Élesedik a helyzet
FMPL

Már az ötödik fordulót bonyolították az Egyéni Footgolf Match Play League sorozatban. Így állnak az egy az egy ellen játszók túl a sorozat felén.

Vígh Péter nyerte a veretlenek derbijét. Pontszegény mérkőzésen 2-0-ra vezetett Lengyel Béla ellen öt lyuk után, majd kilenc szakasznyi iksz következett. Lengyel első pontját 3-0 után a tizenhatoson szerezte és a tizenhetes lyuk remije után Vígh már a három pontnak örülhetett. Az élen most már Bacskai Bence áll, aki maradt száz százalékos, köszönhetően a Bodócs András ellen bemutatott jó rajtnak is (4-0 négy lyuk után). Bodócs ugyan ezután szépített, de tíz lyuk után már 8-1 volt a címvédő javára, ahonnan már nem volt visszaút. Pap Ferenc egyre nehezebb helyzetbe sodródik a bennmaradásért folytatott harcban, ötödik nekifutásra sem tudott nyerni, pedig 2-0-ra is vezetett és a 13-as után is ő állt jobban (3-2), de a végén Mayer Zoltán fordítani tudott. A klubtársak rangadóját Szabó László nyerte Podusil György ellen. Jó rajtja megalapozta a sikert (3-0). 4-2-vel fordultak rá a második kilencre, ahol egy 4-0-s szériával Szabó eldöntötte a mérkőzést. Alsóházi rangadót nyert az elitligában Renczés Gábor Papp Péter kárára. Nyolc lyuk után 2-2-re álltak, ahonnan Renczés tudott ellépni, olyannyira, hogy Papp harmadik pontját már 6-2-nél, a tizenhetesen szerezte, amikor már eldőlt a találkozó.

A LIGA

Mikulik Norbert fontos meccset nyert a bennmaradásért folyó harcban a feljutáshoz közelebb álló Ujszászi Balázs ellen. Már az elején vezetett, majd hol eggyel, hol kettővel állt jobban menetközben és végül háromra duzzasztotta fórját és lett gazdagabb három ponttal. Biró László négyszer is vezetést szerzett, mégis pont nélkül maradt, mert György Dániel mindannyiszor egyenlített, sőt 3-5-ről állt fel és a hajrában nyert 6-5-re. Balázsi Csaba is menekülőre fogta és el is lépett az utolsó helyről. Mondjuk ennek mostani ellenfele, Csatári Zoltán biztos nem örült, mert őt már meg is előzte Balázsi. Pedig öt szakasszal a vége előtt még Csatári állt jobban (3-4), de a hajrában Balázsi nem vesztett lyukat és hármat meg is nyert, ami három pontot ért számára. Nagy Balázs így például máris bajba került, miután nem tudta megállítani az eddig makulátlan mérleggel bíró Cziffra Zoltánt. 2-0-nál szerezte első pontját, de a másodikat csak a tizenhatoson (6-2), amikor már nem volt esélye a meccs megnyerésére.

Nagy és Cziffra

Rigó Zsolt mérkőzés nélkül jutott három ponthoz, miután Érchegyi Csaba nem állt ki ellene.

B LIGA

Balán Gábor szinte végig vezetett Molnár Attila ellen, de kétpontos hátrányból Molnár utolérte a tizenötösön a száz százalékos mérleggel bíró riválisát. A csata a tizennyolcason dőlt el, ahol Balán volt jobb és nyert végül 5-4-re. Zsuppán Péter tapad az éllovasra, Szinte András pedig igen jól kezdett, tán fel is csillant előtte az első győzelem lehetősége (kétszer is vezetett kettővel a táv első harmadán). A meccs felénél már Zsuppán állt jobban (4-3) és ugyan az utolsó három lyukhoz 7-5-tel érkeztek, egyenlíteni már nem tudott Szinte. A két hárompontos derbije után sem László Barnabás, sem Kurdi Tamás nem tudta a másikat leszakítani, miután 18 szakasz után 6-6-ra végeztek, ezzel 1-1 pontot biztosan szerezve. A pluszpontot a hirtelen halál második szakaszán László kaparintotta meg, így már ötpontos. Szintén a hosszabbítás döntött a Nagy István-Albert László mérkőzésen. Nagy jobban rajtolt és 3-0-ra vezetett, sőt, három lyukkal a vége előtt 5-2 volt a javára. Albert egy 3-0-s rohammal hosszabbításra mentette a találkozót, de a hirtelen halált egy rúgással Nagy nyerte, második ráadásos meccsét nyerve, míg Albert másodszor bukta el a playoffot. A két hatpontos meccsét Bogár Krisztián nyerte. Bár Sipőcz Béláé volt az első pont még a meccs elején, többször nem tudott elcsenni pontot Bogártól, aki gyorsan fordított és hat szakaszgyőzelemmel behúzta a mérkőzést.

C LIGA

Nem csak nevében volt rangadó a két élen álló derbije. Kovács János úgy tűnt, behúzza a meccset és ellép üldözőjétől, de Cziráki Csaba 2-5-ös hátrányból az utolsó négy szakaszt nyerve fordított és 6-5-ös győzelmével meg is előzte Kovácsot. Szabó Krisztián megszerezte első győzelmét a sorozatban, ehhez pedig saját magát is legyőzte, ugyanis egyéni pályacsúcsa is kellett ahhoz, hogy az eddig két győzelmet számláló Tóth György ellen nyerni tudjon. Sétagaloppnak így sem volt nevezhető, hiszen csak az utolsó szakaszon dőlt el a három pont sorsa. Hajszálra volt Pusztai Tamás első győzelmétől, és ugyan nem tudtak elszakadni egymással Török Tamástól, de az utolsó lyuk előtt ő vezetett 5-4-re. Török hosszabbításra mentette a meccset, majd ott az első szakaszt nyerve két ponttal gazdagodott. A kezdeti adok-kapok után (2-2) Juhár Tamás tudott ellépni a Széll Csaba elleni meccsen és vezetett a „félidőben” 4-2-re. Hattal a vége előtt már néggyel vezetett és innen már nem is engedte ki kezéből a győzelmet. Ferencz Róbert meccs nélkül jutott három ponthoz, a sérült Kiss Gyula nem tudott kiállni ellene.

D LIGA

Sokáig nem állt rosszul Kun Gábor szénája a feljutó helyen álló Orovecz Róbert ellen, négy lyuk után csupán 2-1 volt Orovecz javára az állás, de Kun innentől nem szerzett pontot és ezzel megpecsételődött a sorsa, míg az UTE játékosa sorra gyűjtötte be a részsikereket. Balogh István harmadszor sem állt ki, így a kizárás sorsára jutott, a mezőny négyfősre redukálódott az E ligában.

E LIGA

A hatodik forduló kedden kezdődik és augusztus 8-ig bonyolítható. A páros sorozat ötödik fordulója szerda este ér véget.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!