Közel százharminc versenyző és tömény izgalom a legvégén
Bacskai Bence

Kitettek magukért a footgolfosok, a százhúsznál is több játékos egész napra birtokba vette a zirci Forest Hills Golf Club pályáját a HUN Footgolf Trophy Tour negyedik fordulójában, ahol az elsőségről csak a szétlövés döntött Bacskai Bence javára Kókai Ferenc ellenében. A top játékosok mellett a hölgyek, a juniorok és az újoncokkal tarkított open kategória versenyzői között is többen ihletett formában játszva értek el kiválóbbnál kiválóbb eredményt.

Az általában szeszélyes zirci időjárás ezúttal kegyeibe fogadta a footgolfosokat és végig szikrázó napsütésben, valamint visszafogott széljárás kíséretében teljesíthették a 18 szakaszt. Sokáig a játékot délelőtt megkezdő Szmolicza Gábor (Royal Balaton), majd Karakas Attila (UTE) tűnt befutónak. Végül utóbbit egy rúgással megelőzve Bacskai Bence (Royal Bp.) és Kókai Ferenc (Royal Balaton) -10-es eredménye bizonyult a legjobbnak. Az egyszakaszos playoffon döntöttek a royalosok az elsőségről, amit Bacskai nyert, Kókai lett a második, Karakas pedig a harmadik.

A szeniorok között Kókai és Karakas mögött a harmadik helyről is szétrúgás döntött, ahol Vígh Péter bizonyult jobbnak Renczés Gábornál (mindkettő Royal Bp.).

Az 55 év felettiek versenyét Karakas nyerte Tóth György (Milan) és Bársony Farkas (Tungsram) előtt.

A hölgyeknél sorozatban másodszor Ujvári Izabella (Nimród) volt a legjobb – par alatt teljesítve a pályát! – Kuchta Dórát és Dreilinger Andreát (mindkettő UTE) megelőzve. A legjobb 45 év fölötti hölgynek Bölcsföldi Ágnes (Milan) bizonyult.

A juniorok nem kifejezés, hogy remekeltek: Sipőcz Artúr (Kastélydombi SE) -6-os eredménye abszolútban is megsüvegelendő, naná, hogy ő volt a legjobb az utánpótláskorúak között. Kenéz Dániel (Nimród) sem panaszkodhat eredményére és második helyezésére, míg a harmadik helyről csak szétlövés döntött Palásti Dávid (Royal Balaton) és Németh Áron (Eagles) között előbbi javára.

Az open kategória eddigi éllovasát, Erős Gergelyt és sokakat meglepett az idén először az elrúgókhoz álló Takács Attila, akinek -5-ös eredményét a legjobbak közül is sokan elfogadták volna ma. Üde szinfoltja volt a mai versenynek a sok újonc, akik közül Janicsek Zsanett a hölgyek, míg Bányik Csaba a férfiaknál dobogóra állhatott. Érdekesség, hogy az éremszerzés utóbbi kettő számára nem ismeretlen érzés, a teqball világbajnok párosáról van ugyanis szó. A hölgyek versenyét egyébként a 3. fordulót behúzó Palásti Kitti nyerte.

EREDMÉNYEK

A HUN Footgolf Trophy Tour, azaz a magyar bajnoki sorozat ezzel már túl van a „táv” egyharmadán. A mezőny két hét múlva a Balatonudvariban található Balaton Golf Clubba látogat, majd június 10-12-ig az év legrangosabb hazai, FIFG 500-as versenyének, a Hungarian Footgolf Opennek ad otthont a Magyar Footgolf Szövetség a tavalyi Európa-bajnokság büki pályáján.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!