Balázsi Csaba nyerte a match play opent
Balázsi Csaba

Az egyéni Footgolf Match Play Open 2021/2022-es szezonjának négyes döntőjét bonyolították vasárnap Kisorosziban, a Magyar Golf Club Albert pályáján. A nap és egyúttal a kiírás nyertese Balázsi Csaba volt.

Elődöntő

Mayer – Papp: 6-1

Papp Péter szakaszgyőzelemmel nyitotta az elődöntőt, de arra talán ő maga sem számított, hogy ennél több részsikert nem tud felmutatni a folytatásban. Mayer Zoltán az ötösön egyenlített, a meccs felénél pedig 3-1-re vezetett. A folytatásban is csak ő volt eredményes és a tizennégyesen, 6-1-es állásnál el is dőlt a mérkőzés.

Balán G. – Balázsi: 3-7

Az első két szakaszon kialakult 1-1-ről Balázsi Csaba lépett el és négy lyuk után 3-1-re vezetett. Sok ikszet követően Balán Gábor a tizenegyesen egalizált (3-3). Ezt követően viszont Balázsi 4-0-s rohamot indítva eldöntötte a második elődöntőt és a tizenötösön lezárta a lényegi kérdéseket.

A négyes döntő résztvevői: Balán Gábor, Balázsi Csaba, Papp Péter és Mayer Zoltán

Döntő:

Balázsi – Mayer: 5-2

A finálét a páros versenyeken általában közösen induló és egymást jól ismerő Balázsi és Mayer vívhatta. Előbbi határozottan jobban kezdett, hiszen hét lyuk után 3-0-ra vezetett. Ezt követően született Mayer első pontja, de Balázsi hamar visszaállította a hárompontos különbséget. A tizenhármason ismét csak kettő volt köztük (4-2), de a hajrában a tizenhatost nyerő Balázsi örülhetett, az egyenes kieséses szakasz négy mérkőzésén csupán nyolc szakaszt elbukva lett az FMPO 2021/22-es kiírásának győztese.

Bronzmérkőzés:

Papp – Balán G.: 4-7

Az első két szakasz adok-kapokját követően (1-1) Balán tudott előnyt kicsikarni, és hat szakasz után 1-4-re vezetett. Papp feljött egy pontra (3-4), de a második kilencet Balán kezdte jobban, és 6-3-ra is vezetett. A hajrá előtt Papp még kettőre zárkózni tudott, de a tizenhatos elvesztése után (4-7) már nem volt esélye a döntetlenre, így Balán Gábor lett a sorozat bronzérmese.

EREDMÉNYEK

Hírlevél

ne maradj le semmiről!