Sok újonccal és „vadiúj” duókkal rajtolt el páros FMPO
Footgolf Match Play Open

Most először, fourball formátummal indult útjára egy match play sorozat. Ez történt a páros FMPO első fordulójában.

A csoport

Igazán kiélezett csata kerekedett a Ferencz-Hinora – Hajdara-Sipőcz összecsapásból. Az első kilencen csupán 1-1 pont született. A kiegyenlített derbi döntetlen állással érkezett el a hajrához (2-2 tizennégy lyuk után). Két egymást követő szakaszt nyerve Hajdaráék 4-2-re vezettek kettővel a vége előtt, innen pedig két iksz elég is volt nekik a három pont bezsebeléséhez. A Csatári-Szabó vs. Kálló-Sain mérkőzést nem játszották le, így egyikük sem kapott pontot.

B csoport

Az újonnan összeállt Dreilinger Nándor-Nagy Balázs páros alaposan bekezdett a milánosok szintén most debütáló párosa, Pivarcsek Antal és Tóth György ellen és hamar 4-0-ra elléptek. Tóthék még időben kapcsoltak és 4-1-re szépítettek, és ugyan 6-2-nél is még meccsben voltak jó ideig, de a tizenötös után eldőlt a három pont sorsa. A végére maradt a négy pont távolság (7-3). Sérülés miatt nem tudott pályára lépni a Kárpáti-László kettős, így Balázsi és Mayer játék nélkül is három ponttal kezdte a sorozatot.

C csoport

Talán a lehető egyik legnehezebb ellenfelet kapta Papp Richárd oldalán az utánpótláskorú Koreny Joahimmal, ugyanis a Lengyel-Simonyi párossal találkoztak. 2-1-ig (hat szakaszt követően) még tartották az újoncok a lépést és még öttel a vége előtt is 4-2 volt csupán az állás, de a végén Lengyelék még négyet rápakoltak az előnyre és 8-2-es sikerrel vették az első akadályt, miközben a debütánsok a vereség ellenére már most megmutatták, érdemes lesz odafigyelni rájuk a folytatásban. Az FMPO-ra összeállt Palásti László-Zsidai Krisztián duó győzelemmel kezdett. Pedig három lyuk után Hegyi és Weiszenberger kettővel vezetett. Féltávnál Palástiék álltak jobban már (4-3) és ugyan 6-4-nél még négy lyuk volt hátra, innen háromszor is Zsidaiék voltak jobbak (9-4).

D csoport

A Papp P.-Podusil duó ki nem állása miatt Bársony és Vörös három ponttal rajtolt a sorozatban. A Bogár-Rigó páros sérülés miatt nem tudott kiállni, a Főfai-Ujszászi kettős gazdagodott három ponttal.

E csoport

Drámai befejezést hozott a Bodócs-Lévai és a Gubán-Kurdi páros mérkőzése. Bodócsék kétszer vezettek, Kurdiék kétszer egyenlítettek, így jutottak el a meccs feléig (2-2). Gubánék fordítottak a tizenkettesen (3-2), az egyenlítés Lévaiék részéről a tizenhatoson jött (3-3). A tizenhetesen ikszeltek, a tizennyolcason pedig a BFGT párosa egy rúgással jobb volt és Kurdiék így három ponttal indították a sorozatot (4-3).

F csoport

Bendly és Török nem kímélte a nyitó fordulóban az apa-lánya párost. Bacskai Panni és Pusztai Tamás ezúttal nem tudott szakaszt sem nyerni, az Albert pályán sziporkázó Törökék -9-es stroke eredményig meg sem állva 11-0-ra nyerték az első meccsüket.

G csoport

Szoros meccset játszott egymással a frissiben összeállt Balán G.-Karakas és a most debütáló Fazekas-Póka kettős. Az EMFGSE duója hamar elment kettővel, hogy a szintén először együtt párosozó Balánék a hetesen utolérjék őket (2-2). A hajráig egyszer-egyszer voltak jobbak a másiknál és 3-3-ról jöhetett az utolsó négy lyuk. A tizenhatost nyerő Karakasék a hátralévő két szakaszon meg tudták őrizni a minimális előnyüket (4-3).

A második fordulót csütörtöktől két héten át, október 19-ig lehet lebonyolítani.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!