Izgalmas meccsekkel rajtolt el az egyéni FMPO
Footgolf Match Play Open

A labdarúgó BL-hez hasonló lebonyolítású Egyéni Footgolf Match Play Open hat csoportmeccséből az elsőt bonyolították az elmúlt két hétben. Nincs megállás, mától már a második forduló mérkőzéseit rendezik.

A csoport

A Pappok csatájából a rutinosabb, Papp Péter jött ki győztesen, de az első match playes szezonját kezdő Papp Richárd megnehezítette a korábbi szövetségi kapitány dolgát. Féltávnál ugyan megnyugtató, 3-0-s előnyre tett szert Péter, de a táv második felén kezdett belejönni Richárd, viszont a késői hajrával csak a szépítésre futotta (5-3). Végletekig kiélezett csatát hozott Cziráki Csaba és Hinora Ferenc mérkőzése. Lassan indult be a meccs, már ami a pontszerzéseket illeti. Öt szakasz után Cziráki állt jobban (2-1), de a következő pontra a tizenegyes lyukig kellett várni. Ez és tizenhármas Czirákié lett (4-1), de Hinora így is izgalmassá tette a végét, mivel zárkózott 4-2-re. A tizenhetest nyerő Cziráki végül 5-4-re nyerni tudott a nyitó körben.

B csoport

Pontgazdag találkozó kerekedett a két match play újonc találkozójából. Zsidai Krisztián nagyon bekezdett és 3-0-s rajtja után ugyan Palásti László is bejelentkezett, de féltávnál már 6-2 volt Zsidai fórja. Úgy tűnt, szoros lehet a vége, Palásti ugyanis feljött 6-4-re. A hajrá azonban Zsidaié volt és 9-4-re behúzta a győzelmet. László Barnabás két lyuk után ugyan vezetett Balán Gábor ellen, de hamar jött a fordítás és „félidőben” már Balán állt jobban (4-1). László nem hagyta ellépni és hamar 4-2-re módosította az eredményt, de a tizenötösön, 6-2-nél eldőlt a három pont sorsa, végül 7-4-es sikerrel rajtolt Balán.

C csoport

Póka Viktor remek startja akár meglepetés végeredménybe is torkollhatott volna, hiszen hamar hárompontos előnybe került Mayer Zoltánnal szemben. „Félidőben” azonban már 3-3 volt az állás és négy lyukkal a vége előtt 6-3 volt Mayer javára. A három pont sorsa a tizenhatoson dőlt el, a vége pedig 8-5-ös Mayer-győzelem lett. Csak a hosszabbítás döntött Ujszászi Balázs és Török Tamás meccsén. Négy lyuk után Ujszászi állt jobban (1-2), de a meccs felénél már Török vezetett (4-2). A hajrá előtt már 6-3-ra is elhúzott, ahonnan egy ritkán látható hajrával Ujszászi befogta riválisát és tizennyolcason hosszabbításra mentette a találkozót. A hirtelen halált Török nyerte, így 2, míg Ujszászi 1 ponttal gazdagodott.

D csoport

A sportigazgató nem kegyelmezett az elnöknek. Lengyel Béla 5-0-s kezdéssel alapozta meg első fordulóbeli győzelmét Vörös Dávid ellen. A táv felénél szerezte első pontját az egyéni match play sorozatban most debütáló Vörös, aki már csak a meccs végén tudott pontokat csenni, de addigra eldőlt a lényegi kérdés, Lengyel végül 8-3-as sikernek örülhetett. Az Albert László-Bodócs András mérkőzést nem játszották le.

E csoport

Klubtársak rangadójával indult az E csoport küzdelemsorozata, a BFGT-s derbit Balázsi Csaba nyerte. Ellentmondást nem tűrően kezdett (3-0-s rajt), ahonnan Gubán Tamás még minimalizálni tudta a hátrányát (3-2). A második kilencet azonban ugyanúgy kezdte Balázsi (újabb 3-0-s széria és már 6-2) és innen már nem volt visszaút, 7-4 lett a vége. A csoport másik összecsapásán Orovecz Róbert meglepte Lakiteleken Zsuppán Pétert. Hét lyuk után még 3-3-ra álltak és tíz szakaszt követően is még csak 5-4 volt Orovecz előnye, de innen már csak ő szerzett pontot és meg sem állt a 11-4-es sikeréig.

F csoport

Podusil György esélyeshez méltóan nagyarányú győzelemmel kezdte a sorozatot. Négy lyuk után 3-0-ra vezetett Molnár Attila ellen, aki innen még felállt (3-3 a nyolcast követően), de többször nem tudta meglepni Podusilt, aki végül 8-3-ra tudott nyerni, köszönhetően több távoli befejezésének is. Drámai végjátékot hozott Nagy Balázs és Szabó Krisztián csatája. Pedig féltávnál még lehet, hogy nem sokan tettek volna Szabó győzelmére, hiszen Nagy már 4-1-re vezetett. Aztán Szabó megtáltosodott és már ő állt jobban két lyukkal a vége előtt (4-5). Azaz, ha nyeri a tizenhetest, megvan a három pont. Ehelyett Nagyé lett mind a két hátralévő lyuk és ő kaparintotta meg a három pontot.

G csoport

Kurdi Tamás kimondottan jól kezdett Juhár Tamás ellen, 1-0-ra vezetett, majd 3-1-es hátrányból felállva egyenlített (3-3). A 10. lyuk befejezését követően 4-4-re álltak, innen viszont csak a volt válogatott labdarúgó szerzett pontokat, ráadásul hatot is, így nagyarányú győzelemmel indította az FMPO-t. Csupán két szakasz maradt eldöntetlen Simonyi Gábor és Balogh István ütközetekor. A meccs felénél Simonyi megnyugtató, 6-1-es előnyre tett szert, és ugyan innen még tudott zárkózni Balogh, egyenlíteni már nem, a hajrá pedig ismét Simonyié lett, aki 12-4-re hozta első meccsét.

H csoport

Ferencz Róbert álomszerűen kezdett és háromból hármat nyerve 3-0-ra ellépett. Ekkor még semmi jel nem utalt arra, innen nem lesz több részsikere és végül pont nélkül távozik Kisorosziból. Pedig így történt. Pap Ferenc a 14-esen érte be (3-3), majd a győztes pontot a tizenhatoson meg is szerezte (4-3). Szabó László hozta a papírformát, igaz, az újonc Koller Tamás nem adta könnyen magát. Szabó 3-0-s rajtjára egy 3-0-s sorozat volt a válasza és 3-3-ról fordultak rá a második kilencre. Ott Szabó 7-3-ra ellépett, és ugyan 7-4-nél még az ikszre volt sansza Kollernek, de az utolsó szót Szabó mondta ki (9-4).

MENETREND

Pihenésre nincs idő, a második fordulót keddtől két héten át, október 17-ig lehet lebonyolítani.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!