amikor a mezőnynek a Fekete és az Albert pályát is teljesítenie kell majd.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!