Laura Balestrini a FIFG új elnöke
FIFGofficiallogo

Kedden délután tartotta éves közgyűlését a Nemzetközi Footgolf Szövetség, ahol az amerikai Laura Balestrinit választották elnöknek. A küldöttek döntöttek a britek felfüggesztéséről és több ország felvételéről is.

Az online megtartott közgyűlésen a leköszönő elnök, az argentin Javier de Ancizar után az eddig alelnökként tevékenykedő Laura Balestrinit választották meg a következő három évre. A szlovén Aleks Kravanja és Javier de Ancizar lesz a két alelnök, akiket a török Levent Bas és a norvég Jan Aksel Opsahl Odden segít elnökségi tagként.

A közgyűlés megszavazta, hogy 2023-tól 1200 euróra emeli a tagországok éves tagdíját.

Ahogy az várható volt, Nagy-Britannia szövetségének (UK Footgolf) tagságát felfüggesztette a küldöttség, minden szavazásra jogosult a felfüggesztésre szavazott. Így adatott meg a lehetőség, hogy az önálló szövetségeket felállító brit államok – Anglia, Skócia és Wales – beléphessen. Ezen tagokon túl köszöntötték a közelmúltban felvett új országokat, szervezeteket: Paraguayt, Bolíviát, Törökországot, Norvégiát, Lengyelországot és Dél-Afrikát.

A FIFG elnöksége megerősítette az orosz szövetség felfüggesztését, melyet a GAISF és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság előírásait követve hozott meg, ugyanakkor lehetőséget biztosít az orosz játékosoknak a nemzetközi versenyeken való részvételre, de semleges zászló alatt.

A svájci Guy Pernet tájékoztatta a küldötteket az alakulóban lévő európai szövetségről, melynek elnökségébe még tavaly választották meg Gelencsér Gábort, a FIFG és a magyar szövetség korábbi elnökét.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!