Bonyolódik a helyzet a párosoknál
Footgolf Match Play Open

Megvannak az első továbbjutók a Páros Footgolf Match Play Open csoportkörében, de elképesztő izgalmak várhatóak még több csoportban is.

A csoport

A továbbjutásról döntött a hatpontos derbi Ferencz és Hinora, valamint Hajdara és Sipőcz között. Előbbiek győzelmi kényszerben léptek pályára. Viszont nem kezdtek jól és Hajdaráék négy szakaszt követően 3-0-ra vezettek. A nyolcason jött a szépítés Ferenczéktől, és ugyan 5-2 is volt az állás már Sipőczéknek a hajrához közeledve, csak a végén dőlt el a meccs, a 16-oson kialakult iksz hozta meg a három pontot a kastélydombi footgolfosoknak.

Ezzel a Csatári-Szabó és a Hajdara-Sipőcz páros továbbjutott, Hinoráék a két legjobb csoportharmadik helyéért lesznek még harcban, az ugyanis még továbbjutást ér.

B csoport

Semmi nem dőlt még el a B jelű négyesben. A Balázsi-Mayer kettős nem állt ki Kárpáti és László ellen, így mindenki számára éles maradt a végjáték a csoportban. Ebből a „botlásból” Dreilinger és Nagy profitált a leginkább. Hét lyuk után 3-0-ra vezettek Pivarcsek és Tóth ellen. A milanosok szépítettek és kettőre is feljöttek (5-3 a 14-es után), de a 15-öst nyerő Nagyék 6-3-ról már nem hibáztak és beérték Mayeréket pontszámban.

C csoport

Maradt száz százalékos a Lengyel-Simonyi kettős. A nemrég a Mastersre is bejutó Papp Richárd oldalán a juniorkorú Koreny Joahimmal sokáig állták a sarat (0-0 két lyuk után és 0-3 11 szakaszt követően), de aztán Simonyiék beindultak és végül hatpontnyi különbséggel maradtak veretlenek. Hegyi és Weiszenberger jól rajtolt, nyerték az első szakaszt, de Palásti és Zsidai gyorsan fordított. Öt lyuk után már utóbbiak vezettek 3-1-re, féltávnál meg 5-2-re. Innen pedig már csak ők szereztek pontot és összesen 11-ig meg sem álltak.

A fő kérdések ezzel el is dőltek, Lengyelék és Zsidaiék készülhetnek a tavaszi folytatásra, a többiek a csoportharmadik hely megszerzésében reménykedhetnek még.

D csoport

Őrült végjáték várható a D csoportban. Hatalmas meccset produkált ugyanis a Papp Péter-Podusil és a Bársony-Vörös páros. Előbbiek a meccs feléig hárompontos fórt szorgoskodtak össze úgy, hogy Podusil sérülten tudta csak vállalni a játékot. Így is vezettek 3-0-ra hattal a vége előtt. Egy 3-0-s sorozattal azonban Vörösék egalizáltak. A 16-ost Pappék nyerték és mivel az utolsó kettőn ikszeltek, övék lett a három pont. Ezzel előztek is, de az első és a harmadik között csak három pont a különbség. Főfai és Ujszászi áll a legjobban, ráadásul ők még mindkét riválissal megmérkőznek, míg a másik két duónak már csak egy mérkőzése van hátra.

E csoport

Nagyarányú győzelmet aratott a Gubán-Kurdi kettős Bodócs és Lévai ellen. Bodócs sérülése miatt a szakaszok több mint felét Lévai egyedül kellett, hogy lejátssza. Gubánék ezzel tovább is mentek, a második hely pedig a két Németh, valamint Lévaiék között dől majd el.

F csoport

Az apa-lánya páros már nem juthat tovább az egyenes kieséses szakaszba. Ezen reményüket a Bendly-Török páros húzta keresztül. Hét lyuk után ugyan még csak kettővel vezettek, de aztán szépen-lassan beindult a gépezet és végül héttel tudtak nyerni, ezzel beérték pontszámban az éllovas Flink-Zsuppán párost, de az első helyen állóknak még két mérkőzésük van hátra.

G csoport

A Balán G.-Karakas kettős meccs nélkül nyert és jutott tovább, ugyanis a Fazekas-Póka duó nem állt ki ellenük.

Az ötödik fordulót csütörtöktől két héten át, november 30-ig lehet lebonyolítani.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!