Közlemény
FMPL

A Magyar Footgolf Szövetséghez, mint a Footgolf Match Play League szervezőjéhez levélben érkezett óvásnak a szervezők helyt adnak és az érintett eredményeket is javítják.

Az egyéni és páros küzdelmekben kizárt játékosok ellenfelei közül eddig csak azok kapták meg az 5-0-s gólkülönbséggel a három pontot, akik le is játszották a mérkőzésüket. Akik nem játszották le ezeket a találkozókat, azoknál maradt a 0-0-nak elkönyvelt végeredmény.

Az elnökség megvizsgálta a kérdést és a versenykiírás alapján úgy határozott – Hinora Ferenc nem szavazott érintettség okán – hogy a kizárt játékos vagy játékosok minden ellenfele vagy ellenfelei köteles vagy kötelesek megkapni a három pontot az 5-0-s gólkülönbséggel, akár játszottak, akár nem játszottak korábban vagy a jövőben játszottak volna.

Ugyanakkor a korábban le nem játszott mérkőzésért, mely eddig 0-0-val volt bekönyvelve, továbbra is együtt jár a feladott státusz, így a 3 feladott mérkőzés utáni kizárásba ez a mérkőzés is beleszámítódik.

Az egyéni sorozat E ligájában ez Balogh Istvánt érinti, aki az első fordulóban Sain Antallal közös időpont hiányában nem játszotta le a mérkőzést. Sain Antal később feladta a sorozatot, így Balogh jogosult a három pontra, viszont ezzel a mérkőzéssel együtt is összegyűlt a három ki nem állása, így a kizárás sorsára jutott ő is.

A párosoknál a Czirbus-Simonyi – Ferencz-Hinora mérkőzést nem játszották le a felek. Előbbiek kizárása miatt a Ferencz-Hinora páros is megkapja a három pontot, mint a kizárt fél minden ellenfele, de a feladott státusz megmarad számukra is. Ez alapján az aktuális forduló előtti állás a következőképpen módosul:

Hírlevél

ne maradj le semmiről!