Csak a szétlövés döntött az elsőségről
JuharTamas

Tavasz végéhez képest szeles, hűvös és esős időben rendezték a HUN Footgolf Trophy Tour 5. fordulóját a Balatonudvariban található Balaton Golf Clubban. Az első hely sorsa csak playoff után dőlt el.

A mezőny első felének viszonylag száraz időben kellett végigmennie a Balaton Golf Club Eagle pályáján, délutánra azonban heves esőzés lepte el és meg a száznál több indulóból álló mezőnyt. A legjobb eredmény így is -5 lett, amit a két UTE-játékos, Karakas Attila és Juhár Tamás produkált. A szétlövést utóbbi nyerte és kaparintotta meg egyszerre a férfi és szenior kategória első helyét is. A férfiaknál Fazekas Gábor, míg a 45 évnél idősebbeknél Renczés Gábor állhatott a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

Férfi kategória:

I. Juhár Tamás

II. Karakas Attila

III. Fazekas Gábor

Szenior kategória:

I. Juhár Tamás

II. Karakas Attila

III. Renczés Gábor

A hölgyeknél most sem fért kétség Ujvári Izabella győzelméhez, a második helyen Dreilinger Andrea zárt, míg klubtársai túlórára kényszerültek és a szétrúgást Nagy Vivien nyerte Kuchta Dóra ellen és lett így harmadik. A legjobb, 45 év feletti hölgy Bölcsföldi Ágnes lett.

Női kategória:

I. Ujvári Izabella

II. Dreilinger Andrea

III. Nagy Vivien

Női 45+

I. Bölcsföldi Ágnes

A juniorok közül Sipőcz Artúr par alatt teljesítette a pályát, amivel meg is nyerte az utánpótláskorúak kategóriáját. Nem sokkal maradt el tőle Palásti Dávid és Kenéz Dániel, akik a második, illetve harmadik helyen zártak.

Junior kategória:

I. Sipőcz Artúr

II. Palásti Dávid

III. Kenéz Dániel

Szenior 55+

I. Karakas Attila

II. Tóth György

EREDMÉNYEK

Örömteli színfoltja volt újfent a versenynek az open kategória, a három flightban újra köszönthetett a footgolftársadalom újoncokat. Igazi csatát hozott a női kategória, ahol szinte végig fej-fej mellett haladt a két debütáns az elsőségért folyó harcban, ahol egyetlen rúgással Bodnár Ágnes bizonyult jobbnak a szintén első versenyén induló Szőke Tímeánál. Az uraknál Erős Gergelyt és Mogyorósi Bencét megelőzve, Abonyi Péter lett a győztes.

Open kategória – férfi:

I. Abonyi Péter

II. Erős Gergely

III. Mogyorósi Bence

Open kategória – női:

I. Bodnár Ágnes

II. Szőke Tímea

A HUN Footgolf Trophy Tour hatodik fordulója, a legnagyobb idei verseny lesz, a FIFG 500-as Hungarian Footgolf Opent június 10-12-ig rendezik a büki Greenfield Golf Pályán. Ennek nevezési határideje: május 30!

Hírlevél

ne maradj le semmiről!