Beindul a harc a továbbjutó helyekért
FMPL

Óriási csatározás várható a párosok match play küzdelmeiben, túl van a mezőny négy fordulón.

A csoport

Podusilék kétszer is vezettek az elején, de a László család kétszer is egyenlített. A második kilencre fordulva négyből háromszor jobbak voltak és átvették a vezetést, ezzel elmentek hárommal (5-2). Pappék 5-3-ra még feljöttek, de a 16-oson Lászlóék megadták a kegyelemdöfést. Simonyiék és Cziffráék nem jutottak dűlőre az első kilencen (2-2). A 11-es és 14-es között hármat nyerő Lengyelék kerültek megnyugtató fórba a hajrá előtt (5-2) és a hárompontos különbség meg is maradt a végére. A meccs első harmadát 3-0-ra nyerő Némethékhez kétszer is feljött kettőre a Császár-Szabó duó, de ennél közelebb nem tudott férkőzni és a 15-ösön véget ért a meccs érdemi része.

Az utolsó forduló előtt még az első négy helyezett reménykedhet továbbjutásban, ráadásul egymás ellen játszanak. Némethék Podusilékkal, Lengyelék Lászlóékkal találkoznak.

B csoport

Lassan indult be Katonáék és Ujszásziék meccse, csupán három lyukon született döntés az első kilencből. Ekkor még Horváthék álltak jobban, sőt, még a 11-es után is vezettek 3-1-re. Egy 4-0-s rohammal azonban Pappék fordítottak és a három pontot is begyűjtötték. Megszerezte első győzelmét a Gubán-Kurdi kettős. Csőrééké volt az első pont, de a meccs felénél már a BFGT kettőse vezetett 3-1-re. Hattal a vége előtt hárommal mentek, és ugyan három lyuk volt vissza, mikor 4-3 szerepelt a kártyákon, újabb pont már nem született egyik részről sem. Bendlyék játék nélkül kaptak három pontot, Mayer sérülése miatt ők nyertek Balázsiék ellen.

Sipőczék továbbjutottak egy meccsel a csoportkör vége előtt, a második helyre Ujszásziék és Törökék pályáznak.

C csoport

Nem hozott sok pontot a még nyeretlen Bőhmék és a kettőből egyet nyerő Hajdaráék meccse. Utóbbiak 2-0-ra hozták a meccs első felét, 10 szakasz után pedig hárommal vezettek. Ugyan Györgyék még szépítettek a 16-oson (3-1), de a 17-esen kialakult iksz eldöntötte a három pont sorsát. Gelencsérék és Hofferék meccse változatos csatát hozott. Előbbiek kétszer is vezettek, majd az újoncok fordítottak (3-2). Féltávnál megint az EMFGSE kettőse állt jobban (3-4). Az adok-kapokban Herjeczkiék következtek és vezettek a 11-es után 5-4-re. Ekkor még egalizáltak Molnárék (5-5), de miután Hofferék megint vezetéshez jutottak, már nem jött újabb fordulat, csak kegyelemdöfés a 18-ason. Flink és Zsuppán most sem hibázott. Ezt egy félidei 3-0-val alapozták meg Spáthék ellen, akik első pontjukat akkor szerezték, mikor a Vasas csapata a 14-es után már fogadhatta a gratulációkat (5-0).

D csoport

Csatáriék 3-0-s rohammal indították a meccset Karakasék ellen, akik hamar reagáltak és a 9-es után egy pontra voltak csak ellenfelüktől (4-3). Kettővel a vége előtt is ennyi volt közte (5-4), de a 17-est behúzták Szabóék, így a három pont is az övék lett. Sokáig semmi sem jelezte, hogy nagyarányú győzelmet aratnak Pöszmeték Dreilingerék ellen, ugyanis csupán egy pont született az első 11 szakaszon. Innentől viszont egymás után hatszor voltak jobbak Rigóék és nyerték meg a mérkőzést. A Ferencz-Hinora – Bodócs-Lévai meccset nem játszották le.

Az ötödik fordulót csütörtöktől június 19-ig lehet lejátszani.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!