Bacskai Bence nyerte az idénynyitót
Bacskai Bence

120 nevezővel indult a szezon. A HUN Footgolf Trophy Tour, azaz az országos magyar bajnokság kilencedik szezonja Kisorosziban, a Magyar Golf Club Albert pályáján startolt, ahol Bacskai Bence volt a legjobb, a második helyen pedig hármas holtverseny alakult ki.

Igazi tavaszias időjárás fogadta a játékosokat Kisorosziban a bajnoki nyitányon. Az Albert pálya két új szakasszal és tíznél több új elrúgó pozícióval fogadta a kétmillió forint összdíjazású, tizenkét fordulós magyar bajnokság első játéknapjának 120 résztvevőjét. A bajnokság több új kategóriával bővült, ahol a magasabb életkorúakat és a kevesebb tapasztalattal bírókat is külön díjazza a szövetség, ráadásul a flightjaikat megnyerők (vagy ott másodikok) külön rendszerben gyűjthetik a pontokat az év végi elszámoláshoz.

A juniorok külön említést érdemelnek, Sipőcz Artúr a kijelölt rúgásszámnál (par 72) jobban teljesített, a második Németh Áron pedig csak eggyel maradt el a 72-től! A hölgyeknél a címvédő Dreilinger Andrea magabiztos győzelemmel rajtolt, míg a második hely csak szétlövés után dőlt el.

Az idén bevezetett, új kategóriában, a 45 év feletti hölgyek versengésében Bölcsföldi Ágnes volt a legjobb.

Tizenöten is par alatt zárták a versenyt, -6-os eredményével Bacskai Bence bizonyult a legjobbnak. A második helyen hármas holtverseny alakult ki Mayer Zoltán, Renczés Gábor és Molnár Arnold között. a szétrúgást Mayer Zoltán nyerte, megkaparintva a második helyet, Renczés Gábor lett a harmadik. A szenioroknál így Renczés nyert Molnár és a két rúgással mögöttük végző Papp Péter előtt.

Az új, 55 fölöttiek kategóriáját Tóth György nyerte. Elrajtolt továbbá az újoncok és a sportággal ismerkedők kategóriája, az opent Erős Gergely nyerte.

EREDMÉNYEK

Férfi kategória:

1. Bacskai Bence (Royal Bp.)

2. Mayer Zoltán (Nimród)

3. Renczés Gábor (Royal Bp.)

Szenior kategória:

1. Renczés Gábor (Royal Bp.)

2. Molnár Arnold (Nimród)

3. Papp Péter (BFGT)

Szenior 55+:

1. Tóth György (Milan)

Női kategória:

1. Dreilinger Andrea (UTE)

2. Nagy Vivien (UTE)

3. Bakó-Szántay Georgina (Eagles)

Női 45+:

1. Bölcsföldi Ágnes (Milan)

Junior:

1. Sipőcz Artúr (KSE)

2. Németh Áron (Eagles)

3. Szinte Ármin (Royal BL)

Open kategória:

1. Erős Gergely

A sorozat Zsirán, a Sonnengolf Clubban folytatódik két hét múlva.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!