Hatalmas siker volt az I. Siketek Footgolf Kupa
siketek footgolf

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az I. Siketek Footgolf Kupát a lakiteleki Nimród Footgolf Parkban közel ötven résztvevővel.

Az esemény főszervezője, Kun Krisztián honlapunknak elmondta, a 41 nevezőből 22 a férfi, 10 a női, 8 a szenior és 1 a junior kategóriában indult. A játékosok közül két fő kivételével – akiknek szülei hallássérültek – mindenki hallássérült.

– Már jóval korábban érkeztek a versenyzők, mint általam kiírt találkozási időpont. Ez is bizonyítja, hogy nagyon várták ezt az eseményt. A verseny előtti regisztráció után a játékosok kaptak ásványvizet, csokit, szendvicset és pogácsát. A flightok kialakítása után tartottunk egy gyors szabályismertetőt, majd shotgun rendszerben útjára indítottuk a mezőnyt – mondta Krisztián a nap indulásáról. Érdekesség, hogy az indításnál ilyenkor szokásos dudaszó érthető okok miatt elmaradt, e helyett erős jelzésű fényszóróval indították el a versenyt.

Eredményhirdetésnél mindenki részesült ajándékban: oklevelet és a Magyarock által felajánlott kulcstartót, domború matricát és kitűzőket kaptak a játékosok. A dobogós helyezettek kupákat, Magyarock ajándékcsomagot – baseball sapka, tornazsák, kulacs, sportévkönyv – és a Magyar Footgolf Szövetségtől HUN FootGolf Trophy Tour open kategóriára beváltható vouchereket vehettek át.

A díjakat a Magyar Footgolf Szövetség alelnöke, dr. Bársony Farkas, valamint a Nimród Footgolf SE részéről Mészáros Ramón adta át.

– Összességében kitűnő lehetőség volt ez azon hallássérültek számára, akik kevésbé ügyesek, tehetségesek a labdarúgásban. Szívesen játszanának újból, nagyon élvezte mindenki a játékot. Többen is jelezték, szívesen űzik majd ezt a sportágat a jövőben. Szükség is van arra, hogy a hallássérültek is minél többet sportoljanak. A legjobb sportolási lehetőség egyike a footgolf. Bízom abban, hogy a jövőben versenysporttá alakulhat a siketeknél – összegzett Krisztián.

Ezt az sportrendezvényt a Magyar Footgolf Szövetség, a Fair-way SE, a Nimród Footgolf SE, a Békás Hallás Centrum, a Magyarock és a támogatta.

– A szervezésben való közreműködést külön köszönöm a Fair-way SE elnökének, Bőhm Zoltánnak és az SNH Ifjúsági Klub csapatának – emelte ki a főszervező.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!