Óriási csatában dőlt el az elsőség a magyar bajnokság második fordulójában
Juraj Gubáni

Száznál is több játékos állt az elrúgókhoz a HUN Footgolf Trophy Tour második fordulójában, a zsirai Sonnengolf Club pályáján. A szeles, FIFG 100-as versenyt a szlovák Juraj Gubáni nyerte a tavalyi magyar bajnok, Simonyi Gábor előtt.

A szombati edzésnapot jellemző szélsőséges időjárást követően napsütésre ébredt a 109 fős mezőny a magyar bajnoki sorozat második állomásán a nyugati határszélen. A zsirai hosszú pálya teljesítését nehezítette a sokszor orkánerejű szél, miközben szinte egész nap hétágra sütött a nap (igaz, amikor nem, akkor hódara hullott a pályára percekig).

Nem csoda hát, hogy a par 72-es pályát csupán ketten tudták a kijelölt rúgásszámnál kevesebb érintésből teljesíteni. -2-es eredményével a szlovák Juraj Gubáni volt a legjobb, ezzel a második fordulóban is ő bizonyult a legjobb külföldi játékosnak, míg a magyar bajnoki pontversenyben a tavalyi bajnok Simonyi Gábor (Eagles) gyűjthette be a maximális pontszámot -1-es eredményével. A harmadik helyet Szabó László (BFGT) szétrúgás után szerezte meg a cseh Josef Nemec előtt.

A juniorok megint megvillantották oroszlánkörmeiket, Németh Áron (Eagles) a 26. legjobb eredményt érte el a mezőnyben, amivel természetesen az utánpótláskorúak legjobbjának bizonyult. A hölgyeknél Kuchta Dóra (UTE) élete első győzelmét aratta bajnoki fordulón, Klaudia Nemcovát és a tavalyi első, Dreilinger Andreát megelőzve.

Kókai Ferenc (Royal Balaton) duplán örülhetett, megnyerte a szenior kategóriát és a HUN Footgolf Trophy Tour férfi mezőnyében is a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott.

Az 55 fölöttiek aranycsatája is izgalmasan alakult, Karakas Attila (UTE) és Tóth György (Milan) holtversenyben végzett, végül előbbi kaphatta meg az elsőnek járó trófeát.

Az open kategóriában az első körhöz hasonlóan, Erős Gergely bizonyult a legjobbnak.

EREDMÉNYEK

Hírlevél

ne maradj le semmiről!