A Bendly-Török duó nyerte a páros match play opent
Bendly András és Török Tamás

Szombaton, a Kisorosziban található Magyar Golf Club Albert pályáján bonyolították a párosok számára első ízben kiírt Footgolf Match Play Open négyes döntőjét, amit a Bendly András-Török Tamás kettős nyert.

Elődöntő

Bőhm-György J. – Füzesi-Karakas: 4-3

Füzesiék kétszer is megszerezték a vezetést az első kilencen (0-1 és 1-2), de a 10. lyukhoz már 2-2-es állás tudatában készülődhettek a kezdőrúgások elvégzéséhez. György Jánoséké lett a tizenegyes és a tizenötös (4-2), de így is izgalmas lett a vége. A tizenhatost ugyanis Karakasék nyerték (4-3) és még két szakasz hátra volt. Ezeken azonban ikszeltek, ami Bőhmék továbbjutását jelentette.

Bendly-Török – Flink-Zsuppán: 5-2

Az első kilencen nem tudott szakaszt nyerni az újpesti duó, amit a Bendly-Török kettős három pontra váltott ez idő alatt. A 10. lyuk után megszületett Flinkék első pontja (3-1), de jött is hamar a válasz (4-1), Törökék pedig kettőnél közelebb nem engedték ellenfelüket a folytatásban és a tizenhatoson kialakítva a végeredményt, bejutottak a döntőbe.

Döntő:

A fináléba jutottak: Bőhm Zoltán, György János, Bendly András és Török Tamás

Bendly-Török – Bőhm-György J.: 4-2

Gyors ütésváltással indult a finálé, három lyuk után 1-1-re álltak a döntősek. A nyolcast nyerő Bendly Andrásék fordultak rá minimális előnnyel a táv második felére. Bőhmék a tizenegyesen egyenlítettek és az utolsó öt etapra 2-2-vel vágtak neki a finalisták. A tizennégyesen előnybe kerülő Törökék (3-2) már nem engedtek át több szakaszt, a kiélezett aranycsata csak az utolsó szakaszon dőlt el, amit a tungsramosok nyertek, ezzel történelmet írva, hiszen a sorozat első győzteseinek vallhatják magukat.

Bronzmérkőzés:

Füzesi-Karakas – Flink-Zsuppán: 5-4 (hosszabbítás után)

Hat szakaszon át tartó remit követően Zsuppánék szereztek vezetést, sőt kettővel is mentek féltávnál (0-2). A „fordulás” után Füzesiék 3-0-s szériát produkálva fordítottak (3-2), de az utolsó három lyuknak 3-3-ról vágtak neki. Itt csak döntetlenek születtek, azaz jöhetett a playoff. A három szakaszból az elsőt Karakasék, a másodikat Flinkék nyerték, így az utolsó döntött az újpesti háziderbin, ahol Füzesiék egy rúgással jobbak voltak, így ők lettek a sorozat bronzérmesei.

EREDMÉNYEK

A téli-tavaszi match play szezon egyéni kiírásának utolsó felvonása szintén Kisorosziban lesz vasárnap, mikor a final four során Mayer Zoltán-Papp Péter és Balán Gábor-Balázsi Csaba mérkőzéseket rendeznek a döntőbe jutásért.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!