Bacskai ott folytatta, ahol abbahagyta
Bacskai Bence FIFG500

Miután mindenkit elkápráztatott múlt heti, Major-ön mutatott játékával, most a büki FIFG 500-as, rangos verseny 130 fős mezőnyét utasította maga mögé Bacskai Bence.

Az egész hetes esős idő után a szombati versenynapon már száraz, igaz, szeles idő fogadta a versenyzőket a tavalyi Eb pályáján. A büki Greenfield Zöld pályájának 18 szakasza így is tartogatott kihívásokat a százharminc fős mezőny számára. Sokáig úgy tűnt, senki sem tud majd a kijelölt rúgásszám (par) alatt rúgni. Végül ez csak három játékosnak sikerült. A múlt héten Szlovákiában Major versenyt nyerő Bacskai Bence (-6) kedvező helyzetből várhatta a vasárnapot, miután három rúgásra volt tőle a szlovák Martin Simoncic (-3) és ötre az évek óta világelső Ben Clarke (-1).

A 45 év felettiek között a szlovák Marek Vittek és Renczés Gábor holtversenyben állt az első napot követően az élen, míg a hölgyeknél a szlovák Lucia Cermakova négy rúgásnyi előnyt szorgoskodott össze honfitársa, Rebeka Rezna és Ujvári Izabella előtt. A hölgyek és a juniorok (teljes hétvégi) eredményét sok felnőtt is megirigyelhette volna, Sipőcz Artúr volt közülük a legjobb, aki minden eredményt összevetve a 30. legjobb volt szombaton.

Vasárnap, ha lehet, még melegebbre váltott az időjárás, és a szél sem fújt annyira, mint szombaton. Ben Clarke nagyot menetelt és ötpontos hátrányát a végére ledolgozta Bacskai Bencével szemben és playoffra kényszerítette a magyar klasszist. Ott viszont Bence volt a jobb és egy hét leforgása alatt a Major-t és egy FIFG 500-as tornát is megnyert. A harmadik helyen Marek Vittek beérte honfitársát, Martin Simoncicot és szétrúgás után le is taszította a képzeletbeli dobogó harmadik fokáról.

A szenioroknál Marek Vittek mögött két magyar, Renczés Gábor és Kókai Ferenc zárt érmes pozícióban.

A hölgyeknél Lucia Cermakova meg tudta őrizni a négypontos fórját, és megnyerte az 500-as versenyt a hölgyek között. Az első napi holtversenyből végül Ujvári Izabella jött ki jobban, mert egy rúgással meg tudta előzni Rebeka Reznát. Iza ezzel sorozatban a magyar bajnokságban negyedszer lett a legjobb, Kuchta Dóra így a második, Dreilinger Andrea a harmadik helynek örülhetett.

A juniorok első helyéről csak szétlövés döntött, Kenéz Dániel három szakasz után nyert Sipőcz Artúr ellen. Németh Áron – aki a torna egyetlen hole in one-ját is jegyezte – az első kettőtől csupán néggyel lemaradva lett harmadik.

A hölgyek 45 év feletti versenyében Bölcsföldi Ágnes volt a legjobb, míg az urak 55 év feletti kategóriáját a szlovén Miran Peric nyerte.

EREDMÉNYEK

A csapatversenyt a négy legjobb egyéni eredmény alapján Szlovákia nyerte a mieink és Skócia előtt.

A torna magyar játékosai természetesen a magyar bajnoki sorozatban is értékes pontokat szereztek, ezzel féltávhoz ért a HUN Footgolf Trophy Tour 2022-es kiírása. A következő állomás majd egy hónap múlva, Balatonudvariban, a Balaton Golf Club Bogey pályáján lesz, július 10-én.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!