Balán a lőrinci menő, Óvádi az első hendikep győztes
Balán Gábor

A St.Lőrinc Golf Club pályáján rendezték a Prémium HUN Footgolf Trophy Tour 1. fordulóját, azaz a 11. szezonját kezdő országos bajnokság nyitó körét. A Magyar Footgolf Szövetség történelmi napon van túl, a golfhoz hasonlóan ugyanis bevezették a hendikep rendszert, még érdekesebbé téve a versenysorozatot.

Többnyire napos, ám szeles napon van túl a közel 130 fős footgolf mezőny, ahol az újoncoknak és sportággal ismerkedőknek létrehozott Open kategória hat flightot megtöltő népes tábora rajtolt elsőként. Az itt már rutinosnak számító Krizbai Ádám és Oroveczné Vörös Dorina szerezte meg a győzelmet.

A Pro kategóriában az abszolút versenyt a tavaly tavaszi lőrinci játéknaphoz hasonlóan Balán Gábor nyerte, miután playoff során gyűrte le a szintén -6-os eredményt produkáló Mészáros Ramónt. A harmadik helyen (egyúttal a szenior első pozícióban) Balázsi Csaba zárt, miután jobban bírta idegekkel Lengyel Bélánál a szétrúgás végi „tizenegyeseket”. A férfiaknál Balán és Mészáros mögött a tavalyi világbajnok Bacskai Bence lett a harmadik, a szenioroknál Balázsi és Lengyel mellé Papp Péter fért még fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

Az 55 év felettiek között a korosztály két újonca, Csőre Csaba első, Biró László második helyen nyitott, Bársony Farkas futott be harmadikként.

A hölgyeknél szoros versenyben Nagy Anett nyert az egy szezont kihagyó, korábbi bajnok Dreilinger Andrea és Bacskai Anna előtt. A junioroknál a címvédő László Benjámin rögtön győzelemmel startolt, megelőzve a hosszú idő után visszatérő Palásti Dávidot, valamint a szárnyait még csak majd most bontogató Réthy Sámuel és Péterhegyi-Becsei Zente előtt.

A magyar szövetség mindig híres volt úttörő újításairól. Idén sem volt ez másképp, minekután a golfból átvett és hosszú hónapok hosszas tanulmányozása, elemzése, adatgyűjtése és fejlesztése révén a golf szövetség által is használt GOLFIGO rendszerrel együttműködve bevezette az úgynevezett hendikep rendszert. Ezzel a játékosok tudásának és aktuális formájának közös metszetét alkotva kapunk pillanatnyi képet a játékosokról. A rendszer automatikusan számolja a játékosok HCP értékét, miután az elmúlt két év szövetségi versenyeinek adatait feldolgozva megalkotta a játékosok hendikep számát, mely már a mai verseny után is változott. Minden Pro kategóriában díjazták az így kiértékelt nettó eredményeket a szokásos bruttó mellett. Mind közül kiemelkedett a tavaly debütált Óvádi László teljesítménye, aki rengeteget javítva eddigi eredményein, utcahosszal nyerte meg a nettó versenyt.

A szövetség versenyeit ezen túl egyébként a vadiúj és hamarosan teljes egészében átadadandó FootGOLFIGO felületén lehet megtalálni.

EREDMÉNYEK

A Prémium HFTT második fordulóját Zircen rendezik szűk egy hónap múlva, április 20-21-én.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!