Itt a vége, őrületes izgalmak között ért véget a match play szezon
FMPL

Új bajnoka van az Egyéni Footgolf Match Play League-nek. Drámai körülmények között tudott Szabó László diadalmaskodni az elitligában. A B-ből a két feljutó először szerepel majd az A Ligában.

A LIGA

Lengyel – Bodócs: 4-5

Szabó – Vígh: 8-6

Cziffra – Mayer: 6-7

Bacskai – Renczés: 3-5

Pap – Ujszászi: 5-0

Elképesztően drámaira sikerült az éllovas záró mérkőzése. A kiesés elől menekülő Vígh Péter a 10-es szakasz után már 5-2-re vezetett Szabó László ellen, akinek ekkor igen csak elúszni látszott a bajnoki cím. Az utolsó hét lyukból hatot nyerő Szabó viszont fordított, nyert és várta, hogy alakul a többi mérkőzés a csoportban. A Lengyel-Bodócs találkozó legvégén dőlt csak el, hogy Lengyel Béla kiszáll a bajnoki címért folyó versenyfutásból. Bodócs András elleni meccsén hol egyikük, hol másikuk vezetett, de nem tudtak egymástól ellépni. 4-4 után a 17-est Bodócs húzta be és ezzel a meccset is, miután az utolsón ikszeltek. Az elsőségre jó eséllyel pályázó Mayer Zoltán remekül kezdett (2-0 három lyuk után), de Cziffra Zoltán pillanatok alatt fordított. Féltávnál újra Mayer állt jobban kettővel, a táv utolsó harmadához viszont 5-5-tel érkeztek meg. Hárommal a vége előtt is iksz volt (6-6) az állás és két remi után a 18-ast nyerő Mayeré lett a három pont. A minimális arányú győzelme azonban csak arra volt elég, hogy ugyanannyi pontja legyen, mint Szabőnak, de rosszabb gólkülönbsége miatt a második hellyel kellett megelégednie. A nagyot fordító Szabó Lászlónak hívják a sorozat győztesét 2023-ban.

Renczés Gábor lenullázta a világbajnokot az első kilencen és 3-0-ra vezetett. A végére lett szoros a meccs, az utolsó két lyukhoz érve Bacskai Bence feljött 4-3-ra. A 17-esen ikszeltek, a 18-ast pedig Renczés nyerte, így ő tudott előrébb lépni a tabellán és lett harmadik. Ujszászi nem épült fel sérüléséből, Pap Ferenc így 3 ponttal gazdagodott, de így sem tudott bent maradni, rosszabb gólkülönbséggel esett ki, míg Vígh bennmaradt.

B LIGA

György – Podusil: 3-2

Balán – Balázsi: 2-6

Rigó – Molnár: 0-5

Zsuppán – Nagy B.: 0-0

Egyetlen rúgáson múlt, hogy az utolsó körben pihenő Papp Péter vagy a Podusil Györggyel meccselő György Dániel jut fel az elitligába Balán Gábor mögött. Pontszegény, de annál izgalmasabb derbijüket György Dani úgy nyerte 3-2-re, hogy az utolsó lyukon nagy nehézségek árán mentette ikszre csak a szakaszt. Ezzel pontszámban és gólkülönbségben beérte Papp Pétert, és csupán több nyerte szakasszal – 52 a 43 ellenében – előzte meg Pappot és készülhet a 2024-es elitligás szereplésre. A csoportelsőként feljutó Balán Gábor elszenvedte első vereségét a sorozatban Balázsi Csaba ellen. Pedig rögtön vezetést szerzett az első szakaszon, a hetesen aztán Balázsi vezetett már 3-1-re. A 11-es után már hárommal ment, és innen Balán már csak egy pontot gyűjtött. Rigó Zsolt nem állt ki Molnár Attila ellen, Zsuppán és Nagy nem játszotta le egymás elleni meccsét.

C LIGA

Juhár – Nagy I.: 4-2

Csatári – Ferencz: 8-4

Török – Kurdi: 8-3

Sipőcz – Cziráki: 9-3

Magabiztosan nyerte a harmadosztály küzdelmeit idén Juhár Tamás, egy vereséget szenvedett csupán a szezonban, Nagy István sem tudta megállítani a volt válogatott labdarúgót. Szoros meccset játszottak, féltávig csak egy-egy szakasz dőlt el. A 4-2-es végeredmény már a 14-esen kialakult, utána döntetlenek követték egymást. A legutóbbi fordulóban a kieséstől megmenekült Ferencz Róbert nem tudta feltartóztatni Csatári Zoltánt, aki megragadta az utolsó lehetőséget és a második helyre ácsingózva megnyerte utolsó meccsét. Kiegyenlítettnek indult meccsük, majd a meccs közepén egy 5-1-es periódussal maga felé billentette a mérleg nyelvét és kíváncsian várhatta Török Tamás mérkőzését. Török 3-1-re vezetett négy lyuk után, a meccs felénél pedig háromra növelte fórját (5-2). A hajrához érve két részsikerrel lezárta a meccset Kurdi Tamás ellen, megőrizte második helyét és Juhár mögött ő jutott fel a B Ligába.

D LIGA

Gubán – Hinora: 8-1

Póka – Tóth: 5-0

Zsidai – Kun: 5-0

Imponáló számokat produkálva nyerte végül a negyedosztályt Gubán Tamás. Nyolc meccsen csupán 15 szakaszt veszített, viszont hatvannál többet nyert. Hinora Ferenc ellen is nagyon bekezdett (3-0) és ugyan ekkor jött a szépítés, több lyukat nem engedett már Gubán és megelőzve Orovecz Róbertet, első helyen jutott fel a C Ligába. Tóth György betegség miatt nem tudta vállalni a Póka Viktor elleni játékot, míg Kun Gábor sérülése okán nem állt ki Zsidai Krisztián ellen.

E LIGA

Császár – Pusztai: 3-10

Pusztai Tamás egy 4-0-s rohammal jelezte, egyrészt nem szeretne lemaradni a feljutásról, másrészt az első hely ugye a Mastersre is kvalifikál, így ezt is megcélozhatta. Császár Zoltán néhány döntetlennel jelezte, nem engedte el a meccset az idejekorán összeszedett hátrány ellenére sem és a második kilencen a pontszerzés is beindult részéről, de Pusztai így is begyűjtötte a három pontot. Ezzel fellépett a második helyre, sorsa, ahogy két riválisáé is, kedden dől el. Egyetlen meccs maradt már csak, Vörös Dávid és Horváth Attila egymás ellen dönt a legfontosabb E ligás kérdésekről. Könnyen lehet, hogy csak a gólkülönbség dönt majd az első helyről.

Frissítés:

Vörös – Horváth: 0-5

Vörös Dávid nem tudott kiállni Horváth Attila ellen, így ezzel a három ponttal Horváth nyerte a ligát és kvalifikált a Mastersre, Pusztai is feljutott, Vörös pedig lecsúszott a feljutásról.

A Masters automatikus résztvevői az FMPL 2023-as kiírásából:

A Liga:

Szabó László

Mayer Zoltán

Renczés Gábor

B Liga:

Balán Gábor

György Dániel

C Liga:

Juhár Tamás

D Liga:

Gubán Tamás

E Liga:

Horváth Attila

Címvédőként:

Borbély István

Hírlevél

ne maradj le semmiről!