Fél lábbal elődöntőben a magyar csapat
szenior-csapat

A szenior válogatott óriási lépést tett azért, hogy az éremért játszhasson hétfőn. A vihar ugyan ismét félbeszakította a versenyt, de a negyeddöntőben a norvégok ellen addigra igen megnyugtató előnyre tett szert a válogatott. Szombaton a harmadik egyéni versenynappal folytatódik a világbajnokság Orlandóban.

A péntek a csapatversenyről és megint az időjárásról szólt. A szenior csapat a portugálok kiejtését követően Norvégiával mérkőzött a negyeddöntőben. A felállásban némi változás volt a nyolcaddöntőhöz képest, ez pedig remek rajtot eredményezett. 10 szakasz után a három párharcban 7-0-ra, 7-1- és 3-1-re vezettek a mieink, azaz magabiztosan mentek 3-0-ra, mikor megszólaltak a szirénák és a játékosokat leterelték a pályáról a közelgő villámlás miatt. A mérkőzést vasárnap folytatják, az elődöntők előtt, a mieinket körülbelül két jó szakasz választja el, hogy elcsípjék az elődöntőt. Magyar footgolf válogatott még sosem jutott négy közé világversenyen, ez most sikerülhet a 45 év felettieknek.

Péntek reggel egyébként a csütörtökről maradt szakaszokat pótolták a játékosok a világbajnokságon. Köztük volt Tajtyi Ákos, aki most is remekelt és csupán három rúgásra van a dobogótól. Bacskai Bence továbbra is második. A férfi mezőnyben szombaton húzzák meg a vonalat, ami után már csak a legjobb 100 játékos harcolhat tovább az aranyért. Bacskain és Tajtyin kívül Nagy István van ehhez még a legközelebb, jelen állás szerint egyetlen rúgásra van a legjobb 100-tól, míg Gelencsér Gábor és Szabó László háromra.

A szenioroknál újabb cut jön szombaton, ezt követően 48-an maradnak (Lengyel Béla az igen előkelő negyedik helyről várja a szombati folytatást), míg a nőknél 32-en szállnak csatába a dobogós helyekért kedden, a zárónapon. Az első cut-ot minden szenior és Nagy Anett, az egyetlen női induló is „túlélte”.

A nap 24 órájában zajló élő közvetítést a CTV Sports biztosítja, melyet egy applikáción keresztül könnyen lehet követni.

• Google Store

• Apple Store

A vb eredményei a FootGolf World Cup appon keresztül is követhetőek:

• Google Store

• Apple Store

Vagy az alábbi linkekre kattintva:

Férfi

Szenior

Női

A magyar érdekeltségű hírekről leggyorsabban a facebook oldalunkról értesülhet.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!