Jön a hajrá a párosoknál
FMPL

Már csak két forduló van hátra a páros match play sorozat csoportköréből, hatalmas csata várható a továbbjutó helyekért.

5. forduló

A csoport

A továbbjutó helyen álló Bodócs-Lévai és Papp-Podusil kettős játszotta a forduló rangadóját. Papp Péterék a meccs első harmadában már 4-0-ra elléptek, féltávnál is 5-1-re mentek. Innen küzdötték vissza magukat Lévaiék 5-3-ra, de már nem tudtak egyenlíteni és újabb szakaszokat nyerni. Folytatódott a Kenéz család elképesztő pechszériája. Ötből háromszor játszottak idáig döntetlent és mindannyiszor elbukták a playoffot. A Kálló-Sain duó ellen igazi adok-kapok ment 3-3-ig, majd az utolsó három lyukon nem jutottak dűlőre, de a hirtelen halált utóbbiék nyerték. Németh Gábor és Németh Péter csatlakozott a továbbjutásért csatázók népes táborához, igen sűrű lett a második (vagy harmadik) helyért küzdők mezőnye. Ehhez az is kellett, hogy nagyon jól kezdjenek Kárpáti és László ellen (3-0 négy lyuk után). Ekkor jött a tungsramos szépítés, de a folytatásban sorra szerezte a pontokat az Eagles kettőse és a tizennégyesen pontot tett a három pont kérdésére. A Bakó A. – Dreilinger N. páros visszalépett, így minden lejátszott és lejátszandó mérkőzésüket az ellenfelek kapják meg 5-0-s gólkülönbséggel.

B csoport

Fél lábbal már a rájátszásra készülhet a Flink-Zsuppán páros, igaz, négy győztesen megvívott meccs után „csak” a hosszabbításban tudtak nyerni. Hajdara és Sipőcz pontszegény mérkőzést produkálva végig méltó ellenfele volt a csoport listavezetőjének. 2-2-vel fordultak a második kilencre, ahol Flinkék a tizenkettesen jutottak előnyhöz, amit Sipőczék a tizenhatoson egalizáltak és mivel több pont nem született, jöhetett a playoff. A hirtelen halál is csak a harmadik szakaszon hozott döntést az UTE kettősének javára. Sokáig nem úgy tűnt, hogy nagyarányú Bogár-Rigó győzelmet hoz majd a Bendly-Török kettős elleni meccsük. Tíz szakasz után 2-2-re álltak még, de a meccs utolsó harmadában egy 5-0-s széria Bogárék felé billentette a mérleg nyelvét. A Gubán-Kurdi kettős meccs nélkül jutott három ponthoz a Hegyi-Weiszenberger páros ellen, ahogy a Füzesi-Karakas duó is, miután Bölcsföldi és Kuts nem állt ki ellenük.

C csoport

Szoros meccsen őrizte meg makulátlan mérlegét a Csatári-Szabó kettős. Pedig Ferencz és Hinora 3-1-re is vezetett már négy lyuk után, de hamar beérték őket és innen fej-fej mellett haladtak. 5-5-ről aztán Szabóék szereztek kétpontos előnyt a hajrában, és mivel a tizenhetesen ikszeltek, ezzel be is húzták a három pontot. Fontos meccset nyert a Cziffra-Pap kettős a továbbjutásért folyó harcban. Be is kezdtek alaposan és hat lyuk után 4-0-ra vezettek a Bársony-Vörös duó ellen. Ekkor jött az első „elnöki” pont, de mikor újra ők voltak jobbak, akkor már nyolc pontja volt az ellennek és már csak három lyuk volt hátra. Már a kör előtt tudható volt, lesz női győztese a fordulónak, miután Bakó Gina Dreilinger Andreával az oldalán az apa-lány páros Pusztai Tamás-Bacskai Anna kettőssel meccselt. Nos, a girl power győzött ezúttal. Sokáig igen kiegyenlített volt a meccs (3-3 a nyolcas után). Innen egy hárompontos rohammal Bakóék voltak kedvezőbb helyzetben a táv utolsó harmada előtt. Ugyan Pusztaiék még minimalizálták a hátrányt, de a hajrában megint Dreilingerék következtek és előzték meg mostani riválisukat a tabellán.

A BAJNOKSÁG MENETRENDJE

A páros küzdelmek ötödik fordulója csütörtöktől három héten át, augusztus 10-ig játszható.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!