Bacskai Bencét új oldaláról ismerhetjük meg a jövőben
Bacskai Bence világbajnoki befejezése

A világbajnok játékosnak nem volt kikövezett útja a serleg felemeléséig, de minden akadályt legyőzve felért a csúcsra. És még innen is van tovább. Erről is kérdeztük Bacskai Bencét.

Mi az első, ami eszedbe jut a világbajnokságról?

Elsőként rögtön három dolog is: felelősség, megtiszteltetés és büszkeség. Még a vb előtt választottunk a férfi csapatnak vezetőt és a srácok bizalmat szavaztak nekem, ami roppant megtisztelő és erre nagyon büszke vagyok. Nekik ezúton is köszönöm az elvégzett edzéseket és azt a hozzáállást, ami minden játékost jellemzett! És talán még ennyi idő távlatából is van egy kis hiányérzetem, hogy csak rosszabb gólarány végett nem tudtunk továbblépni a csoportból. Köszönetet kell még mondani magyar szövetség vezetőinek is, hogy segítséget nyújtottak a felkészülésben és hogy egyáltalán beszélhetek most erről férfi csapatról!

Melyik volt a legnehezebb pillanat?

Két ilyen is akadt. Az egyik a család hiánya, de szerencsére olyan korban élünk, amikor napról napra tudtunk kommunikálni és a nehezebb periódusokon átsegítettek. A másik az egyéni napok közül az utolsó előtti éjszaka volt. Visszaemlékezve, azt hittem, sosem fog felkelni a nap, az nagyon-nagyon hosszú éjszaka volt!

Hol őrzöd a vb érmet?

Pontosan azt nem tudom megmondani, de gyerekszoba felől néha olyan hangokat hallok a fiaim felől, hogy „most te akasztod az érmet az én nyakamba és most én leszek a világbajnok.”

Változott-e valami a játékodon az elmúlt évekhez képest?

Tapasztaltabbá váltam, a kiélezett szituációkban megfontoltabb döntéseket hozok. Nyilván évről évre én sem tudok öt métert hozzáadni a rúgásaim hosszához, de nyilván rengeteg gyakorlással és alázattal nagy sok mindent el lehet érni és sok tapasztalatot lehet szerezni. Attól még, hogy amatőr sportról beszélünk, profi szemlélettel is lehet hozzáállni és ettől idővel szintet léphet szeretett sportunk is.

Vannak rád hatással más játékosok?

Természetesen igen, minden játékos hatással volt rám, ha egy flightban voltunk vagy csak kísérőkért sétáltam. Rengeteg jó megoldás van, csak meg kell találni a leginkább testhez állót. Nyilván vannak olyan játékostársak a magyar és a nemzetközi színterén, akikkel nagyon szimpatizálok vagy éppenséggel felnézek rájuk. Neveket szándékosan nem mondok inkább.

Maradt még motiváció a továbbiakra?

Vannak ambícióim, vezetői szerepkörben szeretném ezt kibontakoztatni. Népszerűsíteni szeretném a footgolfot és aktív szerepet vállalni játékunk fejlődésében.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!