Túl a másodikon a mezőny
FMPL

Már a második fordulót bonyolították a Footgolf Match Play League egyéni küzdelemsorozatában. A háromhetes etap után egy biztos: nincs tuti győzelem és idén is lesznek nagy meglepetések.

Vígh Péter folytatja mach playbeli szárnyalását. Nagyarányú, első fordulóbeli győzelme után most hárompontos sikerrel örvendeztette meg magát, Renczés Gábor féltávnál már 6-1-es hátrányban volt, és nem is sikerült már egyenlítenie és két kör után még nincs győzelme. Lengyel Béla sem akar lemaradni Vígh mögött, most is hattal nyert, ezúttal az első körben is pont nélkül maradó Pap Ferencet szomorította. 1-1 győzelemmel a tarsolyában meccselt Bacskai Bence és Podusil György, előbbi hamar megszerezte a vezetést, a végeredmény (7-1) pedig már a 12-esen kialakult. Rangadóhoz méltó összecsapást hozott tető alá Bodócs András és Szabó László. Bodócs hárommal a vége előtt kettővel vezetett, de Szabó hosszabbításra mentette a meccset, amit a hirtelen halálban meg is nyert. Mayer Zoltán úgy nyert 7-6-ra, hogy féltávnál már 6-1-re vezetett Papp Péter ellen, aki hatalmas hajrát bemutatva az utolsó szakaszon a 7-7-ért küzdött, de az ott kialakult döntetlen Mayer sikerét eredményezte.

A LIGA

Cziffra Zoltán Kisorosziban lepte meg a friss Footgolf Match Play Open-győztes Balázsi Csabát és már két győzelmet számlál, míg Balázsi első vereségét könyvelhette el. Csak a playoff döntött az igen fordulatos Csatári Zoltán – Biró László jr. meccsen, ahol utóbbi az utolsó két lyukat nyerve mentette hosszabbításra a derbit, amit viszont előbbi nyert. Végig kiegyenlített meccset produkált Ujszászi Balázs és Érchegyi Csaba, Ujszászi az utolsó lyukat nyerve húzta be második találkozóját. Nagy Balázs hamar megnyugtató előnyre tett szert és hattal a vége előtt 5-2-re vezetett, azonban György Dániel nem csak egyenlített, de az utolsó szakaszt is hozva fordított és bezsebelte a három pontot. Rigó Zsolt ki nem állása miatt Mikulik Norberté lett a három pont.

B LIGA

Balán Gábor lekopírozta előző fordulóbeli teljesítményét, most is 10-2-re nyert, Nagy István ezúttal nem tudott olyan eredményesen footgolfozni, mint tette azt az első körben. Sipőcz Béla sérülésből lábadozva is már két sikernél jár, ezúttal Kurdi Tamás volt az áldozat, akit a végjátékban fektetett két vállra. Alaposan pozitívba fordította gólkülönbségét Molnár Attila, miután meglepte az igen rossz napot kifogó Albert Lászlót. Első győzelmére készült Szinte András és László Barnabás is, egy őrült csatában végül az utolsó szakaszon László volt jobb és szerezte meg első pontjait. Zsuppán Péter meccs nélkül jutott három ponthoz Bogár Krisztián ki nem állása miatt.

C LIGA

Az utolsó lyukig nyitott volt a tungsramos házirangadó Cziráki Csaba és Török Tamás között, amit előbbi nyert meg végül 5-3-ra. Úgy tűnik, Kiss Gyulának idén jobban megy a match, mint a stroke play játék, már második találkozóját is megnyerte, most klubtársát, Szabó Krisztiánt legyőzve, aki pedig a találkozó felénél még bőven meccsben volt. Széll Csaba alaposan meglepte Ferencz Róbertet, és fordulás után alaposan ellépve megkaparintotta a győzelmet egy pontgazdag összecsapáson. Egyenlő erők küzdelme volt a Kovács János-Pusztai Tamás mérkőzés, ami épp ezért hosszabbításba torkollott, a rájátszást pedig Kovács nyerte. Tóth György 2-0-s vezetés után nem nyert több szakaszt, amit kíméletlenül kihasznált Juhár Tamás és így már második győzelménél jár.

D LIGA

Az első körben csak a hosszabbításban vereséget szenvedő Orovecz Róbert ezúttal nyerni tudott, ráadásul a sorozatot magabiztos győzelemmel kezdő Gubán Tamás ellen. Kun Gábor a második körben már több borsot tört ellenfele orra alá, de Balogh István az elvesztett három szakasz ellenére is nyerni tudott, első sikerét számlálva ezzel. Sain Antal visszalépett a sorozattól, mérkőzéseit ellenfelei 5-0-s gólkülönbséggel kapják meg.

E LIGA

A második forduló kedden kezdődik és három hétig bonyolítható. A páros sorozat második fordulója szerdán ér véget.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!