Bacskai hajszálra volt a triplázástól
Bacskai Bence a 2022-es bajnok

A szlovéniai Ptuj városában rendezett FIFG 500-as versenyen hármas holtverseny után csak a szétlövés döntött az elsőségről, és ebben az egymás után két rangos tornát nyerő Bacskai Bence most is érdekelt volt. Minden kategóriában dobogóra állhattak a magyarok.

Azután, hogy Szlovákiában megnyerte a legrangosabb besorolású, úgynevezett Major tornát, majd a magyarországi FIFG 500-ason is első lett a múlt héten, Bacskai Bence csupán a 11. volt az első nap után Szlovéniában. Mire azonban mindenki befejezte vasárnap a második kört, már hármas holtversenyben az élen állt a szlovák Tomas Bartkóval és a hazai pályán versenyző Uros Krajnccal. Jöhetett a szétrúgás hármuk között, ahol eggyel több labdaérintés kellett Bencének, mint riválisainak, így ezúttal meg kellett elégednie a harmadik hellyel. A győzelmet végül puttversenyben Krajnc nyerte.

A szenior elsőségről is csak a playoff döntött és ott is érdekeltek voltunk, miután Zsuppán Péter Renato Hvaleccel nézett farkasszemet a szétrúgás során, amit azonban a szlovén nyert.

Kuchta Dóra az első nap után hármas holtversenyben állt az élen, majd lett végül második a rangos tornán, míg az utánpótláskorúaknál Sipőcz Artúr volt a legjobb, négy rúgással utasította maga mögé szlovén és szlovák vetélytársait, akikkel az első nap után még holtversenyben állt.

A magyar csapat is dobogós lett, miután az argentinokkal ugyanannyi pontot gyűjtöttek a mieink a négy legjobb eredmény alapján, így itt is playoffra került sor, ahol két páros játék döntött a harmadik helyről, amiben a Bacskai Bence, Szabó László, György Dániel és Sipőcz Artúr (Simonyi Gábor sérülése miatt) négyes legyőzte a dél-amerikaiakat.

EREDMÉNYEK

Hírlevél

ne maradj le semmiről!