Négy száz százalékos maradt
FMPL

A feléhez ér az Egyéni Footgolf Match Play League küzdelemsorozata, ahol kezd kirajzolódni, kik lesznek harcban a ligák feljutó vagy első helyeiért és kik harcolnak majd a bennmaradásért a folytatásban.

A Liga

Elveszítette makulátlan mérlegét az éllovas Szabó László. Pedig még 8 lyuk után is 3-0-ra vezetett, de a meccs közepe Papp Péteré volt és már ő állt jobban a hajrához érve. Hét szakasz alatt hat pontot termelve 6-3-ra fordított, Szabó pedig már nem tudott egyenlíteni. Cziffra Zoltán jóformán állva hagyta Vígh Pétert, 10 szakasz után 5-0-ra vezetve. A második kilenc már jobban sikerült Víghnek, de csak kozmetikázni tudott az eredményen. György Dániel utolérte pontszámban Renczés Gábort, miután a hajrában le tudta győzni. 2-0-ról Renczés még utolérte Györgyöt, sőt, fordítani is tudott. György a 16-ost hozva módosította 3-3-ra az állást, hogy aztán az utolsó lyukon eggyel jobb legyen. Mayer Zoltán sérülés miatt nem tudott kiállni Bodócs András ellen, Lengyel Béla és Balán Gábor nem játszotta le a mérkőzését.


B Liga

Juhár Tamás továbbra is hibátlan. 10 lyuk után 6-0-ra vezetett Török Tamással szemben, aki ugyan visszajött a meccsbe, de 6-2-nél közelebb nem tudott férkőzni. Podusil György három szakasz után 2-0-ra vezetett már Ujszászi Balázs ellen, aki hamar szépített és féltávnál is egy volt közte (3-2). Podusil aztán egy hatból négyet nyerő szériát villantva behozhatatlan előnyre tett szert és elkezdett zárkózni az élmezőnyhöz. Molnár Attila kihasználta Sipőcz Béla eleinte elkövetett hibáit és 8 lyuk után 6-0-ra vezetett. Ez a távolság aztán elkezdett csökkenni, hárommal a vége előtt 6-4 állt a papíron. Az utolsó három aztán újra Molnár részsikereit hozta, három pontot eredményezve számára. Hosszas tapogatás után Nagy Balázsé volt az első részsiker, de a meccs közepe Balázsi Csabáé volt, aki az utolsó hat lyuk előtt 3-1-re vezetett. Innen hol eggyel, hol kettővel vezetett a Masters címvédője, míg el nem fogytak a lyukak. Csupán egy-egy lyuk dőlt el az első kilencen Csatári Zoltán és Pap Ferenc meccsén. A fordulás után Pap ellépett egy 3-0-s rohammal, de Csatári az utolsó 5 szakaszt egytől egyig megnyerte és nagy feltámadást produkálva szerzett három pontot.


C Liga

Lassan indult be Gubán Tamás és Orovecz Róbert lassan klasszikussá váló derbije. Gubán vezetett előbb kettővel (2-0), majd szépen lassan elhúzott és már 3-1 és 5-2 is állt a kártyán. A hajrá Oroveczé volt, és a 17-es után 5-4 volt az állás, de a végén egy döntetlennel Gubánhoz vándorolt a három pont. Az eddig veretlen Nagy István hét lyuk után már 4-0-ra vezetett Cziráki Csaba ellen, aki a 8-ason ugyan szépített, de Nagy nem állt le és a 14-esen le is zárta a meccset. Zsidai Krisztián nagyon megnyomta az elejét a sérülésből lábadozó Tóth György ellen és azzal, hogy 7 szakasz után 6-0-ra vezetett, nagyjából el is döntötte a meccset. Ugyan 6-1 volt az állás héttel a vége előtt, de különbség már nem csökkent. Pontszegény első „félidőt” produkált Póka Viktor és Kurdi Tamás (1-2). A második is kiegyenlített játékot hozott, ahol Póka fordított, majd jött Kurdi egyenlítése. 3-3-ról a 17-esen mozdult ki a meccs egálról, ahol Póka volt jobb és ezt a minimális előnyt meg is tartotta a végéig. Hosszabbítás döntött Szabó Krisztián és Ferencz Róbert meccsén. Szabóé lett az első két lyuk, majd a 8-as után már Ferencz vezetett 4-2-re. A 14-esen érte utol Szabó, majd szerzett előnyt a 17-esen, hogy aztán Ferencz egyenlítsen a legvégén. A playoffot Ferencz nyerte, míg ezzel Szabó megszerezte első pontját a sorozatban.


D Liga

Kollár Dániel kezdte jobban a csoportrangadót Horváth Attila ellen és hamar elment hárommal. A 13-ason már csak egy maradt az előnyből (4-3). A 16-ost nyerte Kollár, a 17-es Horváthé lett, az utolsón ikszeltek, így izgalmas végjátékban Kollár maradt száz százalékos. Alaposan belenyúlt az élmezőny alakulásába Szmolicza Gábor László Barnabás elleni győzelmével. Féltávnál ikszre álltak (2-2), majd Szmolicza másodszor is elment kettővel, ráadásul a 16-oson háromra növelve a fórt, el is döntötte a három pont sorsát. Gyors adok-kapok után hosszú szünet következett Katona István és Krizbai Ádám meccsén. A 9-esen volt aztán jobb Katona, majd a második kilencen csak ő volt eredményes, így megszerezte első győzelmét. Császár Zoltán és Vörös Dávid nem játszotta le a mérkőzését.

Az ötödik fordulót keddtől június 17-ig lehet bonyolítani.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!