Ez volt a rekordok versenye
Ivan Andrej

Először rendezte éves nagyversenyét három különböző pályán és először volt 150-nél több játékos a Hungarian Footgolf Openen. Az 5950 Euró összdíjazású Prémium HUN Footgolf Trophy Tour negyedik fordulóját a szlovák Ivan Andrej nyerte.

A nyitónapon Zsirára látogatott a 19 országból érkezett 160 játékos, hogy aztán szombaton és vasárnap Bükön zárják a tornát. Így a három napon keresztül játszva 3×18 szakaszon dőlt el, ki a legjobb kategóriánként.

Óriási csata bontakozott ki minden kategóriában az elsőségért és a dobogós pozíciókért. Talán csak az 55 év felettiek között kezdett el hamar kirajzolódni, a francia José Guerra akkora előnyt halmozott fel az utolsó napra, hogy nem lehetett utolérni, ráadásul vasárnap is szárnyalt. A dobogóért viszont nagy harc dúlt, a szlovák Jan Holicé lett az ezüst, a török Genc Osman Bayazité a bronz.

A férfi mezőnyben az angolok sokszoros világelsője, a pont Bükön 2021-ben csapat Eb-aranyat nyerő Ben Clarke vezetett egy kör után, de az utolsó napra úgy fordultak, hogy a szlovák Ivan Andrej várhatta a zárást a legkedvezőbb pozícióból. Clarke és Andrej óriásit csatázott a végén, egyenlő rúgásszámmal érkeztek meg az utolsó három lyukhoz. Egyetlen hiba elég volt csupán, hogy a szlováké legyen a trófea, az angolé pedig a másodiknak járó serleg. A legjobb magyar Tajtyi Ákos volt, aki a szlovák Jozef Nemeccel túlórára kényszerült, ugyanis egyenlő rúgásszámmal fejezték be a versenyt. A három szakaszon rendezett playoffban északi szomszédunk versenyzője volt a jobb, így övé lett a harmadik pozíció.

A szenioroknál Lengyel Béla volt a legjobb Zsirán, majd a szlovák Jozef Mráz előzött. Az utolsó napon a sportág első világbajnoka, Lengyel visszavette a vezetést és meg is nyerte a tornát, egyetlen rúgással megelőzve Simonyi Gábort és hárommal Mrázt.

A hölgyeknél Nagy Anett állt az élen az első napot követően, szombaton már a szlovák Klaudia Nemcova feküdhetett le aludni abban a tudatban, az ő neve szerepel az első helyen egy olyan mezőnyben, ahol az egyéni világbajnok, szlovák Lucia Cermakova és a csapatvilágbajnok japán Miura Naoko is ott volt. Óriási csatában (az első és a hatodik között csak öt rúgásnyi volt a különbség) Nemcova jött be elsőnek, míg szétrúgás után a szlovák Rebeka Rezna lett a második, Kuchta Dóra a harmadik.

Szoros csatát hozott az aranyért a szlovén Matic Podgorsek és Badó Máté versenyfutása a juniorok között, végül a szomszédos ország fiatalja kapta a győzelemért járó kupát. László Benjámin jött be itt harmadiknak.

EREDMÉNYEK

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

A magyar bajnokság, a HFTT három hét múlva folytatódik Lakiteleken, ezúttal szombaton, június 22-én, amikor is két kört teljesítenek a játékosok.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!