Verhetetlenek és megállíthatatlanok?
FMPL

Az egyéni FMPL-ben már a harmadik fordulót bonyolították, ahol volt maratoni rájátszás, hatalmas meglepetés és több olyan footgolfos is van, aki jelenleg verhetetlennek tűnik a ligájában. A szezon viszont még nagyon hosszú…

A címvédő Bacskai Bence alaposan bekezdett és a meccs felénél már 4-1-re vezetett, de Mayer Zoltán még időben kapcsolva nyert szakaszokat és nyílttá tette a derbit a hajráig. 5-2 után azonban már későn jött az újabb pont, Bacskai így maradt száz százalékos.

Mayer és Bacskai

Vígh Péter: 3-ból három! Ezúttal Podusil Györgyöt szomorította, pedig a BFGT játékosa szerzett vezetést. Vígh fordított és már 6-1-re is ment, ahonnan Podusil 6-4-re visszajött, de Vígh innen már visszavert minden támadást. Lengyel Béla most annyi szakaszt bukott, mint korábban két meccsen összesen. De ez a három sem volt elég Bodócs Andrásnak, hogy elkönyvelje első győzelmét az elitligában és megállítsa a harmadik győzelmét arató Lengyelt a menetelésben. Mint egy falat kenyér, úgy kellett egy győzelem a pontnélküli Renczés Gábornak. Szabó László ennek legkevésbé sem örült, de Renczés ellenálhatatlan kezdését nem tudta feltartóztatni. Féltávnál 4-0 volt az állás, első pontját pedig már akkor szerezte Szabó, mikor a meccs már eldőlt. Maratoni meccset játszott Papp Péter és Pap Ferenc. A tizenkettesen Papp vezetett 4-3-ra, Pap a tizennyolcason tudott egalizálni (4-4) és mentette hosszabbításra a meccset. A hirtelen halálban csupán a hatodik (!) szakasz döntött, ahol Papp egy rúgással jobb volt.

A LIGA

Cziffra Zoltán tovább menetel, ezúttal Mikulik Norbert nem tudta feltartóztatni. Az első lyuk megnyerése után Cziffra és Mikulik nyolcszor remizett, majd egy 4-0-s sorozattal előbbi elhúzott és már nem is engedte ki kezéből a győzelmet. Csatári Zoltán a második szakaszt megnyerve került előnybe, de azt maga sem gondolta volna, hogy ekkor örülhet szakaszgyőzelemnek utoljára a György Dániel elleni mérkőzésen. Pedig így volt, György a négyesen már vezetett 2-1-re, majd nyolc ikszet követően a meccs utolsó harmadában hatpontos különbségű győzelmet aratott. Az biztos volt, hogy vagy Érchegyi Csaba vagy Nagy Balázs elmozdul a nyeretlen helyzetből egymás elleni meccsüket követően. Érchegyi hat lyuk után 3-0-ra ment, és már 6-1 is volt az állás, ahonnan egy remek szériával Nagy feljött 6-3-ra és még volt esélye hosszabbításra menteni a meccset, de a tizenhatoson pontot tett a legfontosabb kérdés végére Érchegyi és megkaparintotta a három pontot. Ujszászi Balázs mérkőzés nélkül nyert, miután a sérült Balázsi Csaba nem tudott kiállni ellene. Ugyanígy járt Rigó Zsolt, aki ellen Biró László jr. nem tudta vállalni a játékot.

B LIGA

Balán Gábor most sem hibázott, Szinte András nem tudta meglepni a feljutásra nagy erőkkel törő válogatott játékost, aki nagyarányú győzelemmel továbbra is veretlen. Sipőcz Béla elveszítette veretlenségét, Nagy István második győzelmét úgy aratta, hogy hátrányból felállva a meccs felénél már 7-1-re vezetett és ugyan a második kilenc szorosabb volt, azt is megnyerte és lett neki is hat pontja. Zsuppán Péter maradt veretlen, miután csak két szakaszgyőzelmet engedett László Barnabásnak, aki ezeket még a meccs elején szerezte és talán rá is ijesztett rutinosabb ellenfelére, hiszen vezetett is és 3-2-nél is még lőtávon belül volt. A második kilencen viszont csak Zsuppán volt eredményes, az a két részsiker a végén pedig három pontot eredményezett számára. Bogár Krisztián két lyuk után 2-0-ra vezetett Molnár Attila ellen, aki 3-3-nál utolérte az Eagles játékosát, de Bogár a hajrá előtt hárommal ellépett, az utolsó szakaszt pedig 6-5-ről megnyerte, így kétpontos sikert aratott a két hárompontos találkozóján. Albert László 4-0-s rohammal alapozta meg fordulóbeli győzelmét. Kurdi Tamás még fel tudott jönni kettőre, de Albert a “fordulás” után visszaállította a négypontos különbséget és a végén már nem kellett izgulnia a három pont sorsa miatt.

C LIGA

A két veretlen csatája igazán méltó volt az eddig teljesítményükhöz. Kovács János és Juhár Tamás fej-fej mellett haladtak és néggyel a vége előtt 4-4-re álltak. Az utolsó lyuk döntött Kovács javára, aki egyetlen rúgással jobbnak bizonyult. Török Tamás két vesztesen megvívott meccs után az 50 százalékos mérleggel érkező Széll Csaba ellen törte meg rossz sorozatát, és 0-1-ről fordítva tudott győzni. Szabó Krisztián féltávig tudta tartani a lépést Cziráki Csabával, vezetett is és kilenc lyuk után is csak egy pont volt a hátránya (3-2), aztán a táv második felén kilencből hetet nyerő Czirákié lett a három pont. Ferencz Róbert 5-0-s rohammal indított, amire Pusztai Tamásnak a tizenkettesen volt először válasza, majd már csak a meccs legvégén, addigra viszont a három pontot Ferencz már kiénekelte a szájából. Két győzelem után beleszaladt a késbe Kiss Gyula, aki ugyan nyerte az első szakaszt Tóth György ellen, de legközelebb és utoljára a kilencesen bizonyult csak jobbnak, miközben Tóth összesen 11 etapot is behúzott.

D LIGA

Gubán Tamás háromszor is előnybe került az első öt lyukon, 3-2-es vezetését a tizenegyesen növelte 4-2-re. Bojtos Gergő zárkózott, meccsben volt a legvégéig, hiszen az utolsó két lyuknak 5-4-ről vágtak neki, de az eredmény már nem változott. Balogh István ki nem állása miatt Orovecz Róbert 5-0-val nyerte kettejük párharcát.

E LIGA

A negyedik forduló kedden kezdődik és június 27-ig bonyolítható. A páros sorozat harmadik fordulója szerda este ér véget.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!