Történelmet írt Bacskai Bence, első magyarként Major tornát nyert
bacskaibence szlovák open

A szlovákiai Cseklészen rendezett, háromnapos footgolf verseny az idei második kiemelt, FIFG 1000 pontos, úgynevezett Major torna volt, amit most először magyar játékos nyert. Bacskai Bence két rúgásnyi előnnyel győzte le a világ legjobbjait.

Az első nap után a sportág első világbajnoka, Lengyel Béla (Royal Budapest) állt a mieink közül a legjobban, hármas holtversenyben vezette a mezőnyt. A második nap után Lengyel a 9. pozíciót foglalta el, Bacskai Bence (szintén Royal Budapest) viszont hatalmasat lépett előre, másodikként várhatta a vasárnapi döntő napot. Ott egy rúgás hátrányból indult a cseh Josef Nemeccel szemben, de azt hamar ledolgozta és sokáig fej-fej mellett haladtak. A 18 szakaszos táv utolsó harmadában viszont Bence került előnybe és az utolsó lyukhoz már hárompontos fórral érkezett. Itt már kockáztatnia sem kellett és végül kettővel jobbnak bizonyult a cseh klasszisnál és megnyerte saját maga és Magyarország első Major tornáját.

Bacskai Bence nyerte a szlovák Majort

Lengyel Béla a top 20-ban zárt és a tavalyi Eb-t nyerő, holland Michael Wilkes mögött második lett a 45 év felettiek (szenior) között. Ugyanitt a volt válogatott labdarúgó, Juhár Tamás (UTE) 7., Bodócs András (Eagles) 9., Podusil György (BFGT) 10. lett és rajtuk kívül még négy magyar végzett a legjobb 20-ban.

Lengyel Béla (balról a harmadik) szenior második helyet ünnepelhetett

Egyetlen női indulónk, a fiatal Kuchta Dóra (UTE) az előkelő nyolcaddiként zárt, míg a junioroknál Sipőcz Artúr (Kastélydombi SE) a képzeletbeli dobogó harmadik helyére állhatott.

Sipőcz Artúr (jobbról a második) a harmadik legjobb utánpótláskorú versenyző lett

A csapatversenyben Szlovákia és Csehország mögött hazánk harmadik lett.

Az egyéniben legjobb négy magyar: Borbély István, Bacskai Bence, Lengyel Béla és Nagy Balázs

EREDMÉNYEK

A világ legjobbjai számára a következő nagy verseny a FIFG 500-as besorolású, Hungarian Footgolf Open lesz a jövő héten, a büki Greenfield Golf Clubban.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!