A párosok is belevágtak
Footgolf Match Play Open

A kétlabdás, eredményeket összeadó formátummal a Páros Footgolf Match Play Open is elstartolt, nem is akármilyen eredményekkel.

A csoport

Koreny-Papp R. – Pivarcsek-Tóth: 5-8

Hajdara-Sipőcz – Balán G.-Orovecz: 6-9

Az ifjú Koreny Joahimmal az oldalán Papp Ricsiék remekül kezdtek, 0-1-ről fordítva már 5-2-re is vezettek, de Pivarcsekék nagyon belehúztak a végén és az utolsó nyolcból hat lyukat megnyerve kaparintották meg a három pontot. Igazán változatos meccsnek bizonyult a csoport másik meccse, hol Balánék, hol Hajdaráék vezettek. A 11-es után kialakult 5-5-ről Oroveczék léptek el és a 16-oson nyerték meg a derbit.

B csoport

Horváth-Katona – Balázsi-Mayer: 8-9 (hosszabbítás után)

Németh G.-Németh P. – László Ba.-László Be.: 5-6

Csak a playoff döntött Balázsiék és Katonáék meccsén. Utóbbiak korai kétpontos hátrányból hárompontos előnyt fabrikáltak, de az utolsó két lyukat nyerő Mayerék hosszabbításra mentették a meccset. Ott a második lyukon dőlt el, hogy a rutinosabb páros kettő, míg Horváthék egy ponttal gazdagodnak. A 8-as lyukig őrizte első szakaszon megszerzett előnyét a két Németh. Innen az apa-fia páros egy 6-0-s szériával fordított és a 14-es után már győztesnek mondhatta magát László Barnabás és Benjámin.

C csoport

Kollár-Novák – Lévai-Bodócs: 4-6

Bőhm-György J. – Cziráki-Hegedűs: 12-0

A magyar bajnokság open kategóriájában nemrég feltűnt Kollár és Novák féltávnál még jobban állt Lévaiéknál, akik aztán a második kilencen fordították meg a meccset. A vadiúj vegyespáros, Hegedűs Klaudia és Cziráki Csaba nem tudta megnehezíteni Bőhmék dolgát, akik már az elején tetemes előnyt halmoztak fel és végül 12 nyert szakaszig meg sem álltak.

D csoport

Bendly-Török – Karakas-van Maurik: 8-7

Az UTE házi rangadóját Karakasék kezdték jobban, ám mégis pont nélkül kellett elhagyniuk a pályát. Pedig 2-0-ra, 4-1-re és 6-3-ra is vezettek, de Törökék fordítottak. Az utolsó lyuknak 7-7-ről mentek neki, ahol egy rúgás döntött Bendlyék javára.

E csoport

Ferencz-Hinora – Kiss-Póka: 11-3

Az először párosban együtt induló Kiss és Póka vezetett ugyan az első szakasz után, de a rutinosabb Hinoráék hamar fordítottak (4-1). Ugyan 4-2-nél a meccs fele még majdhogynem hátra volt, Ferenczék innen már nem engedték ki a meccset a kezükből és még növelni is tudták előnyüket.

F csoport

Gelencsér-Molnár – Gubán-Kurdi: 5-8

Fordulatos meccs kerekedett a nyitófordulóbeli találkozóból. Gubánék 1-0-ra, 2-1-re és 3-2-re is vezettek, majd Molnárék fordítottak és ők álltak jobban kétszer is (4-3, 5-4). A vége megint a BFGT-sekről szólt, akik visszavették a fórt és megszerezték ezzel a három pontot.

MENETREND A, B és C csoport

MENETREND D, E és F csoport

A második forduló csütörtökön kezdődik és két hétig bonyolítható.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!