Véget nem érő versenynap
Bacskai Bence

A világbajnokság negyedik napja viharszünet miatt nem fejeződött be. A kimaradt szakaszokat pénteken reggel pótolják, de így is elképesztő magyar eredmények születtek. Délután pedig jön a magyar-norvég negyeddöntő a szenior csapatversenyben.

Hektikus napon van túl a negyedik footgolf világbajnokság közel ezerfős mezőnye. Az eddigi leghosszabb napot tudták maguk mögött úgy, hogy mégsem ért véget teljesen a csütörtöki versenynap. A legtöbb figyelmet a játék mellett a radarkép és az időjárás előrejelzés kapta. Hatalmas vihar és villámlás közeledett a térség felé, ezért a szervezők a játékosok egészségét szem előtt tartva (nem beszélve a játszhatóságról) délután felfüggesztették a versenyt. Végül a vihar elkerülte a pályákat, így a játék folytatódhatott. Ez viszont azzal járt, hogy nem tudta mindenki befejezni a 18 szakaszt. Ezt péntek reggel, helyi idő szerint 8 órától pótolják a játékosok (magyar részről Nagy Anett, Tajtyi Ákos és Nagy István érintett).

A második napi eredmények a férfi és női mezőnynél nem véglegesek a fentiek miatt, de Bacskai Bence két nap után -16-os eredménnyel áll, és akármi történik reggel, előkelő helyről várhatja a szombati folytatást (jelenleg a második!). Tajtyi Ákos a második, Nagy István a harmadik legjobb magyar a férfi mezőnyben és ők reggel még újra labdába rúgnak, hogy befejezzék a második kört. Kiemelendő, hogy újabb hole in one-nak örülhettünk, ezúttal Szabó László jóvoltából. A férfiaknál egyébként a harmadik nap után egyszerűsödik le a képlet. Három kör után a legjobb száz száll harcba az elsőségért majd.

A hölgyeknél is lesz reggeli folytatás, ami már csak azért is fontos, mert az elsőségért már csak a két kör utáni eredmények alapján a legjobb 80 versenyző szállhat harcba. Nagy Anett az első kör után a legjobb 10-ben volt, így okkal reménykedhetünk benne, hogy az úgyneveztt „cut”-on belül lesz.

A szeniorok végigvitték a második kört és ott minden magyar megélte a második kör utáni „cut”-ot (itt a legjobb 120-nál húzták meg a vonalat), ráadásul Lengyel Béla egy rúgásnyira a dobogótól, a negyedik pozícióból várja a szombati folytatást.

Lengyel Béla közel a dobogóhoz

A 45 év felettiekre csapatban vár nagy feladat pénteken. Délután a norvég válogatottal játszanak a mieink az elődöntőbe jutásért.

A nap 24 órájában zajló élő közvetítést a CTV Sports biztosítja, melyet egy applikáción keresztül könnyen lehet követni.

• Google Store

• Apple Store

A vb eredményei a FootGolf World Cup appon keresztül is követhetőek:

• Google Store

• Apple Store

Vagy az alábbi linkekre kattintva:

Férfi

Szenior

Női

A magyar érdekeltségű hírekről leggyorsabban a facebook oldalunkról értesülhet.

Élő eredménykövetés

Hírlevél

ne maradj le semmiről!