Megindult a harc a továbbjutó helyekért
FMPL

A csoportkör harmadik fordulóját rendezték a páros Footgolf Match Play League sorozatban, ahol megindult a tolongás a két biztos továbbjutó helyért. A játékhetek utolsó napjára tervezett mérkőzések közül kettő a villámlás miatt elhalasztottak, ezeket a találkozókat egy héten belül pótolják.

A csoport

Papp és Podusil gyorsan megnyugtató előnyre tett szert és a féltávnál 4-0-ra vezetett a Kárpáti-László kettőssel szemben. A tungsramosok a „fordulás” után szerezték első pontjukat (4-1), de közelebb nem tudtak már zárkózni, a második kilencen is négyet nyerő BFGT-seké lett a három pont. Igazi adok-kapokkal indult a Bakó A.-Dreilinger N. – Kenéz D.-Kenéz S. mérkőzés. Előbbiek 2-0-ra vezettek, de az apa-fia kettős fordított (2-3), a meccs felénél pedig megint Bakóék álltak jobban (4-3). 5-5-ről várták a meccs utolsó harmadát, ahonnan viszont már csak Dreilingerék szereztek pontot. A Bodócs-Lévai – Kálló-Sain mérkőzést a találkozó idején (június 8.) jelentkező időjárási körülmények miatt későbbi időpontban pótolják. A Balázsi-Mayer vs Németh G.-Németh P. derbi sérülések miatt elmaradt, mindkét fél pont nélkül maradt.

B csoport

Két nyeretlen összecsapásán a BendlyTörök kettős szerzett vezetést, Hegyi és Weiszenberger öt szakasz után szépített (2-1), de innen több etapot nem nyertek, Törökék pedig tízpontos sikerrel gyűjtötték be az első győzelmükért járó három pontot. Bogár és Rigó is nagyarányú sikernek örülhettek, a Bölcsföldi-Kuts vegyespáros ellen szakaszgyőzelmet sem engedtek át, így megszerezték első, rendes játékidőben született sikerüket. Az eddig veretlen Hajdara és Sipőcz jobban nem is kezdhetett volna jobban (kettő oda két lyuk után), de a hetes után már Gubán és Kurdi állt jobban (3-2). Innen még Sipőczék 3-3-ra módosították az állást, de az utolsó nyolc etapból nem tudtak egyet sem nyerni, ezt pedig négyszer eredményesen használták ki Kurdiék. A Füzesi-Karakas – Flink-Zsuppán találkozót pénteken pótolják, szintén a villámlás miatt nem tudták elkezdeni az utolsó, szerdai napra tervezett találkozót.

C csoport

Megőrizte száz százalékos mérlegét Csatári és Szabó, ehhez nagyban hozzájárult, hogy 3-0-s szériával indították az elnöki ügynek is beillő meccset. Bársony és Vörös gyorsan reagált (3-2 és 4-3), de második kilencet is Szabóék kezdték jobban és léptek el 7-3-ra. 7-4-nél még az ikszre volt esélye Bársonyéknak, de a tizenhatoson Csatáriék bevitték a győztes „találatot”.

Bársony, Vörös, Szabó és Csatári

A sérüléssel bajlódó Czirbus-Simonyi kettős több mérkőzést nem adhatott fel, így nagyot küzdve végigjátszották a CziffraPap elleni ütközetet. A meccs harmadánál még 1-1 volt az állás, aztán az eddig veretlen fair-wayesek elhúztak és magabiztosan hozták a találkozót. A veretlenek és nyeretlenek összecsapásából előbbiek jöttek ki jobban. Ugyan az apa-lánya Pusztai Tamás-Bacskai Panni páros féltávnál 1-0-ra vezetett, Cziráki és Nagy a második kilencen érvényesítette a papírformát és végül 5-1 arányban jobbnak bizonyultak. A női duó, Bakó Gina és Dreilinger Andrea sem tudott meglepetést okozni, pedig ha ez a meccs is csak kilenc szakaszig tartott volna… Akkor még ugyanis 3-2 volt a hölgyek javára, de Ferencz és Hinora a második kilencen már jobban muzsikált és fordítani tudott.

A BAJNOKSÁG MENETRENDJE

A páros küzdelmek negyedik fordulója csütörtöktől három héten át, június 29-ig játszható.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!